Femme logo

Home / Forums / Relaties / Verliefd op iemand van internet

Verliefd op iemand van internet

  • aangemaakt
    11 okt 2014
  • laatste reactie
    12 okt 2014
  • 3
    reacties
  • 4
    gebruikers
  • Origineel gepost door Karlijnxx
    Meest gepost door WhosThatChick
    Laatste bericht van GravityX
Relaties
  • Aanmaker
    Onderwerp

  • Karlijnxx
    Bijdrager
    Karlijnxx
    Reageer

    Ik zal maar meteen alles vertellen zodat het allemaal een beetje duidelijk wordt.. :shiny:

    Ik ben nu 17, en in de afgelopen jaren heb ik 4 vriendjes gehad waarvan de laatste relatie een half jaar duurde. Als ik terugdenk aan deze relaties dan zie ik het echt als tijdverspilling, en daarom had ik een paar maanden geleden ook besloten om voorlopig maar te stoppen met jongens en me te richten op belangrijkere dingen zoals school.

    Een goede vriendin van mij vertelde een paar weken geleden over haar te gekke matches op Tinder en dat het zo’n geweldige app is blablabla.. Dus ik uit nieuwsgierigheid ook maar die app gedownload :Y In het begin vond ik het echt vreselijk, wat een vleeskeuring is het zeg. En dan heb je matches met de meest onfatsoenlijke jongens.. vreselijk hahaha.

    Maar toen.. Ik was weer eens lekker aan het vleeskeuren tot ik bij het profiel van J. kwam. Hij had echt super toffe foto’s, dus ik had hem meteen geliked. En ja hoor! Een paar uur later kwam het berichtje met “Gefeliciteerd! Je hebt een nieuwe match!” Ik natuurlijk harstikke blij en J. stuurde me zelfs meteen een berichtje, wat een avond _O_
    Hij begon meteen met een geweldig droge openingszin, echt helemaal mijn humor. We hebben daarna ook echt de hele avond nutteloze gesprekken gehouden over van alles en nog iets.

    Alles wat ik over hem te weten kwam was te mooi om waard te zijn leek het wel. Ik woon in het zuiden van Noord-Brabant en hij in Antwerpen, redelijk dichtbij dus. Hij doet het goed op school en we hebben dezelfde interesses en humor. Het is echt iemand waarbij ik mezelf kan zijn. Maar ik realiseer me nu ook dat ik hem eigenlijk niet eens “ken” Het is namelijk iemand van het internet, misschien is hij in het echt wel een enorme afknapper. |( Die onzekerheid is vreselijk, en ik weet eigenlijk niet eens of ik wel zin hierin heb.

    Een paar dagen geleden, net voor het slapen gaan, zei hij opeens: “Karlijn? Ik wil even tegen je zeggen dat ik je echt leuk vind” Ik vond dat zo ontzettend lief, want dat betekend dat hij dus hetzelfde voelt voor mij als ik voor hem! Ik moet eerlijk zeggen dat ik vlindertjes in mijn buik begin te voelen als ik tegen hem praat.. 8)7 Maar dat hij dat heeft gezegd is natuurlijk niet het enige, want een dag later kreeg ik een berichtje of ik een keer af wil spreken. Natuurlijk wil ik dat, maar eigenlijk weet ik niet eens of ik dat wel durf.

    Als je iemand leert kennen via internet, en je hebt echt lange gesprekken etc. dan voelt het alsof je diegene echt kent, maar als het dan face2face gaat worden dan voelt het alsof je naar een totaal onbekend persoon gaat. Ik ben nogal verlegen als ik een persoon niet ken, en dan ook niet zo’n beetje verlegen, nee, ik word knalrood wanneer diegene dan tegen me gaat praten en de woorden die uit mn mond komen zijn ook niet 100% nederlands :’)

    J. had ook aan me gevraagd wat ik tegen mn vrienden ga zeggen, omdat “via Tinder” nogal kneuzig staat :oops: en al snel kwam het onderwerp ouders aan bod. Hij zei dat hij tegen zijn ouders zou zeggen dat hij moest gaan werken maar eigenlijk zou hij dan dus stiekem naar mij toekomen. Hij zei er ook meteen achter dat hij niet zo graag liegt tegen zijn ouders. Ik weet niet echt wat ik daarvan moet denken, waarom zou hij over zoiets liegen tegen zijn ouders? Oke, het is nieuw voor hem, want ik ben het eerste meisje waar hij tegen heeft gezegd dat hij haar leuk vindt, hij heeft dus ook nog nooit een relatie gehad. Maar toch, ik vind het echt apart en een beetje jammer.

    Ook moet ik 9 van de 10 keer het gesprek beginnen. Ik kijk weleens naar zijn “Laatst gezien om…” op Whatsapp en dan staat er dat hij bijvoorbeeld 2 uur geleden voor het laatst online was. Ik stuur dan een berichtje en wat denk je, meneer reageert binnen twee minuten. Ook al zoiets apart, want blijkbaar is hij dus toch beschikbaar, waarom kan hij zelf dan niet een gesprek beginnen?

    Ik bekijk het nu allemaal heel negatief. Stel dat het fout kan gaan etc. Maar het kan natuurlijk ook heel positief uitkomen, want we hebben nu eenmaal dezelfde interesses en goede gesprekken. Ook qua uiterlijk vind ik hem aantrekkelijk.

    Ik moet eerlijk toegeven, als het om jongens gaat ben ik wel iemand die snel “gevoelens” voor iemand krijgt. Ik weet dat zeer goed van mezelf, vandaar dat ik nu ook zo twijfel. Mijn gevoelens zeggen dat ik er voor moet gaan, maar mijn verstand zegt juist dat ik er nog maar eens goed over na moet denken. Zelf ben ik niet zo’n voorstander van relaties via internet, omdat ik denk dat zoiets niet werkt. Dusja, ik ben een beetje confused nu en weet niet of ik er nu voor moet gaan of er maar een einde aan moet breien..

    Iemand die dit zeer lange verhaal heeft gelezen en enige tips heeft? :’)

  • GravityX
    Reageer

    Ten eerste; ik heb mijn vriend online leren kennen en voor ons werkt het allemaal prima, dus om te zeggen dat het niet werkt is niet waar – het is maar net hoeveel energie en tijd je er zelf in steekt.

    Je moet voor jezelf uitmaken of jij het graag wilt (hem ontmoeten) of niet. Je geeft zelf aan twijfels te hebben, dus denk er nog eens goed over na voor je een beslissing neemt, als hij je echt zo leuk vindt kan hij wel wachten. Ik wil nu niet onaardig overkomen, maar besef je wel dat hij deze gesprekken ook met anderen kan hebben (aangezien het via een dating app als Tinder gaat). Heeft hij echt nog nooit iemand leuk gevonden, of is dat maar vleierij?

    Dat je bijna altijd het gesprek moet beginnen, tja volgens mij is dat normaal bij mannen. Maar als je er erg mee zit kan je dit ook gewoon met hem delen, dat jij het vervelend vindt of dat het je onzeker maakt als jij steeds een gesprek moet beginnen.

    Ik zou het persoonlijk erg vervelend vinden als de jongen met wie ik wil afspreken er over liegt, jij geeft zelf ook aan dat je het niet goed snapt. Praat hier anders ook nog even met hem over, en daarbij; zo erg is het toch niet om elkaar via Tinder te ontmoeten..?

    Nog een punt van advies; ontmoet hem niet alleen. Neem een vriendin mee, desnoods zonder dat hij het weet en dat ze zichzelf op de achtergrond houdt. Is wel zo veilig :)

    lolita
    Reageer

    En niet in afglegen plaatsen meeten. Neem een plaats met veel mensen. Ik had mijn oma mee toen ik een online vriend ondmoette. (Ze dacht dat ik hem al in het echt kende maar ze wou hem zien voor ze me met hem alleen liet. Oma’s he…)

    WhosThatChick
    Reageer

    Ik heb ook wel eens een “tinder-date” gehad. ik heb toen gewoon in de stad afgesproken. er zijn dan veel mensen om je heen en idd niet in afgelegen plaatsen meeten.

    verder sluit ik me aan bij de reacties hierboven. denk er goed over na. vind je hem écht leuk, of vind je de aandacht van hem leuk?
    Succes ermee!

Reageer

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.

11 okt 2014
0 / 3
11 okt 2014
12 okt 2014