Femme logo

Home / Forums / Geld & Recht / Hoe moet ik een erasmusbeurs aanvragen?

Hoe moet ik een erasmusbeurs aanvragen?

  • aangemaakt
    16 feb 2018
  • laatste reactie
    27 feb 2018
  • 2
    reacties
  • 3
    gebruikers
  • Origineel gepost door Mila
    Meest gepost door SunnyBenay
    Laatste bericht van SunnyBenay
Geld & Recht
  • Aanmaker
    Onderwerp

  • Mila
    Bijdrager
    Mila
    Reageer

    Hoi dames!

    Ik ga van de zomer stage lopen in het buitenland en ik heb gehoord dat ik dan in aanmerking kom voor de Erasmusbeurs? Weten jullie hoe dat werkt?

  • Eva
    Reageer

    Het beste is even bij je universiteit of school informeren, zij gaan er uiteindelijk over en kunnen je goed helpen!

    SunnyBenay
    Reageer

    Hoi Mila, Ik vond dit via google:

    Erasmus+ voor tijdens je studie
    Voor studenten die tijdens of als onderdeel van hun Nederlandse studie een semester aan een buitenlandse universiteit willen studeren is er het Erasmus+ programma. Een programma dat is opgezet door de Europese Commissie om internationalisering in het (hoger) onderwijs te bevorderen.

    Met het Erasmus+ programma kun je met een beurs -binnen de Europese Unie- tijdelijk een deel van je studie volgen bij een partneruniversiteit. Je kunt met Erasmus+ ook een stage lopen bij een buitenlandse instelling. Aan het programma doen alle 28 lidstaten mee, plus IJsland, Liechtenstein, Noorwegen, Macedonië en Turkije. Voor Zwitserland geldt een andere regeling: zij hebben beurzen in het kader van het ‘Swiss-European Mobility Programme’.

    De beurzen worden verstrekt via de Nederlandse universiteiten en hogescholen. Heb je belangstelling voor een exchange, neem dan contact op met het Bureau Buitenland of International Officice bij jouw eigen universiteit of hogeschool. Zij kunnen jouw informeren over de procedures, partnerinstellingen etc. op jouw instelling. Overigens is de contactpersoon voor de VSBfonds Beurzen regelmatig ook de contactpersoon voor Erasmus+.

Reageer

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.

16 feb 2018
0 / 2
16 feb 2018
27 feb 2018