Femme logo

De Hongaarse hoofdstad Budapest wordt door de Donau in twee gesplitst in het heuvelachtige Buda, waar je de meeste bezienswaardigheden vindt, en het vlakke Pest met zijn shops en restaurantjes. Jaarlijks trekt de stad miljoenen reizigers en terecht! Voor een citytrip vol cultuur hebben we een lijstje met bezienswaardigheden opgesteld.
 


 
Grote Synagoge
De grootste synagoge van Europa heeft een belangrijke rol gespeeld in de Joodse geschiedenis van Budapest. Maar ook als je interesse meer uitgaat naar architectuur mag je dit pareltje niet missen.

Parlement
Aan de oevers van de Donau vind je een mooi gotisch bouwwerk: het Hongaarse parlement, tevens het grootste parlementsgebouw van Europa. Binnen kijk je je ogen uit van de prachtige ontvangsthal tot de indrukwekkende koepel.

Burchtpaleis
Op de Burchtheuvel vind je het Burchtpaleis. Dit historisch kasteelcomplex wordt met de Kettingbrug gescheiden van de rest van de stad. ’s Avonds geniet je hier van een sprookjesachtige sfeer.

Heldenplein
Dit plein, gelegen aan het eind van de De Andrássyboulevard, kan niet ontbreken in dit lijstje. Het Milleniummonument en de standbeelden van zeven Hongaarse stamhoofden zijn de blikvangers.

Margaretha Eiland
Dit eiland in het midden van de Donau biedt een goede afwisseling met de drukke stad. Mooi aangelegde tuinen en ruïnes van een oud klooster doen je even de drukte vergeten.

Grote Markthal
De grootste overdekte markthal van Budapest is de geschikte locatie om de ingrediënten voor je gerechten in te kopen. Wie geen zin heeft om te koken, kan er lokale gerechten proeven.

Andrássyboulevard
Erkend als UNESCO Werelderfgoed is dit de uitgelezen plek voor een middagje windowshoppen.

Gellértberg
Beklim de Gellértberg om vanop het hoogste punt van de stad een mooi panoramisch zicht van zowel Buda als Pest te kunnen bewonderen.

Váci utca
Dé winkelstraat van de Hongaarse hoofdstad is een voetgangersgebied waar je naar hartenlust kan shoppen en eten.

Széchenyibad
Het grootste medicinale kuuroord van Europa. Geniet hier niet alleen van de thermische bronnen maar ook van de indrukwekkende architectuur die je aan een paleis doet denken.
 
afbeelding: Unsplash.com door Daniel Horvath

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *