Femme logo

Home / Forums / Feestdagen en vakanties. / Een tussenjaar; werken en reizen

Een tussenjaar; werken en reizen

 • aangemaakt
  1 apr
 • laatste reactie
  28 apr
 • 1
  reactie
 • 2
  gebruikers
 • Origineel gepost door Baglover20
  Meest gepost door Zoexx
  Laatste bericht van Zoexx
Feestdagen en vakanties.
 • Baglover20
  Reageer

  Hoii!

  Ik ben 17 jaartjes jong en zit in mijn examenjaar van de Havo. Vorig jaar toen ik naar Havo 5 ging had ik al het idee dat ik een tussenjaar wilde nemen na mijn examens. Dit idee is eigenlijk wat verwaterd, omdat ik bleef hangen bij een taalcursus en dat uiteindelijk niet hetgeen is wat ik graag zou willen doen. Vervolgens ben ik opzoek gegaan naar reismaatjes om in de zomervakantie te gaan reizen. Ook hier is jammer genoeg niet veel van gekomen.

  De afgelopen tijd heb ik veel nagedacht en dingen opgezocht voor een tussenjaar. Er zijn twee opties waar ik een beetje tussen twijfel; eerst nog in Nederland werken en dan reizen of in het buitenland gaan werken. In het buitenland gaan werken voor een paar maanden lijkt mij super tof. Je leert nieuwe mensen kennen, je leert de taal sneller kennen, je leert een nieuwe cultuur kennen en tot slot verdien je geld. Het is eigenlijk alles in één. Maar in Nederland eerst nog werken en sparen om vervolgens een reis te maken waar is ook niet verkeerd.

  Zijn er meer meiden die een tussenjaar nemen of hebben gehad, en toen zijn gaan reizen / werken in het buitenland?

  Zoexx
  Reageer

  Hoi Savanne!

  Heb je al iets besloten? Ik heb een tussenjaar gehad en gaan reizen, het kost een hoop geld dus je moet het sowieso combineren met werken, ervoor of tijdens te reis.

Reageer

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.

1 apr
1 / 2
1 apr
28 apr