Femme logo

Home / Forums / Gezondheid / Candida

Candida

 • aangemaakt
  14 jul 2022
 • laatste reactie
  14 jul 2022
 • 0
  reacties
 • 1
  gebruiker
 • Origineel gepost door Toulouse
  Meest gepost door Toulouse
  Laatste bericht van Toulouse
Gezondheid
 • Aanmaker
  Onderwerp

 • Toulouse
  Bijdrager
  Toulouse
  Reageer

  Hoi, ik hoop dat iemand hier wellicht een gouden tip heeft.

  Al jaren kamp ik met candida infecties, zeker 1x per 3 maanden. Als ik een infectie heb duurt het ook wel een week of 2 eer deze weer weg is. Ik heb alle medicatie geprobeerd: eitjes, canesten, fluconazole, itraconazole. Niets helpt langdurig en vaak werkt het ook alleen als ik meerdere medicatie gebruik na elkaar. Ik heb seks met condoom en glijmiddel en gebruik geen tampons. Van de pil werd ik depressief en met een spiraal was de huisarts bang dat ik alsnog irritatie zou krijgen van iets in mijn baarmoeder. Ik ben op een gegeven moment gestopt met anticonceptie, maar daar werd mijn vagina zo droog van dat dit ook geen oplossing was. Na anderhalf jaar ben ik weer begonnen, nu heb ik een implanon. Dit leek prima, maar helaas heb ik nu wéér een infectie gekregen. Van het candidadieet heb ik gehoord dat het erg rigoureus is zonder echt goede resultaten. Ik zit met mijn handen in het haar, mijn huisarts wil me niet doorverwijzen naar de gynaecoloog omdat ze van mening is dat die niet meer voor me kan betekenen dan zij.

  Ik ben enorm gefrustreerd en verdrietig, want mijn seksleven is compleet geruïneerd. Mijn vriend gaat er echt goed mee om, maar seks is nu niet leuk meer omdat ik zo veel angst heb om weer een infectie te krijgen. Penetratie gaat eigenlijk niet meer. Ik wil sowieso naar een seksuoloog gaan, maar dan denk ik dat het handig is als eerst die infecties onder controle zijn.

  Heeft er iemand ervaring met zo veel infecties en eventueel een tip of misschien een hart onder de riem? Het zou al zo veel schelen als ik weet dat ik niet de enige ben.

Reageer

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.

14 jul 2022
0 / 0
14 jul 2022
14 jul 2022