Femme logo

Zo vind je de perfecte hardloopschoenen

Onze voeten zijn zo belangrijk, maar toch kiezen we er niet bepaald vaak voor om ze goed te verzorgen. Heb jij weleens een dagje dat je je voeten lekker gaat verwennen? Waarschijnlijk niet. Ook als het gaat om schoenen kijken we eerder naar wat mooi is dan wat goed is voor onze voeten, en dat is niet bepaald een goede gewoonte. Zo heb je ontzettend veel mooie schoenen die absoluut geen steun bieden waardoor de stand van de voeten niet goed is. Dan is er nog niet gesproken over sportschoenen, want als er iets belangrijk is tijdens het sporten, dan is het wel het beschermen van ons lichaam.

Hardloopschoenen

Sporten is natuurlijk een breed begrip. Om wat specifieker te zijn, kunnen we het hebben over hardlopen. Eigenlijk is het qua kleding makkelijk. Iets dat lekker zit is belangrijk, maar ook kleding die vocht afdrijft is mooi meegenomen. Het meest belangrijk is een goed paar schoenen. Tijdens hardlopen krijgen je voeten en knieën een klap te verwerken iedere keer dat je op de grond komt. Met bepaalde vering in een schoen kan deze schok worden beperkt waardoor het niet schadelijk is. Hardlopen met een normale schoen is daarom streng afgeraden. Dit is ontzettend slecht en de kans op blessures is zo erg groot.De belangrijkste tip is om hardloopschoenen in een winkel te proberen. Online kun je alleen maar zien hoe ze eruit zien. Je weet niet hoe de maat valt, maar je weet al helemaal niet of ze geschikt zijn om mee te rennen. In een winkel kun je dit goed testen en kun je bovendien advies krijgen van een medewerker.Als het gaat om merken, zijn er genoeg om uit te kiezen. Denk aan Nike of Adidas: echte sportmerken. Denk dus ook om je budget. Met 20 euro zul je het niet redden, maar hardloopschoenen zijn zeker de investering waard. Dankzij goede schoenen zul je namelijk een veel kleinere kans hebben op een blessure.

Voor je naar de winkel gaat is het handig om te bedenken wat je wilt. Ga je alleen in de zomer hardlopen en is dat op een normaal wegdek? Of ben je ook van plan te gaan als het koud en wellicht glad is? In het bos bijvoorbeeld is de ondergrond veel zachter dan de normale weg. Allemaal verstandig om te zeggen tegen een medewerker wanneer je zoekt naar een goed paar hardloopschoenen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_bye.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_good.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_negative.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_scratch.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wacko.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yahoo.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cool.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_heart.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_rose.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_smile.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_whistle3.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yes.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cry.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_mail.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_sad.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_unsure.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wink.gif