Femme logo

Home / Forums / Psyche / Piekeren

Piekeren

  • aangemaakt
    28 nov 2013
  • laatste reactie
    28 nov 2013
  • 3
    reacties
  • 4
    gebruikers
  • Origineel gepost door IL0VEMUSIC
    Meest gepost door GravityX
    Laatste bericht van Scar
Psyche
  • Aanmaker
    Onderwerp

  • IL0VEMUSIC
    Bijdrager
    IL0VEMUSIC
    Reageer

    hey, Ik weet niet ofdit onder dit topic hoort maar anyways, Ik pieker altijd heel veel eigenlijk to much , maar ik pieker alleen als er iets ergs is gebeurd zoals deze week is een auto ontploft in de straat. het blijkt dat hij is aangestoken door iemand en dat is al de derde auto in een paar weken tijd in deze buurt. Nu pieker ik de hele tijd van wat als t´ nou bij ons gebeurd etc. etc., weet iemand vaan jullie hoe k hier minder aan kan denken en ook in het algemeen minder kan piekeren? alvast bedankt!
    x

  • Scar
    Reageer

    Piekeren is normaal, iedereen doet het en daar kan je nu eenmaal niets aan doen.
    Een auto die ontploft is idd iets erg en onwaarschijnlijk. Natuurlijk stel je je vragen maar je moet ook realistisch zijn. De kans dat het bij jullie gebeurt is Klein maar hij bestaat. Maar je kan ook de straat oversteken en aangereden worden. Als je aan al deze dingen moet denken leef je gewoon niet meer. Het is normaal dat je nu piekert, het is nog maar net gebeurt.

    thelonelygirl
    Reageer

    lieve ILOVEMUSIC,

    Het is heel normaal als je piekert, iedereen doet dat.
    Maar als jij vind dat je teveel piekert en jij jezelf door het piekeren onnodig bang maakt, is het niet goed voor je, en kan je er het beste met iemand over praten. Je kan naar een vriendin of je moeder gaan maar ook naar een psycholoog. Ikzelf piekerde vroeger heel veel, over alles eigenlijk, als ik maar een steekje in mijn buik voelde dacht ik meteen “straks is het iets ergs en ben ik heel erg ziek”. Wat jij hierboven omschrijft over de ontplofte auto herken ik ook heel erg. Als dit soort dingen vroeger in mijn omgeving gebeurde piekerde ik er heel lang over en maakte ik mezelf uiteindelijk heel erg bang. Ik ben naar een psycholoog gegaan. Ik heb een jaar met haar gepraat. En ik krijg uiteindelijk het piekeren onder controle, en ik ben nooit meer bang!
    Ik zou als ik jou was uitzoeken of jij het piekeren te erg vind worden, en als je dat vind zou ik er zeker met iemand over gaan praten!
    Ik hoop dat je iets aan mijn verhaal en het advies hebt.
    Succes! <3

    Kusjes van mij x

    GravityX
    Reageer

    check voortaan even de datum.

Reageer

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.

28 nov 2013
0 / 3
28 nov 2013
28 nov 2013