Ik heb wel een simpel recept. nouja. gewoon wat je als driegangen kan koken voor je ouders ofzo. dat had ik namelijk gedaan. een 3 gangen menu. heel schattig:
Je gaat naar de supermarkt en koopt:
*aardappelschijfjes
*saus voor daarbij
*kruiden voor eroverheen
*Normale meloen(dus van die geel/groene:P)
*rookvlees
*coctailglazen
*verschillende smaken ijs.
*Een bepaald soort vlees
Je gaat eerst de aardappelschijfjes+ Het vlees klaarmaken.
Ondertussen begin je het voorgerecht te maken. ( het voorgerecht is trouwens heerlijk!!!)
Je snijdt de meloen in stukjes en wikkelt er de rookworst omheen.
Als je daarmee klaar bent roep je je ouders/vrienden/familie ofzo aan tafel. je geeft ze het voorgerecht.
Je vraagt na een tijdje of het gesmaakt heeft en daarna ruim je af, en geef je ze het hoofdgerecht.
Ondertussen als ze het hoofdgerecht eten maar je alvast verschillende kleurenbolletjes ijs klaar in een coctailglas (zelf doe ik altijd nog wat chocoladesaus of een scheutje limonade erbij, ook erg lekker;)
BTW. als je het romantisch wilt maken, doe het dan in het donker en doe er kaarsjes bij.
dat is altijd leuk
Veel plezier!!!!(L)
Heeft er iemand een lekker toetjes recept? :P
Ik heb een cupcake recept.. als iemand interresse heeft geef je maar een gil xD
oeeh, ja! Een algemeen kooktopic :) ik heb nog een lekker recept voor heerlijke honingkoekjes, moet die alleen nog ff vinden ;)
Op het gebied van cupcakes kom ik alleen ver met een pak van dokter Oetker ;)
Ik ook, en dan leuk versieren met versierinkjes uit een ander pak van dokter Oetker :)
Hmm ik heb op internet laatst een heel lekker recept voor een luxe macaroni-ovenschotel gevonden, maar kan hem nu zo snel niet vinden….
Dit is echt een favo:
Rijstnoedels
Doe 220 gram rice noodles in een ruime kom en schenk er 2 liter kokend water op tot ze helemaal onderstaan. Dek af met vershoudfolie, laat 10 minuten staan en giet af.
Roerbak-eitje
Pers ondertussen 1 limoen uit en meng het sap met 4 eetlepels ketchup, 4 eetlepels vissaus en 2 eetlepels donkere basterdsuiker. Snijd 300 gram kipfilethaasjes in stukjes van 1 centimeter. Hak 50 gram gezouten pinda’s grof. Klop 3 eieren los met peper en zout. Verhit 1 eetlepel arachideolie in een wok en roerbak de eieren 1 minuut. Schep uit de wok en houd apart.
Lekker met pinda’s
Verhit de rest van de arachideolie in de wok en roerbak de kip en 400 gram Thaise roerbakmix 4 minuten. Voeg het ketchup-vissausmengsel, ei, 125 gram taugé en de noedels toe en roerbak nog 1 minuut. Bestrooi met de pinda’s en serveer direct
Voor lekkere toetjes is tiramisu♥ echt het meest lekkerste en meest eenvoudig te maken.
Je hebt een schaal nodig van 10 bij 15 cm ongeveer. 5cm diep ofzo. En een garde of mixer. Beslagkom is ook handig.
Aan ingredienten heb je nodig:
– Bakje van 250 g Mascarpone
– Suiker (het liefst bastard of rietsuiker) 3 grote eetlepels
– 1 Pak lange vingers
– Espresso 3 kopjes
– Koffielikeur (ik gebruik Disaronno Amaretto) 4 eetlepels
– 2 eieren
– cacao poeder
Je mixt 250 g mascarpone met alleen het eiwit van de 2 eieren samen met een garde of mixer geleidelijk in een grote kom (beslagkom) in delen. (Lepel eerst een paar scheppen mascarpone samen met eerst 1 ei, en zo verder stap voor stap). Als dat gemixt is tot een smeuig mengsel, moet er 3 grote scheppen suiker erbij geroerd. Als het klaar is, hoort het mengsel lichtelijk luchtig te zijn, maar wel nog glad en smeuig.
Doe het likeur en de espresso apart bij elkaar in een schaal of soepbord (ergens waar de lange vingers in passen zodat ze gedipt kunnen worden).
Dip de lange vingers 1 voor 1 in het likeur-espresso mengsel. Leg ze dan in het grote schaal naast elkaar, zodat de harde onderkant van de tiramisu wordt gemaakt.
Voor bovenop de eerste laag, komt de mascarpone mengsel, je kan dat gewoon met een lepel gladstrijken. Daar bovenop doe je voorzichtig de cacaopoeder overheen.
Dan komt de volgende laag met nieuwe gedipte lange vingers. en zo herhaal je weer de lagen.
Buon Appetito ;)