Femme logo

Home / Forums / Sporten / Ik wil een gezondere levensstijl

Ik wil een gezondere levensstijl

 • aangemaakt
  7 jun 2018
 • laatste reactie
  4 dagen
 • 5
  reacties
 • 2
  gebruikers
 • Origineel gepost door DaisyDG
  Meest gepost door Veldbloemen
  Laatste bericht van Ragmar999
Sporten
 • Maker
  Onderwerp

 • DaisyDG
  Bijdrager
  DaisyDG
  Reageer

  Hoi allemaal!

  Ik wil graag gezonder gaan leven. En dan met name voeding en bewegen. Op dit moment eet ik gewoon wat ik wil zonder erop te letten, dus ook veel ongezond eten. Ook sport of beweeg ik niet zoveel dus dat zie je ook wel terug in mijn gewicht.

  Ik lees dat je van een gezondere levensstijl er niet alleen beter uit gaat zien maar je ook beter gaat voelen, meer energie en gelukkiger.

  Hebben jullie tips voor mij waar ik op moet letten?

 • Ragmar999
  Reageer

  Op de site van het Voedingscentrum kun je je leeftijd en lengte en gewicht etc invullen en dan krijg je ook goed advies wat je allemaal moet eten op een dag om gezond te blijven.

  Bijvoorbeeld genoeg groenten – veel mensen eten te weinig groenten.

  Veldbloemen
  Reageer

  Nou ik heb net toch nog even 2,5 km gelopen. De stappenteller staat vandaag al op 8300 stappen. Schoonmaken telt ook wel aan. Toch wat gedaan. Ik ga vanavond nog even. Ik wil proberen 10.000 stappen te lopen.

  Veldbloemen
  Reageer

  Ik heb ook een slechte periode achter de rug.
  Nu wil ik de draad weer eens oppakken. Ik probeer al een paar weken niet te snoepen maar dat is helaas mislukt. Vandaag weer een poging! En ik moet ook meer bewegen!

  Ik voel met je mee DaisyDG!

  Ik heb nu gewoon NIKS lekkers meer gekocht. Spartaans maar ik kan er niet vanaf blijven…..Dus dan moet het maar zo. Grrrrrrrr……. Leuk is anders.

  Maar nog meer aankomen is ook geen optie. De eerste 3 weken vind ik het altijd het moeilijkst om de knop om te zetten!

  Tessz
  Reageer

  Ik denk dat Rosa een aantal hele goede tips geeft, echter moet je wel beseffen dat zoiets voor iedereen anders is. Je moet bewust omgaan met wat je doet, eet en drinkt en vervolgens doen waar je je goed bij voelt. Probeer nieuwe dingen om te kijken of het bij je past of niet

  RosaJa
  Reageer

  Hoi Daisy!

  Een gezondere levensstijl gaan toepassen heeft tijd nodig en ook toewijding.

  Ik ben van mening dat er drie dingen heel belangrijk zijn voor je gezondheid: voeding, rust en beweging. Met voeding moet je gaan letten op calorie-inname en het minimaliseren van ongezonde suikers en onnodige vetten, daarnaast dagelijks voldoende fruit en groente eten.

  Qua beweging hoef je niet elke dag je in het zweet te werken in de sportschool, maar wel dagelijkse beweging als in fietsen en wandelen. Ga daarnaast twee keer per week wat intensiever bewegen, rondje hardlopen of zwemmen. Als je dit op langere termijn doet incombinatie met gezonde en vaste eetpatronen, val je vanzelf af.

  Pak voldoende rust, probeer dagelijks 7 tot 8 uur te slapen, dit heeft grote invloed op je fysieke en mentale gezondheid.

  Andere tip is om zo min mogelijk alcohol te drinken. Slecht voor je lichaam en voor de kwaliteit van slaap.

  Succes!

Reageer

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.

4 dagen
1 / 6
7 jun 2018
7 jun 2018