Femme logo

Lekker herfstrecept: pompoensoep met appel

Nu de dagen korter en kouder worden, snakken we heel erg naar lekker warm comfortfood om de donkere dagen mee door te komen. Lekker van de dag bijkomen met bijvoorbeeld een kom soep… we kunnen er niet genoeg van krijgen! Daarom hebben we vandaag een heerlijk recept voor je, zodat ook jij deze herfstige dagen met een lach kan doorstaan. Wat dacht je van een lekkere pompoenappelsoep? Gemakkelijk te maken, heel erg gezond en ook nog eens hartstikke lekker van smaak! Kom maar op met die smakelijke energie.

Ingrediënten

Voor een pompoenappelsoep voor twee personen heb je de volgende ingrediënten nodig:

– één flespompoen (gesneden)
– één appel (geraspt)
– twee theelepels komijnzaad
– twee theelepels venkelzaad
– één ui (grof gesneden)
– twee wortels (gesneden)
– één stengel bleekselderij (gesneden)
– drie eetlepels olijfolie
– één liter groentebouillon

Eventueel nog een (afbak)stokbrood of met een lekkere gevulde salade met kaas en ei.

Wat heb je nodig?

Voor twee personen heb je de volgende benodigdheden nodig:
– twee soepkommen en bestek
– een oven
– een grote ovenschaal
– een staafmixer
– een steelpan

Wat moet je doen?

De pompoenappelsoep is ontzettend eenvoudig te bereiken. Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de gesneden pompoen samen met de komijn en de venkelzaadjes met twee eetlepels olijfolie in de ovenschaal. Rooster dit geheel 40 minuten, zodat de kruiden goed in de pompoen kunnen trekken.

Pak de steelpan en verhit de rest van de olijfolie. Voeg de gesneden bleekselderij, wortel en uisnippers toe. Voeg vervolgens de geroosterde pompoen en kruiden toe en schenk de bouillon erbij. Laat het geheel hierna tien minuten koken.

Voeg tot slot de geraspte appel toe en laat deze even mee koken. Laat de soep afkoelen en pureer het met een staafmixer totdat je een glad geheel hebt. Verwarm vervolgens de soep weer op. Tadáá! Klaar is je pompoenappelsoep.

Een lekker herfstig extraatje

Om de pompoenappelsoep nog een extra herfstige touch te geven kun je er voor kiezen om gember toe te voegen. Doe dit vlak voordat je de bouillon toevoegt zodat de gember nog even lekker mee kan koken. Let op: gember heeft een overheersende smaak en dit zul je dan ook zeker proeven in je pompoenappelsoep. Voor de echte liefhebbers dus.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_bye.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_good.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_negative.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_scratch.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wacko.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yahoo.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cool.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_heart.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_rose.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_smile.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_whistle3.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yes.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cry.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_mail.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_sad.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_unsure.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wink.gif