Femme logo

Home / Forums / Sporten / Fit blijven en worden NA de lockdown

Fit blijven en worden NA de lockdown

 • aangemaakt
  17 jun 2021
 • laatste reactie
  13 dec 2021
 • 9
  reacties
 • 6
  gebruikers
 • Origineel gepost door Mick87
  Meest gepost door Oranje
  Laatste bericht van milagra35
Sporten
 • Aanmaker
  Onderwerp

 • Mick87
  Bijdrager
  Mick87
  Reageer

  Beste forummers,

  Dit topic is een spinoff van een lopend topic op het binnenkort verdwijnende VivaForum.

  https://forum.viva.nl/sport/fit-blijven-in-de-lockdown-wie-doet-mee/list_messages/471758

  Hier kletsen we hopelijk verder.

  TO trapt af: in de lockdown fanatiek gaan sporten en gezond eten. Dit in combinatie met veel wandelen. Resultaat: kilo’s kwijt en 6% vet eraf.
  Ik merk aan mezelf dat er meer verleidingen zijn nu de lockdown voorbij is. Toch weer wat vaker uit eten etc.

  Schrijf hier mee om elkaar te motiveren en steunen om fit te worden of blijven.

 • Repelsteeltje
  Reageer

  Na/tijdens een fikse burnout door oa coronadrukte en onderliggende depressie heb ik maaaaanden op de bank geplakt gezeten heb ik de conditie van een stoeptegel. Ben nu thuis begonnen met wat HIIT workouts en wil weer gaan starten met hardlopen. Ik twijfel nog om lid te worden bij een sportschool maar ik merk dat daar voor mij nog behoorlijke drempel ligt.

  Oranje
  Reageer

  Ja leuk! Ik probeer elke dag te sporten omdat ik merk dat het mij geestelijk goed doet. Ik sport het liefst samen met andere mensen (niet alleen) en buiten.

  Gister heb ik niks gedaan, te druk met allerlei afspraken voor werktijd nog. Vandaag heb ik les gevolgd met mijn pony en dat was heel fijn. Mijn pony heeft wel eens beter gepresteerd, maar ze was vrolijk, ik ben in beweging geweest en ik heb gezellige mensen gesproken, dus meer dan tevreden.

  Villanueva
  Reageer

  Hoi! Ik ben in de lockdown ook fanatieker gaan sporten dan daarvoor. Vooral veel hardgelopen. Door het thuiswerken lukte dat prima een paar keer per week. De laatste tijd merk ik dat ik minder motivatie heb. HIIT workouts lijkt mij ook wel leuk. Waar doe jij de HIIT workouts Repelsteeltje?

  Repelsteeltje
  Reageer

  @Villanueva wrote:

  Hoi! Ik ben in de lockdown ook fanatieker gaan sporten dan daarvoor. Vooral veel hardgelopen. Door het thuiswerken lukte dat prima een paar keer per week. De laatste tijd merk ik dat ik minder motivatie heb. HIIT workouts lijkt mij ook wel leuk. Waar doe jij de HIIT workouts Repelsteeltje?

  Ik volg meestal de HIIT workouts op YouTube van GrowingAnnaNas. Vind die fijn, heftig, maar wel te behappen. :)

  Villanueva
  Reageer

  @Repelsteeltje wrote:

  @Villanueva wrote: Hoi! Ik ben in de lockdown ook fanatieker gaan sporten dan daarvoor. Vooral veel hardgelopen. Door het thuiswerken lukte dat prima een paar keer per week. De laatste tijd merk ik dat ik minder motivatie heb. HIIT workouts lijkt mij ook wel leuk. Waar doe jij de HIIT workouts Repelsteeltje?Ik volg meestal de HIIT workouts op YouTube van GrowingAnnaNas. Vind die fijn, heftig, maar wel te behappen. 🙂

  Dankje! Ik ga die ook eens doen. Ben benieuwd of ik dat ga volhouden ;)

  Veldbloemen
  Reageer

  In de lockdown ben ik helaas aangekomen. Dus nu weer op ideet. Ik probeer te wandelen maar soms is het geen geschikt weer of al donker als ik tijd heb om te wandelen.

  Nu overweeg ik zo’n platte loopband. Die zou onder de bank passen……..

  Maar onder mijn bank is 10 cm ruimte en die dingen zijn 11-13 cm hoog. Dus ik moet verzinnen waar ik hem kan opruimen dan. Ik twijfel nog omdat het best wel een obstakel kan zijn. Maar zeker in de winter is zo’n ding een uitkomst.

  Ook ben ik lid van de sportschool. Ik ben toch nog wat bang voor corona. en ik moet eerst 6,5 km fietsen voor ik er eens ben. Dat is best vaak een drempel dus ik wil meer thuis sporten.

  Mick87
  Reageer

  @Veldbloemen wrote:

  In de lockdown ben ik helaas aangekomen. Dus nu weer op ideet. Ik probeer te wandelen maar soms is het geen geschikt weer of al donker als ik tijd heb om te wandelen.Nu overweeg ik zo’n platte loopband. Die zou onder de bank passen……..Maar onder mijn bank is 10 cm ruimte en die dingen zijn 11-13 cm hoog. Dus ik moet verzinnen waar ik hem kan opruimen dan. Ik twijfel nog omdat het best wel een obstakel kan zijn. Maar zeker in de winter is zo’n ding een uitkomst. Ook ben ik lid van de sportschool. Ik ben toch nog wat bang voor corona. en ik moet eerst 6,5 km fietsen voor ik er eens ben. Dat is best vaak een drempel dus ik wil meer thuis sporten.

  Weerstandsbanden zijn ideaal om mee te trainen thuis. Heb je daar al eens aan gedacht ?

  Oranje
  Reageer

  Voor mij werkt thuis sporten niet dus ik kan je niet adviseren. Heb wel weerstandsbanden die ik een enkele keer gebruik.
  Vanochtend gelest met mijn pony en het was weer heel fijn.

  milagra35
  Reageer

  Dat wil ik ook graag! Ik ben nu deze week begonnen met detoxen en ook sporten. Lets see! Hou jullie op de hoogte :)

Reageer

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.

17 jun 2021
0 / 9
17 jun 2021
13 dec 2021