Femme logo

Geen zin om te strijken? Gebruik deze tips!

Voor velen is het niet bepaald het favoriete klusje in het huishouden: strijken. Bovendien is het zo dat wanneer je klaar bent, er een aantal dagen later alweer een nieuwe berg klaar ligt om aan te beginnen. Voor mensen die het niet leuk vinden, is het behoorlijk vervelend omdat het redelijk vaak moet gebeuren. Gelukkig zijn er een aantal tips om niet te hoeven strijken!

Douche

Wanneer je onder de douche staat, komt hier stoom vanaf. Hang het kledingstuk dat gestreken moet worden in de buurt van de douche zodat de stoom erbij kan komen. Binnen een paar minuutjes is dat ene kledingstuk helemaal vrij van kreukels en kun jij hem meteen aantrekken. Een perfect resultaat zonder dat je er enig werk voor verricht hebt!

De plantenspuit

Wanneer er kreukels in kleding zit, kun je deze verwijderen door de plekken met kreukels een beetje nat te maken. Dit kan prima worden gedaan met een plantenspuit. Let wel op dat je hem niet te nat maakt. Hierna hang je het kledingstuk op en laat je hem drogen en klaar ben je!

De stijltang gebruiken

Ja het klinkt al logisch. Met een stijltang haal je normaal gesproken krullen of slag uit het haar, dus het verwijderen van kreukels moet ook zeker lukken. Het strijkijzer en een stijltang zijn beide heet en kunnen daarom beide kreukels verwijderen. Let wel op dat je niet te lang op een plek blijft met de stijltang vanwege de hitte.

Kreukelvrij tijdens je slaap!

Wat ook nog lekker makkelijk is, is om een blouse of een ander gekreukt kledingstuk onder je matras te leggen. Doe dit in de avond voor je gaat slapen. Zodra je wakker wordt kun je het kledingstuk onder je matras vandaan halen en zal er geen kreukel meer te bekennen zijn. Dat is nog eens wat anders dan veel moeite doen!

Droger

De laatste methode waarbij je vrijwel geen moeite hoeft te doen om je kledingstuk kreukelvrij te krijgen, is door hem in de droger te gooien. Vergeet niet om van tevoren wat water op het kledingstuk te sproeien, maar maak het wederom niet te nat. Het kledingstuk hoeft niet een uur in de droger, maar slechts een paar minuten. Deze truc kun je dus ook gebruiken voor je naar je werk moet bijvoorbeeld.

Al met al kunnen deze simpele trucs ervoor zorgen dat jij nooit meer een strijkijzer hoeft aan te raken!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_bye.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_good.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_negative.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_scratch.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wacko.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yahoo.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cool.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_heart.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_rose.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_smile.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_whistle3.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yes.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cry.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_mail.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_sad.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_unsure.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wink.gif