Voor lekkere toetjes is tiramisu♥ echt het meest lekkerste en meest eenvoudig te maken.
Je hebt een schaal nodig van 10 bij 15 cm ongeveer. 5cm diep ofzo. En een garde of mixer. Beslagkom is ook handig.
Aan ingredienten heb je nodig:
– Bakje van 250 g Mascarpone
– Suiker (het liefst bastard of rietsuiker) 3 grote eetlepels
– 1 Pak lange vingers
– Espresso 3 kopjes
– Koffielikeur (ik gebruik Disaronno Amaretto) 4 eetlepels
– 2 eieren
– cacao poeder
Je mixt 250 g mascarpone met alleen het eiwit van de 2 eieren samen met een garde of mixer geleidelijk in een grote kom (beslagkom) in delen. (Lepel eerst een paar scheppen mascarpone samen met eerst 1 ei, en zo verder stap voor stap). Als dat gemixt is tot een smeuig mengsel, moet er 3 grote scheppen suiker erbij geroerd. Als het klaar is, hoort het mengsel lichtelijk luchtig te zijn, maar wel nog glad en smeuig.
Doe het likeur en de espresso apart bij elkaar in een schaal of soepbord (ergens waar de lange vingers in passen zodat ze gedipt kunnen worden).
Dip de lange vingers 1 voor 1 in het likeur-espresso mengsel. Leg ze dan in het grote schaal naast elkaar, zodat de harde onderkant van de tiramisu wordt gemaakt.
Voor bovenop de eerste laag, komt de mascarpone mengsel, je kan dat gewoon met een lepel gladstrijken. Daar bovenop doe je voorzichtig de cacaopoeder overheen.
Dan komt de volgende laag met nieuwe gedipte lange vingers. en zo herhaal je weer de lagen.
Buon Appetito ;)