Femme logo

Home / Forums / Lijf & lijn / In een gezond tempo naar een gezond BMI – 2021

In een gezond tempo naar een gezond BMI – 2021

 • aangemaakt
  18 jun 2021
 • laatste reactie
  9 jul 2021
 • 73
  reacties
 • 13
  gebruikers
 • Origineel gepost door Afvallen
  Meest gepost door anijsblokje
  Laatste bericht van anijsblokje
Lijf & lijn
 • Aanmaker
  Onderwerp

 • Afvallen
  Bijdrager
  Afvallen
  Reageer

  Het vervolg op de 2020 en 2021-edities op Viva. Want ja, langzaam afvallen en nieuwe eetpatronen aanleren kost tijd. Dit topic is voor iedereen met een te hoog BMI die voor de lange termijn gaat. Met als doel een blijvend nieuwe eet- en leefstijl.

  Wil je ook in de tabel? Vraag een van de actieve schrijvers hier (@randomwriter en nog nader toe te voegen personen) of die je wil toevoegen.

  Om het hier leuk en (inter)actief te houden verwijderen we mensen die twee weken niet meer hebben meegeschreven uit de tabel. Uitzonderingen voor vooraf aangekondigde afwezigheid met reden.

  1. Naam – RandomWriter
  2. Leeftijd – 40
  3. Lengte – 176
  4. Start – 91,1
  5. Streef – 74
  6. Huidig – 86,3 (30/04)
  7. Kwijt – 4,8
  8. BMI – 27,9
 • Femmeke87
  Reageer

  Goedemiddag dames,

  hier ook een overstapper vanaf Viva. En, met een te hoog BMI… Ik zou graag mee willen doen, ik heb die stok achter de deur echt even nodig om een paar punten omlaag te gaan halen! Ik ben 34, 1.70m, 87kg met een bmi van 30.1. Voor een gezond bmi van 25 wil ik naar de 72 kg, uiteindelijk :)

  Groet van Femmeke!

  TheaMuts
  Reageer

  Ik lees mee, er moeten er bij mij zo’n 15 kg af.

  LoveDobby
  Reageer

  Ik ben er ook weer, hopelijk kan ik onthouden hier heen te moeten 😝

  Grietje2
  Reageer

  Hoi hoi allemaal

  Het is even wennen maar komt vast goed.

  Grietje2
  Reageer

  Hallo femmeke en theamuts,

  Succes met het starten van een nieuw eetpatroon.
  Ik ben normaal vooral een meelezer.

  Vandaag een nieuwe elektrische fiets gekocht en een heerlijke tomatensoep gegeten.
  Met het niet snoepen gaat het ook goed en morgen weer weegdag voor mij op mijn nieuwe weegschaal.

  Yoehoe
  Reageer

  Nu hoop ik wel een reactie te kunnen plaatsen op dit topic. Leuk dat er ook nieuwe meeschrijvers zijn aangesloten!

  anijsblokje
  Reageer

  Ha leuk, direct nieuwe meeschrijvers! Welkom theamuts en femmeke. Dat is dus direct het voordeel van een forum tov een besloten appgroep of facebookpagina. Er is ook ruimte voor nieuwe aanwas! En dat houdt het ook levendig.
  Hebben jullie al een plannetje hoe jullie ervoor willen gaan zorgen om duurzaam gewicht te gaan verliezen? Het leuke aan ons topic op Viva is/was dat iedereen een eigen aanpak heeft en dat we dat ook van elkaar respecteren. Koolhydraatarm versus juist zoveel mogelijk volkoren…even goede vrienden. Eenieder doet wat bij haar (voor zover ik weet allemaal dames) past. Verder kenmerkend is dat we inhoudelijk ingaan op wat er geschreven wordt en dat levert soms lange posts op. Er zijn ook meeschrijvers die minder uitgebreid reageren en ook dat is oké. Ook daarin doet iedereen wat er past.


  @RandomWriter
  : Het is je wel gelukt om de openingspost aan te passen zie ik? Want de niet-tabel is eruit. Of is dat met hulp van de moderator gebeurd? Heb je ook al een eigen account hier? En kan ik mijn gegevens nu dan toevoegen in de openingspost?

  @Grietje: Wat goed een elektrische fiets! De wachttijd van twee maanden is nog wel te overzien vind ik. Ik begreep dat je nu op sommige (race)fietsonderdelen soms ook maanden moet wachten. Heb je al vaker elektrisch gefietst, of nu pas omdat je een proefritje moest maken? Ik neem wel eens kinderen mee in een elektrische bakfiets en blijf het een heel gek gevoel vinden. Tomatensoep: altijd lekker, vind ik. Maar er gaat dan ook bijna geen dag voorbij dat ik geen tomaat eet. (toevallig vandaag niet, nu ik erover nadenk) Hopelijk is de nieuwe weegschaal een hulp voor jullie. Ik heb zelf een hele basic, mijn diëtist heeft wel een supersonische en dan vind ik dat ook wel interessant. Hij berekent ook je ‘metabole leeftijd’. Ik weet niet in hoeverre ik dat allemaal geloof qua betrouwbaarheid, maar het geeft vast een indicatie. (vet% en verdeling vet/watermassa, daarvoor maakt het bij die weegschalen soms uit wanneer je voor het laatst gedronken/geplast hebt)


  @Yoehoehoehoe
  : Voor mij is dit forum ook wennen maar ik typ wel op mijn mobiel nu en dat lukt dus.


  @Aardbei-banaan
  : (eens kijken of je al meeleest hier) Je weegt nu dus elke dag? Dan zie je inderdaad veel schommelingen wat betreft vocht vasthouden. Wees je daar bewust van en laat het getal op de weegschaal niet je humeur of de kleur van je dag bepalen! En niet zo jezelf veroordelen ‘het ligt 100% aan mezelf’…bedenk hoeveel keuzes je elke dag moet maken op het gebied van wat je wel/niet eet en natuurlijk is het moeilijk om die chips af te slaan als het naast je wordt gegeten. En chips is ook net weer zoiets dat gemaakt wordt om onweerstaanbaar te zijn: tot de mate waarop het kraakt aan toe. Fijn dat je vriend je steunt. Verbieden helpt alleen dus blijkbaar niet! Kun je met hem bespreken wat je wel zou helpen?
  Hopelijk was de macaroni lekker vandaag. Bedoel je dan ook echt macaroni als in die elleboogjes? Ik kan me niet heugen wanneer ik die voor het laatst at!

  Hier weinig bijzonders te melden. Ik heb een lekkere Hollandse Nieuwe gegeten vandaag, ter ere van vlaggetjesdag.
  Verder voor wie nog weet dat ik heel lang geleden misschien over wilde stappen naar halvarine of een roomboter/margarine-melange: afgelopen week had ik weer zo’n aanval dat ik dat wilde proberen. Sinds een week ofzo smeer ik nu halvarine op mijn brood en ik vind er niks mis mee. Ben benieuwd hoe lang ik het ga volhouden. (overigens vooral omdat het een makkelijke manier is om extra vitamine D binnen te krijgen, hoewel ik me daar met deze zonnige dagen geen zorgen om maak)

  Verder vandaag de opmerking te verwerken gekregen van iemand die mij lang niet gezien had “jij blijft ook zo lekker slank”…bijna afkeurend, alsof ze niet had geloofd dat dat me zou lukken. Ik was niet de enige die de negatieve ondertoon in deze opmerking hoorde, het viel een vriendin van me die erbij was ook op. (want die vriendin begon er later over tegen mij, anders was ik het waarschijnlijk alweer vergeten) Ik blijf het gek vinden hoe ‘normaal’ het is om opmerkingen te maken over iemands gewicht. Dit soort afgunst merkte ik eerder bij (inmiddels ex)collega’s, maar van deze persoon had ik het niet verwacht.
  (@de evt nieuwe meelezers/schrijvers: ik ben 35 kg lichter dan 2,5 jaar geleden en nu ongeveer een jaar stabiel rond dit gewicht en heb mijn diabetes type 2, hoge bloeddruk en medicatie overbodig gemaakt met deze actie – dat is een enorme motivatie om het zo te houden. Ik sport/beweeg veel, eet alles maar let op de hoeveelheden aar sprimg soms ook even bewuster uit de band en daarmee is het voor mij een goede manier gebleken – verder ga ik naar mijn diëtist, ook nog nu ik op gewicht ben/blijf. Ik verdiep me in het boek Intuïtief Eten en daar leer ik veel uit)

  Yoehoe
  Reageer

  @anijsblokje wrote:


  @Yoehoehoehoe
  : Voor mij is dit forum ook wennen maar ik typ wel op mijn mobiel nu en dat lukt dus.

  Verder voor wie nog weet dat ik heel lang geleden misschien over wilde stappen naar halvarine of een roomboter/margarine-melange: afgelopen week had ik weer zo’n aanval dat ik dat wilde proberen. Sinds een week ofzo smeer ik nu halvarine op mijn brood en ik vind er niks mis mee. Ben benieuwd hoe lang ik het ga volhouden. (overigens vooral omdat het een makkelijke manier is om extra vitamine D binnen te krijgen, hoewel ik me daar met deze zonnige dagen geen zorgen om maak) Verder vandaag de opmerking te verwerken gekregen van iemand die mij lang niet gezien had “jij blijft ook zo lekker slank”…bijna afkeurend, alsof ze niet had geloofd dat dat me zou lukken. Ik was niet de enige die de negatieve ondertoon in deze opmerking hoorde, het viel een vriendin van me die erbij was ook op. (want die vriendin begon er later over tegen mij, anders was ik het waarschijnlijk alweer vergeten) Ik blijf het gek vinden hoe ‘normaal’ het is om opmerkingen te maken over iemands gewicht. Dit soort afgunst merkte ik eerder bij (inmiddels ex)collega’s, maar van deze persoon had ik het niet verwacht.
  (@de evt nieuwe meelezers/schrijvers: ik ben 35 kg lichter dan 2,5 jaar geleden en nu ongeveer een jaar stabiel rond dit gewicht en heb mijn diabetes type 2, hoge bloeddruk en medicatie overbodig gemaakt met deze actie – dat is een enorme motivatie om het zo te houden. Ik sport/beweeg veel, eet alles maar let op de hoeveelheden aar sprimg soms ook even bewuster uit de band en daarmee is het voor mij een goede manier gebleken – verder ga ik naar mijn diëtist, ook nog nu ik op gewicht ben/blijf. Ik verdiep me in het boek Intuïtief Eten en daar leer ik veel uit)

  Leuk he dat er nieuwe schrijfsters bij komen! Ik denk dat ik nog tot augustus wel de tabel blijf invullen op viva, want vooralsnog lijkt een tabel hier op Femme nog niet goed mogelijk.
  Het boek intuitief eten lijkt mij ook reuze interessant, ga ik eens bekijken! Ikzelf heb het boek van SkinnyMinds 2e hands gekocht en heb daar ook veel aan.

  Femmeke87
  Reageer

  Goedemorgen!

  Bedankt voor jullie welkom! Ik zal het topic op Viva eens teruglezen, hoe het jullie vergaat/ is vergaan.

  Het zal mij gaan helpen om keuzes te gaan maken. Ik wil wel graag gezond eten, leven, etc, maar ik ben niet heel consequent in de keuzes die ik maak.

  Gisteren heb ik weekboodschappen gedaan, en die zijn gezond, ik ben niet in de verleiding gekomen. Afgelopen week heb ik gerobeerd regelmatig te wandelen (ik werk thuis), en bijv. mee te doen aan Nederland in beweging. Maar net zo vaak heb ik te veel gezeten, gehangen, en ongezond gegeten.

  Mijn eerste doel is nu dus keuzes gaan maken in hoe ik mijn stijl van eten en bewegen wil aanpassen, en daar bij blijven :)

  Groet, Femmeke

  Grietje2
  Reageer

  Femmeke: beginnen met kleine stapjes en niet te veel veranderingen in 1 keer dan kom je al een heel eind.

  Ik had nog nooit op een elektrische fietst gefietst, maar het fietste fantastisch 🤩

  Hier 3 kilo er af maar voor mij is het een nieuwe start omdat ik regelmatig terug van in mijn oude gewoontes maar dit keer heb ik er een goed gevoel bij.
  Ik weeg nu 109 bij 1.83 cm

  Vanmiddag naar de film cruella met mijn dochter. Ik heb er zin in.

  RandomWriter
  Reageer

  Hier ben ik!

  Femmeke en Theamuts welkom! Zoals jullie zien zijn wij ook echt nog aan het uitproberen hier.. Het werkt toch echt wel anders dan bij Viva. Daar hielden we een tabel bij (aan het eind wat minder overigens), maar hier is het niet gelukt er eentje te plaatsen.

  Anijsblokje ik heb niks aangepast… Dus ik denk dat de moderators dat hebben gedaan. Ik kan er nu ook niks aan aanpassen, en een tabel lijkt dus niet te kunnen. Ik heb ook nog geen ‘tips&tricks’ post kunnen vinden ergens, dus heb geen idee. Ik zal even kijken hoe ik jou een pb kan doen, dan geef ik je de inloggegevens van de openingspost. Misschien zie ik iets over het hoofd en krijg jij het wel voor elkaar.
  Haha, het motorforum ja, daar ben ik een fanatieke meeschrijver geweest. Maar toch wel iets ander publiek :p. Ik heb nu zo’n 7 jaar mijn motorrijbewijs en heb in de tussentijd zelfs mijn bevoegdheid gehaald als motorinstructeur. Maar door mijn carrière-switch heb ik daar niks meer mee gedaan. Inmiddels rijd ik eigenlijk niet meer, ik heb mijn motor verkocht. Het voelt nu niet goed omdat ik de enige ouder ben. Als mij wat gebeurt… Misschien negatief gedacht hoor, maar motorrijden blijft toch gevaarlijker dan autorijden.
  Ik heb denk ik jouw ‘margarine-quest’ gemist, haha! Ik vind overigens veel dingen lekker op brood, zo hebben we nu de ‘Eat Plants Free of Palm’ boter, en die vind ik ook lekker. Al eet ik geen brood, heel af en toe smeer ik het op mijn Noets. Maar mijn eigen voorkeur gaat uit naar echte roomboter. Dat past beter binnen mijn dieet-idee.
  Vervelend, die opmerkingen… Bij mij is er eigenlijk vanaf vorig jaar januari te weinig gebeurd om opmerkingen te krijgen. Dat mis ik ook niet echt.

  Grietje wat heerlijk, een nieuwe elektrische fiets! Had je er hier voor ook al eentje? Wat een wachttijden, twee maanden. Maar op meer dingen zijn momenteel lange wachttijden lees ik bij Anijsblokje.

  Femmeke Wat zijn de eerste gezonde keuzes die je hebt gemaakt? Wat zijn jouw valkuilen? Een helder beeld hebben van jouw valkuilen, kan je heel erg helpen in het op tijd herkennen van een (potentiele) uitglijer. Hoe eerder je die herkent, hoe beter je jezelf ertegen kunt wapenen. Ben je een snaaier? Zo ja, op welke momenten? En welke behoefte zit daarachter? Kun je die behoefte ook op een andere manier bevredigen? (ik voel me nu net een beetje Anijsblokje, haha! Die is altijd van dit soort vragen :))

  Yoehoe haha, eindelijk van de rest van jouw nick af! Dit reageert wel makkelijker, zonder al die extra hoe’s :p.
  Ik baal er ook een beetje van dat er geen tabel mogelijk lijkt te zijn (maar wellicht heeft Anijs hier een oplossing voor, als ervaren forum-moderator), en dat je niks kunt aanvullen… Daar moeten we even over brainstormen. Ik zou bijvoorbeeld een tabel (of zelfs een grafiek ;P) kunnen bijwerken op mijn pc en die als plaatje plakken in het bericht. Maar dan moet het topic-start-bericht wel te bewerken zijn… Anders moet ik het tussen de tekst plakken elke keer. Dat is ook irritant.

  We moeten allemaal nog maar even onze weg zien te vinden hier. Ik had eerlijk gezegd niet verwacht dat het zo’n ding zou zijn, als Viva zou stoppen. Maar blijkbaar was het toch wel een goed lopend mega-forum zonder directe alternatieven. Dat heb ik me nooit echt beseft.

  Hier gaat het oké, ik weet niet waarom maar ik heb al dagen een dikke buik. Misschien vocht? Het irriteert me, omdat ik namelijk juist weer een week of twee echt goed bezig ben qua eten. Normaal merk ik dat snel aan mijn buik. Maar dit keer dus niet. Maar heb ook last van stijve tenen (haha, echt waar), en meestal betekent dat dat er vocht in zit. Het weer is ook echt prut wat dat betreft.
  Het komt in ieder geval niet van mijn darmen, want die zijn alweer een tijdje mooi rustig. Ik houd me ook goed aan mijn dieten, dus dat merk ik direct terug.

  Voor de nieuwe meelezers/schrijvers: ik volg twee ‘diëten’, het FODMAP-dieet in verband met mijn prikkelbare darm en een koolhydraat-arm/beperkt dieet. Dat laatste heb ik voor gekozen omdat ik merk dat veel van mijn klachten zijn verdwenen nu ik de koolhydraten weg laat. Daarnaast heb ik een verhoogde kans op diabetes (ooit gehad tijdens mijn zwangerschap, incl insuline spuiten, daarnaast komt het in de familie voor). Ik heb geen hekel aan het woord ‘dieet’, omdat het voor mij gelijkstaat aan het woord ‘voedingspatroon’. Het is dus iets blijvends en niet iets waar ik weer mee stop zodra ik op mijn streefgewicht zit.

  RandomWriter
  Reageer

  Anijsblokje ik kon niet vinden hoe ik je hier een pb kon sturen, dus heb het via Viva gedaan.

  Ik zie dat jullie emoticons geplaatst krijgen, ik gebruik blijkbaar de verkeerde combinaties maar bij mij lukt dat niet (man wat voel ik me nu een kneus, haha!). Wat doe ik verkeerd??

  Effe uitproberen:
  :-)
  :-p

  Grietje2
  Reageer

  Ik gebruik gewoon de emoticons die in mijn toetsenbord staan (Apple 🍏)

  RandomWriter
  Reageer

  Grietje ah, dat verklaart een hoop. Ik zit nu achter mijn pc te typen. Eentje heb ik dus ontdekt :-)

  Ik las wel dat het de bedoeling is dat je binnenkort je post moet kunnen aanpassen. Dus dat scheelt, dan kunnen we de openingspost ook weer aanpassen. Weet iemand hier of je mensen een pb kunt sturen via Femme? Ivm met de inlog voor de openingspost.
  Femme is wel echt bezig om het forum aan te passen aan onze ‘viva-wensen’, dat klinkt dus wel goed!

  Persephone
  Reageer

  Goedemorgen. Ik schreef op het Viva forum niet mee, maar zou wel graag willen mee doen als het kan. Ik heb wel op Viva in eerdere groepjes meegeschreven, maar was de laatste jaren meer een actieve meelezer.
  Voor het thuiswerken woog ik rond de 84 kilo en wilde ik daar al wat vanaf met mijn 1.75. Door het gebrek aan bewegen en eten voorhanden thuis, zeul ik nu 92 kilo mee en ik ben er echt klaar mee. Dolgraag wil ik naar de 75, maar alles onder de 80 vind ik al fijn.

  Villanueva
  Reageer

  Hoi allemaal! Ik wil ook graag meeschrijven. Op het vivaforum weleens meegelezen, maar nog nooit een account aangemaakt. Nu dus toch maar wel, lijkt me heel gezellig!
  Vorig jaar ben ik zo’n 10 kilo afgevallen. Van 87 naar 77. De laatste maanden blijf ik op de 77 hangen. Ik ben 1.70, dus voor een gezond gewicht wil ik graag nog een paar kilo eraf. De eerste 10 kilo zijn eraf gegaan door een combinatie van sporten en op het eten ( vooral snacken) letten.

  Nu nog even uitzoeken hoe dit forum precies werkt 🙂

  anijsblokje
  Reageer

  @Yoehoe: Yes, je bent er ook! Ik zou je Intuïtief Eten echt aanraden, ik vind het een mooie manier van kijken/denken over gezond leven. Maar het is wel echt een boekwerk, leest bijna zo intensief als een studieboek. Ik heb er ook lang over gedaan het te lezen en nu uitgeleend aan een vriendin! Hier en daar sijpelt er nog wat Amerikaansigheid doorheen, vind ik, hoewel ze daar bij het vertalen wel echt goed mee om gegaan zijn.

  @Fenneke: Verstandig dat je na wil gaan denken over de keuzes die je wil maken. Met boodschappen doen is het dus goed gegaan – dat lijkt me al winst! Grietje schrijft ook: stap voor stap veranderingen doorvoeren en dat is inderdaad vaak het advies… Qua bewegen: stel dat je nu maar 1x per week iets doet, wen je dan eerst 2x aan, houd dat vol…en dan het volgende weer of verder uitbreiden. Zo laat je jezelf succeservaringen opdoen en dat helpt! Ik werk ook grotendeels thuis en heb het heel lang volgehouden om een half uur eerder op te staan en elke ochtend voor ik begon met werken een wandelingetje te maken van een half uur. Dat deed me heel goed, je begint echt op een andere manier aan je werkdag, vond ik. Inmiddels ga ik’s ochtends vroeg zwemmen dus wandelen doe ik op andere momenten, maar wie weet kun je er iets mee. Een wandelingetje als afsluiter van je werkdag is natuurlijk ook een optie. Qua bewegen is het denk ik ook het belangrijkste dat je iets doet wat je leuk vindt, zodat je het vol kunt houden! (en het je blij maakt ipv voelt als moeten) Wie weet ben jij geen loper, maar een fietser, of juist een danser…

  @Grietje: Haha, je vliegt vooruit met zo’n elektrische fiets hè! Ik voel me altijd echt een soort vliegtuig, maar dat is natuurlijk idioot. 😁 Alsof ik ook weet hoe dat voelt!
  Wat fijn dat je nu weer met vertrouwen kijkt naar wat je gaat doen qua gezond leven! Dat scheelt meer dan de helft! Veel plezier met je dochter in de bioscoop vandaag! Leuk om daar weer te kunnen zijn!


  @RandomWriter
  : Ah, daar ben je, inderdaad! Ik heb die palmolievrije variant ook eens geprobeerd, maar vond dat maar niks. Nu heb ik Sense halvarine (ze noemen het light) en dat bevalt me dus wel. Eerder at ik altijd roomboter en ik denk nog steeds dat daar niets mis mee is, zolang je normale hoeveelheden gebruikt. Ik merkte dat ik steeds vaker een verse boterham met een extra dikke laag roomboter ging eten, bij wijze van beleg. En dat voelt dan toch weer anders en het lijkt me ook niet per se gezond. Vandaar mijn nieuwe poging tot switch. De keuze viel op Sense omdat dat een relatief klein kuipje is – hij past zelfs in de botervloot en natuurlijk ook de prijs, voor deze Hollandse is dat ook van belang! 🤔
  Dat beperkt de keuzestress weer wat.
  En hey, je jat mijn vragen! Nee hoor, goede vragen – die echt inzicht kunnen geven! Ook in de vraag of je er überhaupt aan toe bent om op dit moment iets te veranderen in je leven/gedrag.
  Wat vervelend dat je buik zo opgezet is en dat je er nu niet achter komt waardoor dat wordt veroorzaakt. Vocht…wie weet. Kijken wat als eerste weer normaal wordt: je buik of je teen!

  @Persephone: Van harte welkom, leuk als je mee wil gaan schrijven! Bij jou zijn het dus de beruchte ‘coronakilo’s’. Je schrijft over een gebrek aan beweging: op zoek dus naar manieren om (weer) meer te gaan bewegen, of wil je ook qua eten dingen anders gaan doen?


  @Villanueva
  : Ook jij welkom! We zijn ook heel gezellig, pas maar op. 😉
  Het is je dus vorig jaar gelukt om 10 kilo af te vallen en het is je ook gelukt om die 10 kilo eraf te houden: super dus! Zelf merkte ik bij het stabiel houden dat een lichter lijf ook echt minder energie nodig heeft qua verbruik en dat dat omschakelen was (en soms nog even is) in mijn hoofd. Hoe denk je dat het komt dat je op die 77 kg blijft steken nu? Het is natuurlijk ook niet gek om ergens te blijven hangen. Soms helpt het al om iets kleins aan te pakken – wie weet helpt hier meeschrijven al!

  Wat betreft het forum…ik had me wel altijd gerealiseerd dat het Vivaforum in een behoefte voorziet. En ik vind dit netter en duidelijker dan het maar te laten doodbloeden. Benieuwd wat het femme.nl gaat opleveren! Hopelijk lukt het hen de toestroom te managen.
  Steeds meer mensen uit ons oude topic komen ook hier. Nu Jemmer nog!

  anijsblokje
  Reageer

  OMG, ik noem je dus tot 2x toe FeNNeke ipv @Femmeke, sorry daarvoor! En dat soort stomme dingen kan je dus niet wijzigen. Ik zal mijn leveren beteren vanaf nu!

  Persephone
  Reageer

  @annijsblokje
  Het gebrek aan beweging was bij mij voornamelijk het 2 x per dag naar mijn werk fietsen in een snel tempo, veel lopen op kantoor en ook regelmatig sporten. Nu sport en wandel ik nog steeds veel, maar dat extra fietsen en nog iets meer stappen zetten op een dag, daar moet ik nog weer naar terug.
  Maar voornamelijk is het toch wel het eten, of beter gezegd een combinatie van beide. Dus weer consequenter en consistenter elke dag mijn stappendoel halen en 3x in de week trainen en daarnaast minder alles tegelijk, maar keuzes maken in eten. Of chips, of chocola in het weekend, maar niet alles tegelijk en een normale portie.
  Het boek intuïtief eten lijkt me ook zeer interessant, ik ga hem tijdens het wandelen luisteren. Ik zag in de tabel op viva al wat voor resultaat jij hebt behaald. Echt geweldig, wat een prestatie. Was je altijd al wat zwaarder? of vaker afgevallen?


  @villanueva
  : Wat goed dat je vorig jaar al 10 kilo bent afgevallen. Precies zoals jij het hebt aangepakt wil ik het ook doen op bewegen en snacken letten.
  Net al een paar handjes chips gehad, dus nu genoeg gehad en alleen water drinken.

  Op welke dagen wegen jullie?

  Naam – Persephone
  Leeftijd – 38
  Lengte – 175
  Start – 92,3
  Streef – 78
  Huidig – 92,3
  Kwijt – 0
  BMI – 30,5

  TheaMuts
  Reageer

  Ha leuk, al een aantal mensen die hier aanhaken😀!

  Een aantal jaren geleden ben ik met weight watchers (toen heetten ze nog zo, tegenwoordig is het “ww”) 17 kg afgevallen vooral door keuzes te maken.
  Dat klinkt natuurlijk heel logisch maar daar gaat het bij mensen vaak mis. Uiteraard vergt dat wel focus op wat je in je mond stopt, daar gebruik ik nu een app voor. Eigenlijk moet je iedere dag als eerste je grootste maaltijd invoeren zodat je weet wat je nog over hebt voor de andere maaltijden en tussendoortjes.

  Villanueva
  Reageer

  Wat een warm welkom! Ik ben wel benieuwd waar iedereen vanuit het vivaforum uiteindelijk naartoe gaat. Ik forum nu mobiel en vind het wel lastig om te typen en tegelijk terug te kijken wat iedereen heeft gezegd. Maar misschien is dat ook gewoon even wennen, het is überhaupt de eerste keer dat ik ergens meeschrijf.


  @anijsblokje
  : Ik blijf hangen op de 77kg omdat ik teveel eet. Ergens ben ik namelijk wel blij met de -10kg. Kleren zitten beter, ik heb meer energie en sporten gaat makkelijker. Daarom nu minder motivatie om echt even goed op te letten op wat ik in mijn mond stop. Het lukt dan een paar dagen, maar dan is het weer weekend en ‘mag’ ik weer wat lekkers eten. Ik vind het wel moeilijk om het dan bij één ding te houden, zoals Persephone beschrijft. Bij mij is het dan altijd chips en chocola. En wijn.


  @Theamuts
  : een paar jaar geleden ben ik ook al eens veel afgevallen door ww. Het werkte voor mij echt goed, maar vond het ook wel prijzig. Dus vorig jaar heb ik de MyFitnessPal app gebruikt. Dat werkte voor mij in het begin prima. Maar omdat je voor ww betaalt werkt dat voor mij misschien toch iets meer als een goede stok achter de deur.

  Als ik zo terugdenk ben ik de afgelopen 10 jaar al een aantal keer aangekomen en weer afgevallen. Hopelijk nu de motivatie vinden om nogmaals – en dan nu blijvend – af te vallen.

  Ik lees dat de meeste mensen een combinatie van bewegen en op het eten letten gebruiken. Leuk! Ik heb vorige week een racefiets gekocht. Lijkt mij een goede sport voor de conditie en om calorieën te verbranden. Volgende week kan ik hem ophalen, echt zin in!

  Grietje2
  Reageer

  De bioscoop was er leuk we zaten met zijn tweeën in een verder lege zaal.
  In de middag voelde ik me opeens niet zo lekker worden.
  Heel moe en weinig spierkracht.
  Ik had mijn bloed suiker gemeten en zat op 3.3 dus niet zo raar.
  Snel even wat gegeten om het op te krikken.

  Net visite gehad en een roze koekje op bij de thee.
  Voor iedereen een fijne zondag

  RandomWriter
  Reageer

  Welkom aan alle nieuwen hier!


  @Villanueva
  , wat goed dat je die 10 kg al kwijt bent! Wat is de reden dat je toch nog meer wilt afvallen? Want je schrijft ook dat je ergens ook wel blij bent met waar je nu bent. Voor wie doe je die extra kilo’s? Het is wel het beste als je motivatie echt vanuit jezelf komt, en als je het nu best oké vindt, waarom dan niet vooral focussen op op gewicht blijven? Als ik het zo lees zit je qua BMI ook niet heel hoog meer nu, dus die 10 kg hebben het meeste gedaan voor je gezondheid. Ik wil je natuurlijk niet ontmoedigen om het aan te pakken, maar meer wat stimuleren om te kijken naar het waarom, want dat is vaak ook de ‘sleutel naar succes’ om het maar cliché te zeggen ;-)
  Leuk, een racefiets! Mijn sport is het niet helemaal, heb het wel een hele tijd gedaan, net als mountainbiken. Maar ben niet zo’n fietser. Laat mij maar wandelen, en hopelijk binnenkort weer wat meer hardlopen.

  @Persephone, jij houd ook een stappendoel bij dus? Mij helpt dat ook wel om meer te lopen. Ik kom dagelijks op zo’n 6000 stappen uit, soms wat meer, soms wat minder, maar dat is het wel gemiddeld denk ik. Mijn smartwatch verhoogt mijn stappendoel elke keer als ik het gehaald hebt, en verlaagt het weer als ik het een dag niet haalt. Dat is wel fijn, zo blijft het haalbaar maar word je toch getriggerd elke dag iets meer te doen.
  Wat voor sport doe je? 3x in de week is wel heel goed, lukt het je makkelijk om dat vol te houden? Ik merk dat ik al moeilijk aan mijn twee keer in de week kom…
  Ik weeg geen vaste dag momenteel. Heb alles wel gedaan, van dagelijks wegen tot een paar maanden niet. Het langst heb ik wekelijks gewogen. Maar nu ben ik overgestapt naar maandelijks. Rond de 1e van de maand.


  @Theamuts
  , ww heb ik ook goede ervaringen mee. Vroeger ooit eens met van die wekelijkse bijeenkomsten ruim 10 kg afgevallen. En begin vorig jaar ook weer eens geprobeerd. Maar het past niet bij mijn huidige dieten, vooral koolhydraatarm werkt niet samen met ww. Wel jammer, want het hielp mij wel. Maar koolhydraatarm past beter bij mij.

  Ik gebruik af en toe de app Food, ook een tijdje de betaalde versie van gehad. Momenteel houd ik weinig bij, maar gebeurt er ook weinig op afvalgebied. Heb een heftige tijd achter de rug en ben daar nog van aan het bijkomen zeg maar. Mijn gewicht heeft wel prioriteit, maar niet de hoogste.


  @Anijsblokje
  , irritant he, dat niet kunnen wijzigen… Ik hoop wel dat ze dat snel meenemen in een update. Heb wel begrepen dat het de prioriteit heeft bij Femme. Maar wat doen we tegen die tijd met de tabel? Want volgens mij is dat echt niet mogelijk hier. Opsommingen dus wel, maar dat leest toch ingewikkelder.

  Is natuurlijk niet alleen een vraag aan Anijs, maar aan iedereen hier: als iemand ideeën heeft voor een andere oplossing voor de tabel, roep vooral!


  @Grietje2
  , wat heerlijk, een bioscoopzaal voor jullie alleen! Hoe was de film? Vervelend dat je je niet zo tof voelde! Heb je daar vaker last van? Aangezien je ook je eigen suiker kon meten. Ik heb even niet meer helder of jij ook bekend was met diabetes of zo.
  Hoort bij jou bij de bios ook een snaaimoment? Ik heb dat echt heel erg, ik kan niet naar de bios zonder wat te knabbelen of te snoepen mee te nemen… En een heerlijke grote koffie, ze hebben bij ons bij de bios een Starbucks. Dus dat moet wel mee :-).

  Ik ben aan het puinruimen, tenminste, dat probeer ik. Maar ben niet helemaal fit, ben verkouden. Vandaag ook maar weer een test gedaan, gelukkig gewoon negatief. Wilde ook gaan hardlopen vandaag, maar dat trek ik nu echt even niet. Heb echt wat te weinig lucht. Wel balen, want afgelopen woensdag was ik ook al niet geweest. Misschien lukt het me morgen. En anders woensdag weer.

  RandomWriter
  Reageer

  Iemand enig idee waarom de ene @naam wel roze wordt en de andere niet? Ik dacht dat dat was omdat de naam dan niet goed gespeld was, maar ik had Persephone volgens mij toch echt goed geschreven… Wat zie ik over het hoofd?

  Grietje2
  Reageer

  Geen idee waarom de een roze is en de ander niet.

  Ik heb geen diabetes maar wel een meter in huis om het af en toe te checken als ik me niet goed voel. Denk dat ik dan een dumping heb de symptomen lijken sterk op een hypo (door de maagverkleining kan je een dumping krijgen op eten)


  @Randomwriter
  Gelukkig is je test negatief
  Meteen even testen of je roze word😃

  anijsblokje
  Reageer

  @Persephone: Het is inderdaad vaak een combinatie van eten/bewegen, sommigen zeggen 80% eten, 20% bewegen qua aanpak… Hoe meet je je stappen? Gebruik je een app?
  Als je je echt gaat verdiepen in Intuïtief Eten dan is dat wel een andere mindset en ook niet met ‘afvallen’ als doel, dus dan moet er een nieuw topic komen. 😉
  Ik had eigenlijk altijd een normaal gewicht, BMI rond de 22, 23…totdat ik ziek werd en mijn leven daardoor erg veranderde. In dezelfde periode werd een dierbare van mij ziek en overleed. Ik heb eten gebruikt als troost en deed alsof het allemaal heel goed met me ging… Ik ben eerder ongeveer 10 kg afgevallen maar kwam toen weer 20 kg ofzo aan. Vervolgens werd ik weer ziek en werd ontdekt dat ik diabetes had. Maar nu dus niet meer! Ik vind het op gewicht blijven net zo hard werken als het opnieuw aanleren van een gezonde leefstijl die bij mij past, zoals ik deed om de diabetes weg te werken. Daarom blijf ik ook meeschrijven hier! En ik wil voorkomen dat ik de indruk wek dat ik ‘het helemaal gemaakt heb’ of dat ik zou ‘weten hoe het hoort’ want dat is onzin. Ik ervaar het als een dunne lijn, ik weet zeker dat weer aankomen voor mij ook weer betekent dat de diabetes terugkomt, maar ik heb geen idee of dat bij +10, 20, 30, 35 kg is. Dus het is tegelijk mijn grootste angst dat dat terugkomt maar ook de grootste motivatie om mijn gewicht gezond te houden.
  Verder heb ik nooit crashdiëten of andere diëten gevolgd, maar wel gedacht dat ik als ik zo doorging misschien een gastric bypass moest. Toe woog ik rond de 100 kg en dat hield ik zeer geheim. Qua BMI kwam ik nog net niet in aanmerking, maar ik was er wel bang voor, dat dat de enige oplossing zou zijn op termijn. Overigens heb ik er begrip en respect voor als mensen daarvoor kiezen, maar voor mijzelf was het echt een schrikbeeld. Nu mijn gewicht ongeveer een jaar min of meer stabiel is, begin ik wel weer het vertrouwen te krijgen dat dat zo kan blijven- zolang er niets ingrijpends gebeurt in mijn leven. (en als dat wel gebeurt dan ga ik dus eerder aan de bel trekken en niet zelf aanklooien en doen alsof ik me prima red)
  Jij vroeg over wegen. Ik heb lang dagelijks gewogen, maar dat ‘met nieuwsgierigheid bekeken’ dus er geen waardeoordeel aan gehangen als in lager gewicht = goede dag, hoger gewicht = slechte dag of extra opletten ofzo. Nu weeg ik me in principe maandelijks (op advies van mijn diëtist) en dat is voor mij prima. Door het lang dagelijks wegen weet ik ook dat mijn cyclus bijvoorbeeld veel invloed heeft.


  @TheaMuts
  : Mooi als het gebruiken van die app je helpt om bewust keuzes te maken.
  Ik moet af en toe voor mijn diëtist een paar dagen precies opschrijven wat ik eet/drink, maar ben altijd blij als dat klaar is want ik word er onrustig van. Hopelijk heb jij dat niet!


  @Villanueva
  : Ik tik mijn posts ook op mijn telefoon en heb het topic in 2 tabbladen open. In het ene schrijf ik, in het andere lees ik de reacties. Dat werkt voor mij goed maar ik begrijp dat de meesten dat maar niks vinden.
  Kan het dat je doordeweeks te streng bent waardoor je in het weekend een beloning nodig hebt? En is die chocola én chips én wijn allemaal echt heel lekker? Ik merk zelf heel sterk dat ik meer wil snaaien als ik onvolwaardig heb gegeten.
  Ah, een racefiets dus! Ik heb er ook een – al jaren – maar kan niet aan de klikpedalen wennen, daar zou ik eens iets aan moeten doen. Lekker de dagen aftellen tot je je fiets kunt ophalen!
  En inderdaad, eens met @RandomWriter, die -10 kg behouden kan ook een mooi gezondheidsdoel zijn maar ik snap ook dat je nog wil kijken of er nog wat af gaat als je jezelf in het gareel hebt.

  @Grietje: Fijn dat het leuk was bij de film. En leuk ook dat je lekker meeschrijft hier nu. 🙂
  Vervelend je bloedsuikerdaling en rottige gevoel, klinkt wel als dumping inderdaad. (Sorry, beetje beroepsdeformatie daardoor weet ik wat het is enzo) Hopelijk ontdek je waar het door komt.


  @RandomWriter
  : Goed bezig met puinruimen! Lijkt me lastig, als het niet om je eigen puin gaat. (denk ik?) Vervelend dat je je niet fit voelt, hardlopen is dan soms helemaal niet fijn. Woensdag (of morgen?) weer een kans – komt vast wel goed! Gelukkig een negatieve test voor je, vast een ordinair rondvliegend rhinovirus.
  En nee ik heb ook geen idee wanneer welke naam roze wordt. Ik dacht misschien is degene dan wel online ofzo maar het wisselt ook niet dusdat kan niet. Ik dacht eerst ook dat het met wel/niet goed schrijven van de naam te maken had, maar toch niet!

  Ik heb een rommelig dagje qua eten en niet superveel bewogen (nog steeds wel genoeg, denk ik zo) maar dat is prima want gisteren had ik wel een hele actieve dag. De kat ligt hier naast me op een stoel te maffen en ik denk dat ik ook over een uur ofzo richting mijn bed ga. Ik wilde van alles vandaag, maar er is niet zo heel veel van terechtgekomen. Ik ben best moe, merk ik. Ook al is het nog heel licht buiten! Morgen is het natuurlijk ook de langste dag van het jaar.

  TheaMuts
  Reageer

  Weight watchers vind ik idd ook te duur, ik heb alle boekjes bewaard en weet in principe wat ik moet doen. Het is vooral die stok achter de deur 🤔

  Ik heb op YouTube een soort hypnose achtig filmpje ontdekt die verbazing wekkend genoeg wat lijkt te doen!
  Ik voel niet meer de behoefte om lekkere dingen te kopen in de supermarkt en heb sindsdien geen vreetbuien meer gehad.

  RandomWriter
  Reageer

  @TheaMuts, dat klinkt interessant! Heb je een linkje/titel? Dat wil ik ook wel eens proberen 😃

  TheaMuts
  Reageer

  @RandomWriter wrote:

  @TheaMuts, dat klinkt interessant! Heb je een linkje/titel? Dat wil ik ook wel eens proberen

  Ik gebruik deze: https://youtu.be/-5DuwBg_Ev8
  Maar er staan er heel veel op YouTube

  Persephone
  Reageer

  Wat een leuke reacties zijn er alweer bijgekomen. Het typt hier wel wat minder overzichtelijk, dan op het viva forum, maar goed, we moeten er maar het beste van maken. Ik reageer later even wat uitgebreider, als ik achter de laptop zit.

  Ik probeer minimaal 7500 stappen te halen,vaak betekent dat dat ik nog een half uurtje moet wandelen. Ik draag een smartwatch die de stappen bijhoudt. Echt ideaal.
  Ik doe 3x in de week aan krachttraining, al jaren, de ene keer gaat dat beter dan de andere keer.
  Ik ben ook wel periodes veel slanker geweest, 3 jaar geleden rond de 80 kilo. 5 jaar geleden rond 75. En in een periode van stress (ook na een overlijden) ver onder de 70. Niet dat ik alleen maar ben aangekomen, ben ook wel afgevallen, maar ik schommel gewoon heel veel. Maar zo zwaar als nu heb ik alleen na m’n bevalling gewogen.

  Beetje een egopost zo. Als ik later op de laptop zit, reageer ik nog wat uitgebreider.

  Mcfly
  Reageer

  Hoi, ik deed altijd mee als Iertjepiertje bij het vivaforum. Ik zou graag weer mee willen schrijven hier!

  Persephone
  Reageer

  @theamuts: Wat is die meditatie relaxed zeg. En dat je gewoon geen eetbuien meer hebt gehad. Wauw! Ik heb vanochtend erna geluisterd en ben helemaal ontspannen. Nu weer fijn mijn gezonde en actieve leven oppakken! :)


  @anijsblokje
  : dat wegen zonder waarde oordeel probeer ik ook te doen. Gewoon een cijfertje, maar dat zegt verder niks over mij. Ik wil voornamelijk mezelf door gezond eten, balans en actief zijn mijzelf in vorm brengen. Ik streef ook meer naar een kleinere maat, dan een bepaald getal op de weegschaal.
  Ik vind jou echt een inspiratie en je komt ook helemaal niet over alsof je het allemaal weet, maar je hebt het maar mooi wel even geflikt en zonder een operatie te moeten ondergaan. En daarbij alweer een jaar op gewicht.

  @Grietje: Naar welke film zijn jullie geweest? Lekker zo’n privé bioscoop.

  Grietje2
  Reageer

  Naar de film Cruella , ik vond erg leuk en dochter ook.

  Ik denk dat ik de meditatie vanavond ook maar eens opzet als ik ga slapen klinkt goed.
  Misschien gaat de ik heb altijd trek en zin in iets wel weg.😂

  anijsblokje
  Reageer

  @Theamuts: Fijn dat die meditatie/hypnose voor jou helpt. Zoiets is niks voor mij! Maar kan me voorstellen dat het ook helpt omdat je je bewuster bent van het gedrag dat je wil veranderen. En voor jou resulteert dat dus in geen eetbuien meer: Mooi zo! Hopelijk kunnen wij ook een beetje fungeren  als stok achter de deur. Want ook al weet je het allemaal wel, het kan lastig zijn om het ook allemaal te doen!

  @Persephone: Krachttraining dus…respect, dat je dat kan opbrengen. Het lijkt me ook wel leuk om te merken dat je steeds sterker wordt. Doe je zelf bepaalde oefeningen/trainingen, of krijg je hulp/begeleiding? Volgens mij is het best een kunst om alle oefeningen goed uit te voeren, technisch gezien. Zoveel om op te letten!

  En je hebt dus een kind, of misschien wel meer dan 1? Mooi wat je schrijft over jezelf in vorm brengen en ook dankje voor het compliment! 😚 Ik dacht ik schrijf het nu maar wel weer even, omdat ik snap dat het misschien vraagtekens oproept waarom ik mee blijf schrijven in een afvaltopic.

  @Mcfly: Fijn dat je ons nu ook hier hebt gevonden! En het was dus tijd voor een nieuwe nickname…? Ik zal me aan proberen te passen!

  @Grietje: Benieuwd wat het luisteren van het filmpje jou gaat brengen. Hopelijk vergeet je het niet uit te proberen vanavond.

   

  Ik was verbaasd met ineens de nieuwste reacties bovenaan ipv scrollen.  Zag ook al commentaar verschijnen op het forum. Denk dat er komende tijd veel zal veranderen aan dit forum en dat geduld van ons daarbij helpt. Maar sowieso super leuk dat er nu al nieuwe enthousiaste meeschrijvers zijn aangehaakt.

   

  Hier schreef ik gisteren al dat ik een rommelig dagje had qua eten. Ik merk dan altijd dat het me de dag of dagen daarna moeite kost om weer op het goede spoor te raken. Het hangt ook samen met even geen inspiratie voor het avondeten, hoewel ik vanavond wel weer lekker at. Ik ga zo maar tanden poetsen, dan eet ik in ieder geval niets meer. Morgen ontbijten met brood, de laatste tijd is het vaak kwark met fruit en dan merk ik dat ik snel weer honger heb. Eerder was dat niet zo, misschien door het zwemmen ’s ochtends. Ik eet ook weer wat minder groente, wel vaak als tussendoortjes maar minder bij de maaltijden. Kom nog steeds ruim boven de 250 gram per dag overigens, alleen wel grappig om te merken dat het even allemaal weer wat scherper mag/kan hier. Ik heb het gelukkig zelf goed in de gaten en  kan erom lachen. Kwestie van even weer wat bewuster, het is deze week ook nog druk wat betreft het werk dus misschien valt dat ook wel samen. Na volgende week woensdag wordt het weer rustiger dus dat moet te overzien zijn.

  RandomWriter
  Reageer

  Ha, ik was ook even de draad kwijt, ineens alle reacties andersom! Maar denk dat ik dit wel prettiger vind. Scheelt een hoop gescroll, en ook met reageren is het makkelijker. Hiervoor vielen de laatste reacties weg achter het reageervenster, nu natuurlijk niet meer.


  @TheaMuts
  ik ga de link vanavond eens even uitproberen! Ik had er gisteren ook eentje geprobeerd, heb nog niet gekeken of het dezelfde was. Maar was erg moe, dus merkte dat ik aan het eind niet alles meer had meegekregen. Misschien daarom nu ook nog geen resultaat, haha! Ik heb de hele dag al honger… Maar geen trek eigenlijk. Ik proef ook niet zo goed omdat ik verkouden ben, dus dat helpt niet mee.

  @Persephone 7500, dat is wel een mooi streven denk. Daar zit ik op mijn goede dagen ook wel aan, soms ruim. Mijn mindere dagen blijven steken rond de 5000. Doe je krachttraining thuis, of in de sportschool?
  Vorig jaar januari woog ik ook ineens zo zwaar als tijdens mijn zwangerschap, dat was voor mij ook wel een keerpunt. Maar de weg naar beneden ligt nu alweer een tijdje stil helaas. Ik denk wel dat als ik het sporten weer wat meer oppak, het ook weer moet gaan zakken.

  @Mcfly welkom! Leuk je hier weer tegen te komen :-) . Hoe gaat het met jou?


  @Anijsblokje
  zo zie je maar dat het echt iets blijft waar je altijd op moet blijven letten, dat besef ik me ook maar al te goed. Ik probeer de plateau-momenten ook altijd maar zo te zien dat ik in ieder geval stabiel kan blijven. Dat bied wel perspectief voor als ik ooit mijn streef behaal. Ik ben in de afgelopen 1,5 jaar meer stabiel gebleven dan afgevallen, maar ook dat is wat waard. Over de hele linie gezien, is het in ieder geval niet echt meer geworden. Maar zou nu toch echt wel weer naar beneden willen… Fijn dat er bij jou ook weer wat meer zicht is op rustigere tijden. Dat is mijn valkuil ook, drukte. En niet lekker in mijn vel zitten ook, momenteel dus lichamelijk wat minder. Dan komt de snaaidrang wel. En die twee Tony’s in de kast lonken dan. Maar ja. Ergens wil ik daar dan ook echt weer niet aan toegeven. Al ben ik bang dat ze niet lekker meer zijn als ik ze moet laten liggen tot ik onder de 85 weeg ;-) .

  Ik heb niet meer hardgelopen vanavond. We hebben net een (klein) rondje gewandeld en dat was wel weer genoeg. Heb echt lucht tekort door mijn verkoudheid. Hopelijk woensdag weer.

  Mcfly
  Reageer

  Anijsblokje jaa ik vond tijd om voor iets nieuws te kiezen, alleen lijkt het meer dat ik refereer naar de band dan naar Marty Mcfly van back to the future. Ik kan altijd anders nog mijn schermnaam veranderen ;). Hoe gaat het met jou verder?

  RandomWriter  gaat steeds beter, dank je wel. Ben nu aan het kijken voor een nieuwe baan of nieuwe uitdaging, want bij mijn huidige baan merk ik  dat ik niet welkom ben, helaas. Daardoor voel ik ook door mijn gemoedstand dat het steeds slechter gaat. Hoe gaat het verder met jou?

   

  TheaMuts
  Reageer

  @RandomWriter wrote:


  @TheaMuts
  ik ga de link vanavond eens even uitproberen! Ik had er gisteren ook eentje geprobeerd, heb nog niet gekeken of het dezelfde was. Maar was erg moe, dus merkte dat ik aan het eind niet alles meer had meegekregen. Misschien daarom nu ook nog geen resultaat, haha! Ik heb de hele dag al honger… Maar geen trek eigenlijk. Ik proef ook niet zo goed omdat ik verkouden ben, dus dat helpt niet mee.

  Bij mij duurde het ongeveer een week totdat het “wat deed”. Het is idd normaal dat je tijdens de sessie in slaap valt, je onderbewuste gaat ermee aan de slag 😎
  Ben benieuwd hoe deze je gisterenavond is bevallen!

  Grietje2
  Reageer

  Nou ik heb geluisterd en was zo weg denk dat ik 5 minuten gehoord heb. Vanavond weer opzetten.

  JEMMER
  Reageer

  Heee lieve allemaal! Nou, ik ben er ook eindelijk hoor. Het is dus gelukt om een account hier aan te maken, jullie te vinden en een reactie achter te laten (als jullie dit lezen haha!). Veel nieuwe namen zie ik, leuk zeg! Voor degenen die mij nog niet kennen: ook ik ben een van de mensen die is overgewaaid van VIVA en lees/schrijf al een lange tijd met dit topic mee.

  Ik hoop dat we binnenkort wel berichten kunnen wijzigen, dat zou ik wel een wat prettiger idee vinden. En dat er geen tabel mogelijk is, is wel jammer zeg! Misschien doe ik straks nog wel een suggestie, want ik zag dat er een topic is waar je ideeën voor het forum kunt achterlaten. Ik schrijf nog even een kleine update via VIVA, want ik wil dit forum nog even uitzoeken eerst. Maar dan heb ik jullie in ieder geval vast gevonden.

  TheaMuts
  Reageer

  @anijsblokje wrote:

  @Theamuts: Fijn dat die meditatie/hypnose voor jou helpt. Zoiets is niks voor mij! Maar kan me voorstellen dat het ook helpt omdat je je bewuster bent van het gedrag dat je wil veranderen. En voor jou resulteert dat dus in geen eetbuien meer: Mooi zo! Hopelijk kunnen wij ook een beetje fungeren  als stok achter de deur. Want ook al weet je het allemaal wel, het kan lastig zijn om het ook allemaal te doen!

  Ik ben er wel benieuwd naar waarom je vindt dat dit niets voor jou is!

  Femmeke87
  Reageer

  <p class=”MsoNormal”>Goedemiddag iedereen, leuk dat er weer veel gereageerd is, ik neem even de tijd te reageren..:)</p>
  <p class=”MsoNormal”>@RandomWriter: een hoop vragen! Maar, dat is juist goed, helpt om tot nadenken gezet te worden <span style=”font-family: ‘Segoe UI Emoji’,sans-serif; mso-ascii-font-family: Calibri; mso-ascii-theme-font: minor-latin; mso-hansi-font-family: Calibri; mso-hansi-theme-font: minor-latin; mso-char-type: symbol-ext; mso-symbol-font-family: ‘Segoe UI Emoji’;”>😊</span>. Gezonde keuzes die ik maak is eigenlijk altijd een goed ontbijt; eigenlijk standaard havermoutpap met fruit; klinkt saai, maar ik eet het al jaren en het is makkelijk en gezond. Mijn valkuilen zijn inderdaad snaaien. Later op de dag, of juist voordat ik ga avondeten (ik woon alleen met m’n kat). En vaak weet ik wel dat het niet slim is, maar doe ik het toch en denk dan ‘whatever’. De laatste 1 a 2 jaar ben ik meer aangekomen. Situaties privé, en nu een nieuwe baan (hele leuke baan, maar ook druk i.v.m. hele nieuwe uitdaging). De beste ‘oplossing’ so far is eigenlijk steeds heel bewust keuzes maken; en daar heb ik soms net geen zin in, omdat ik even afleiding wil hebben van de onzekerheid en drukte in m’n hoofd; en toch is dat niet helpend, achteraf <span style=”font-family: ‘Segoe UI Emoji’,sans-serif; mso-ascii-font-family: Calibri; mso-ascii-theme-font: minor-latin; mso-hansi-font-family: Calibri; mso-hansi-theme-font: minor-latin; mso-char-type: symbol-ext; mso-symbol-font-family: ‘Segoe UI Emoji’;”>😉</span>.
  Ik hoop dat hier mee babbelen en jullie ops en afs volgen, e.d. juist opbouwend zal zijn!
  De twee diëten die je volgt, vind je daar ook voldoende lekkere keuzes in qua afwisseling van eten? En beterschap, hoop dat je verkoudheid snel over is!</p>
  <p class=”MsoNormal”>@Grietje2: klopt, kleine stapjes. Het is zo verleidelijk om toch alles om te gooien, maar niet echt duurzaam nee.
  Als je kleine keuzes maakt qua verandering, hoe hou je die vol, zeg maar, langer dan 2a 3 weken? En ga je dan stapelen met opvolgende nieuwe gewoontes?</p>
  <p class=”MsoNormal”>@Persephone; welke (eerste) keuzes maak jij qua levensstijl?</p>
  <p class=”MsoNormal”>@Villanueva; wat voor sport heb je gedaan waar je mee bent afgevallen? En vind je het leuk om te sporten, of een noodzakelijk kwaad? Tof dat je een racefiets hebt gekocht, hopelijk bevalt je dat goed!</p>
  <p class=”MsoNormal”>@anijsblokje; Fenneke reageer ik ook wel op hoor :P haha.
  het liefst zou ik (weer) gaan kickboksen (heb dat een tijdje gedaan met een vriendin), maar alleen vind ik de drempel echt te hoog om te gaan, hoewel ik natuurlijk niet de enige boks kluns was <span style=”font-family: ‘Segoe UI Emoji’,sans-serif; mso-ascii-font-family: Calibri; mso-ascii-theme-font: minor-latin; mso-hansi-font-family: Calibri; mso-hansi-theme-font: minor-latin; mso-char-type: symbol-ext; mso-symbol-font-family: ‘Segoe UI Emoji’;”>😉</span>. En, regelmatig wandelen is al een uitdaging, is boksen dan niet gelijk te hoog gegrepen. Ik ben nu ook echt wel wat onzekerder over m’n lichaam geworden.. Zwem jij elke ochtend? En wat maakt dat je er plezier in hebt?
  En wat een stappen heb je gezet, met vallen en opstaan, maar dat maakt het ook ‘echt’, en juist inspirerend, want van degenen die gelijk perfect afvallen leer je niet zo veel toch?</p>
  <p class=”MsoNormal”>Ik gebruik soms de app van het Voedingscentrum, daar hou ik vanaf 5 jaar geleden m’n gewicht ook bij, en ergens in de afgelopen 5 jaar heb ik op m’n streefgewicht gezeten :D, dus het is mogelijk!</p>
  <p class=”MsoNormal”>Ook heb ik een stappenteller, die ik soms gebruik. En met vies weer doe ik ‘s ochtends soms mee aan Nederland in beweging. Klinkt suf, maar het is best een prima begin qua beweging als je verder weinig beweegt.</p>
  <p class=”MsoNormal”>Ik heb een aantal vriendinnen die altijd wat zwaarder zijn geweest dan mij, ik had een prima gewicht, gewoon goed. Nu zijn zij toevallig allebei flink afgevallen (door stress, dus geen aanrader), en is het nu andersom. Ik vind dat wel confronterend; niet in de zin dat ik hen iets misgun, maar dat ik wel moeite heb om mezelf in leuke kleding te hijsen, want het zit allemaal niet meer mooi. Excuus voor de klaagzang; de oplossingsgerichte mindset waait wel weer langs hier.. <span style=”font-family: ‘Segoe UI Emoji’,sans-serif; mso-ascii-font-family: Calibri; mso-ascii-theme-font: minor-latin; mso-hansi-font-family: Calibri; mso-hansi-theme-font: minor-latin; mso-char-type: symbol-ext; mso-symbol-font-family: ‘Segoe UI Emoji’;”>😉</span></p>
  <p class=”MsoNormal”>Voor nu; fijn dat ik mee kan schrijven!</p>
  Groet, Femmeke

  Femmeke87
  Reageer

  hopelijk nu zonder rare tekens:
  Goedemiddag iedereen, leuk dat er weer veel gereageerd is, ik neem even de tijd te reageren..:)


  @RandomWriter
  ; een hoop vragen! Maar, dat is juist goed, helpt om tot nadenken gezet te worden. Gezonde keuzes die ik maak is eigenlijk altijd een goed ontbijt; eigenlijk standaard havermoutpap met fruit; klinkt saai, maar ik eet het al jaren en het is makkelijk en gezond. Mijn valkuilen zijn inderdaad snaaien. Later op de dag, of juist voordat ik ga avondeten (ik woon alleen met m’n kat). En vaak weet ik wel dat het niet slim is, maar doe ik het toch en denk dan ‘whatever’. De laatste 1 a 2 jaar ben ik meer aangekomen. Situaties privé, en nu een nieuwe baan (hele leuke baan, maar ook druk i.v.m. hele nieuwe uitdaging). De beste ‘oplossing’ so far is eigenlijk steeds heel bewust keuzes maken; en daar heb ik soms net geen zin in, omdat ik even afleiding wil hebben van de onzekerheid en drukte in m’n hoofd; en toch is dat niet helpend, achteraf ;).
  Ik hoop dat hier mee babbelen en jullie ops en afs volgen, e.d. juist opbouwend zal zijn!
  De twee diëten die je volgt, vind je daar ook voldoende lekkere keuzes in qua afwisseling van eten? En beterschap, hoop dat je verkoudheid snel over is!

  @Grietje; klopt, kleine stapjes. Het is zo verleidelijk om toch alles om te gooien, maar niet echt duurzaam nee.
  Als je kleine keuzes maakt qua verandering, hoe hou je die vol, zeg maar, langer dan 2a 3 weken? En ga je dan stapelen met opvolgende nieuwe gewoontes?

  @Persephone; welke (eerste) keuzes maak jij qua levensstijl?


  @Villanueva
  ; wat voor sport heb je gedaan waar je mee bent afgevallen? En vind je het leuk om te sporten, of een noodzakelijk kwaad? Tof dat je een racefiets hebt gekocht, hopelijk bevalt je dat goed!


  @Anijsblokje
  ; Fenneke reageer ik ook wel op hoor :P haha.
  het liefst zou ik (weer) gaan kickboksen (heb dat een tijdje gedaan met een vriendin), maar alleen vind ik de drempel echt te hoog om te gaan, hoewel ik natuurlijk niet de enige boks kluns was ;). En, regelmatig wandelen is al een uitdaging, is boksen dan niet gelijk te hoog gegrepen. Ik ben nu ook echt wel wat onzekerder over m’n lichaam geworden.. Zwem jij elke ochtend? En wat maakt dat je er plezier in hebt?
  En wat een stappen heb je gezet, met vallen en opstaan, maar dat maakt het ook ‘echt’, en juist inspirerend, want van degenen die gelijk perfect afvallen leer je niet zo veel toch?

  Ik gebruik soms de app van het Voedingscentrum, daar hou ik vanaf 5 jaar geleden m’n gewicht ook bij, en ergens in de afgelopen 5 jaar heb ik op m’n streefgewicht gezeten :D, dus het is mogelijk!
  Ook heb ik een stappenteller, die ik soms gebruik. En met vies weer doe ik ‘s ochtends soms mee aan Nederland in beweging. Klinkt suf, maar het is best een prima begin qua beweging als je verder weinig beweegt.

  Ik heb een aantal vriendinnen die altijd wat zwaarder zijn geweest dan mij, ik had een prima gewicht, gewoon goed. Nu zijn zij toevallig allebei flink afgevallen (door stress, dus geen aanrader), en is het nu andersom. Ik vind dat wel confronterend; niet in de zin dat ik hen iets misgun, maar dat ik wel moeite heb om mezelf in leuke kleding te hijsen, want het zit allemaal niet meer mooi. Excuus voor de klaagzang; de oplossingsgerichte mindset waait wel weer langs hier.. ;)

  Voor nu; fijn dat ik mee kan schrijven!

  RandomWriter
  Reageer

  @Femmeke, niks saai ontbijt hoor! Ik ontbijt ook al lange tijd met hetzelfde, Skyr met fruit en walnoten. Doe ik het echt prima op, lekker en vult goed. Kan ik de hele ochtend op teren. Nu ontbijt ik ook wel laat, meestal pas tegen elven. Mijn valkuil is ook snaaien, en inderdaad ook vooral tegen de tijd dat ik moet gaan koken. Ik woon niet alleen, maar sta wel alleen in de keuken en als er dan wat te snaaien is 😬… ik probeer gezond te snaaien maar dat lukte vanavond totaal niet. Heel herkenbaar dus! En lastig om voor jezelf te vinden wat werkt. Bij mij werkt het ‘gewoon niet in huis halen’ nog altijd het beste.

  Met mijn twee diëten is het best lastig af en toe om gevarieerd te eten. Heb een tijdje bij een diëtiste gelopen maar daar kwam vooral uit dat ik prima weet hoe het moet. Er moet vooral ruimte in mijn hoofd zijn om het ook uit te voeren. Ik heb nu een receptenlijst gemaakt van een stuk of 10-15 recepten die in mijn dieet passen, die gebruik ik voor mijn boodschappenlijstje. Lastige is vooral de groentes, die eet ik heel veel (zo’n 600-800 gram per dag), maar er zijn veel groentesoorten waar ik niet tegen kan dus de keus is wat beperkt. Gelukkig kun je veel groentes ook op verschillende manieren klaar maken, dus dat geeft toch variatie. Tussen de middag eet ik vrij standaard hetzelfde, een salade met wat vlees (kipfilet of soms spekjes) en kaas (feta of belegen kaasblokjes) erdoor. Daar kan ik de middag redelijk mee doorkomen. Eventueel eet ik nog wat ongezouten noten als ik honger krijg. Jammer dat die zo duur zijn ☹️.


  @JEMMER
  , welkom! Fijn dat je ons hier ook gevonden hebt 😊. Ik snap helemaal dat je het vervelend vindt dat er niks achteraf gewijzigd kan worden nog. Hopelijk verandert dat snel, dat was wel het plan gelukkig.


  @TheaMuts
  , ik had ook niet verwacht dat het direct wat zou doen hoor. Natuurlijk wel gehoopt 😜. Ik heb die andere nog niet gecheckt, gisteren geen puf meer voor. Zometeen weer proberen.

  @Mcfly, fijn dat het wat beter gaat! Maar wat rot dat je niet welkom bent bij je huidige baan… hopelijk vind je snel een plek waar je wel op waarde geschat wordt!

  Met mij gaat het een stuk beter gelukkig! We zitten middenin een verbouwing maar dat voelt eigenlijk wel lekker. Schoon schip maken en van mijn (ons) plekje echt een nog fijner plekje maken.

  Verder niet zoveel te melden eigenlijk… ik schrijf nu via mijn mobiel maar dat bevalt me nog niet zo. Typ toch liever op de pc. Ondanks dat ik daar de emoticons mis 😉

  Persephone
  Reageer

  Hoi allemaal. Wat lekker actief hier, leuk om veel bij te kunnen lezen. Erg fijn ook dat de nieuwste reacties nu bovenaan staan, scheelt een hoop gescroll.


  @anijsblokje
  : Ik doe al een jaar of 6 aan krachttraining. Gewoon thuis. Ik doe afwisselend upper en lowerbody workouts, soms ook fullbody. Ik kijk dan gewoon waar ik zin in heb om te trainen. Door krachttraining ben ik voornamelijk om m’n middel veel strakker geworden. Ik heb verschillende gewichten thuis, maar ik zeg altijd het belangrijkste om thuis te hebben is een spiegel. Ik voer de oefeningen altijd uit met een spiegel, want vorm is het alles belangrijkste. En btw ik heb twee dochters van veertien. ;)


  @randomwriter
  : Stabiel blijven is zeker belangrijk, Jilian Michaels zei laatst in een filmpje dat ging over afvallen, misschien val je niet altijd af, maar je komt ook niet aan, dus je boekt vooruitgang.


  @Femmeke87
  : Ik pakte eerste eigenlijk altijd mijn eten aan en dan ging dat een paar dagen goed, dan was ik trots en had ik het goed gedaan. Ging het slecht, dan baalde ik van mezelf, vond ik mezelf een zwakkeling en was ik ervan overtuigd dat ik het toch niet kon. Ik probeer nu echt het afvallen los te laten, maar mijn mindset te veranderen. Misschien een beetje zweverig, maar ik denk doordat ik altijd met afvallen bezig ben, ik ook altijd iets af te vallen zal hebben, je houdt het soort van in stant.
  Ik heb die meditaties gevonden op youtube en die creëeren bij mij direct een soort van bewustwording. Slanke gewoontes aanleren. Van jezelf houden en gezond willen zijn. Daarnaast ben ik me aan het verdiepen in de wet van aantrekkingskracht, niet alleen op het gebied van slank zijn, maar ook op het gebied van waarderen wat je hebt en dat alles mogelijk is.
  Ik ben daar nog lang niet, maar wil wel werken aan die gezonde, optimistische mindset.

  Op fitnessblender staan overigens ook heel veel box workouts, die kun je ook thuis gewoon doen, om de lat wat lager te leggen.

  Grietje2
  Reageer

  Hoi hoi ,

  Ben ik weer even, vannacht voor de 2de keer met de meditatie geslapen nog 13 keer te gaan zegt ze 😋 ik vind het wel de moeite waard om het te proberen.

  Half juli ga ik naar de endocrinoloog van centrum gezond gewicht. Heb een aardige vragenlijst moeten invullen.

  Voor de rest een goed ‘eet’dag gehad.

  Ik merk wel als ik aan het werk ben dat het makkelijker te doen is. Als ik thuis ben dan ben ik geneigd om meer te eten.

  TheaMuts
  Reageer

  @Grietje2 wrote:

  Hoi hoi ,Ben ik weer even, vannacht voor de 2de keer met de meditatie geslapen nog 13 keer te gaan zegt ze ik vind het wel de moeite waard om het te proberen. Half juli ga ik naar de endocrinoloog van centrum gezond gewicht. Heb een aardige vragenlijst moeten invullen. Voor de rest een goed ‘eet’dag gehad.Ik merk wel als ik aan het werk ben dat het makkelijker te doen is. Als ik thuis ben dan ben ik geneigd om meer te eten.

  Hopelijk kan de endocrinoloog je helpen, heb je het vermoeden dat het met hormonen te maken heeft?
  Ben benieuwd of jij ook wat gaat merken van de meditatie 😐

  anijsblokje
  Reageer

  @Mcfly: Spannend, op zoek naar een nieuwe baan! Zeker omdat er ook meer dingen speelden van wat ik begreep uit het vorige topic. Daardoor kun je soms juist ook het gevoel hebben dat er op werkgebied iets moet veranderen. Niet welkom voelen klinkt erg onaangenaam. De eer aan jezelf houden is dan sowieso het beste. Of loopt je contract af? Ik kan me voorstellen dat je misschien niet wil delen in welke richting je zoekt, maar veel succes! Ik ben onlangs ook geswitcht en daar nog ongeveer iedere dag blij mee.


  @JEMMER
  : Hoera, je bent nu ook hier! Wat zalig dat je scriptie is ingeleverd. En fijn dat je een minnetje kon noteren in de tabel!


  @Theamuts
  : Tja…waarom is het niks voor mij…omdat ik niets zie in hypnose? Omdat ik denk dat dat meer placebo-effect is dan dat het werkelijk wat doet? Ik vind het fijn als dingen bewezen werken (dwz er evidence voor is). Ik respecteer iedereen die daar anders over denkt, maar daarom is het niets voor mij. En iedereen die nu komt met verhalen om mij te overtuigen: Fijn dat het jou helpt!

   

  @Femmeke: Fijn dat je hebt ontdekt dat het voor jou het beste werkt om kleine stapjes steeds te veranderen. Meestal is dat ook Het Advies Van De Experts. En je hebt dus goed helder hoe het komt dat je de laatste jaren bent aangekomen. Het is nooit te laat om te onderzoeken wat je in je leven in kunt passen aan veranderingen die kunnen leiden tot een gezondere of fittere versie van jou. Stom he hoe wij mensen (/vrouwen?) onszelf altijd met anderen vergelijken. Niet fijn passende kleding daar voel je je toch vaak niet lekker in. Tijd om te shoppen? Hoeft niet veel te zijn in 1x… Het lijkt me ook volkomen logisch dat je soms moe wordt van het weer bewust keuzes maken. Kan je ook nog dingen veranderen om die automatische pilootkeuzes makkelijker (of soms juist moeilijker…) te maken? Denk ook aan hoe je je keukenkastjes hebt ingedeeld, of je koelkast: staan de Gezonde Dingen vooraan? Ligt er fruit voor het grijpen? Of groente alvast gesneden (reepjes paprika? Tomaatjes?) zodat je dat kunt pakken als je zin hebt in ….? Of stel dat avondeten klaarmaken op dagen dat je moe/druk bent of welke valkuil dan ook vaak niet lukt: Wat kun je dan doen om dat makkelijker te maken voor jezelf? En echt niet dat je altijd maar zo Verstandig Moet Kiezen, want soms is chips of chocola tussendoor of hagelslag op brood ook echt prima, maar het zijn vaak keuzes uit automatisme. Ik woon ook alleen en ken de avonden op de bank…(met kat, ook hier!) Meestal als ik mezelf zover krijg om toch een blokje om te gaan (half uurtje ofzo) heb ik daarna geen trek meer: was het dan ‘verveling’? Bij mij vaak willen belonen met eten, overigens, dat gaat er niet helemaal uit.

  Het zwemmen ’s ochtends (bijna iedere ochtend, tenzij soms onmogelijk door werk, dus dan niet) vind ik heerlijk en het helpt me ook om regelmatiger te slapen en op tijd op te staan: stok achter de deur daarvoor is het ook. Verder ben ik best een waterrat dus ook al heb ik soms geen zin, als ik geweest ben is het heerlijk.

  Ik houd absoluut niet van havermout, maar kan me voorstellen dat je met verschillend fruit en/of noten toch een gevarieerd ontbijt hebt! En het schijnt heel gezond te zijn, havermout . (Jammer dat het zo vies is!😜)


  @RandomWriter
  : Soms moet je gewoon even snaaien…zolang de Tony’s maar onaangeroerd zijn nog. 😄 Heerlijk dat de keuken aangepakt gaat worden en schoon schip maken is ook fijn!

   

  @Persephone: Wat goed dat je zoveel aandacht hebt voor een goede houding bij je oefeningen. Toen ik ooit nog vond dat ik ook maar naar de sportschool moest, zag ik heel veel mensen met totaal verkeerde houdingen. Volgens mij is dat contraproductief.

  Klinkt alsof je je ook wel kunt gaan verdiepen in Intuïtief Eten als verlengstuk van de andere dingen die je schrijft. Het is heel belangrijk om jezelf te waarderen en weet je: je mag er zijn! Wees trots op dat je er bent en ook waar je nu bent!

  Persephone, godin van de lente, toch? Maar ook van meer duistere dingen dacht ik, al heb ik haar niet helemaal helder op mijn netvlies.

   

  @Grietje: Goed dat je afspraak staat! Is te overzien, half juli. Ik moest laatst ook een medische vragenlijst invullen (over iets heel anders) die nogal diepgaand was en vond dat erg confronterend. Was het voor jou oké om in te vullen? Heeft het nog inzichten opgeleverd? Goed dat je doorhebt over eten op werkdagen/vrije dagen en dat dat dus uitmaakt voor je. Nu op zoek naar wat het voor jou op werkdagen makkelijker kan gaan maken?

   

  Hier verder weinig te melden, maar ik wilde wel even (😚 even, haha) reageren! Heb weer een heerlijk recept uit De Groene Bakplaat gehaald, kent iemand anders ook de kookboeken van Rukmini Iyer? Ik ben in ieder geval fan, vooral van dit boek van haar dus. Er is nu een barbecue boek uit maar ik heb geen barbecue dus die ga ik niet kopen.

   

  Soms nog wel even zoeken hoe mijn reactie wordt geplaatst, hopelijk gaat dit goed.

  TheaMuts
  Reageer

  @anijsblokje wrote:

  @Theamuts
  : Tja…waarom is het niks voor mij…omdat ik niets zie in hypnose? Omdat ik denk dat dat meer placebo-effect is dan dat het werkelijk wat doet? Ik vind het fijn als dingen bewezen werken (dwz er evidence voor is). Ik respecteer iedereen die daar anders over denkt, maar daarom is het niets voor mij. En iedereen die nu komt met verhalen om mij te overtuigen: Fijn dat het jou helpt! 

  Anijsblokje, ik probeer je niet over te halen hoor, ik was gewoon benieuwd naar hoe je tegen zoiets aankijkt ☺
  Voor mij geldt hiervoor dat als het mij niet baat het mij ook niet schaadt.

  Yoehoe
  Reageer

  Jeetje, geen idee waar te beginnen. Het wordt wel een beetje erg onoverzichtelijk voor mij nu dat er zoveel nieuwe mensen meeschrijven en we op twee plekken schrijven. Ik ga echt mijn best proberen te doen om iedereen te beantwoorden, maar alvast excuses als ik je ben vergeten.

  @Femmeke: leuk dat je meeschrijft en goed dat je al de eerste stappen hebt gemaakt! Met boodschappen doen kom ik gek genoeg nooit in de verleiding, maar weet van anderen dat dit wel vaak een trigger is. Kies vooral de stijl die bij jou past en dat zal in het begin ook nog wel even aanpassen/wennen etc. zijn. Ik heb nu na heel erg veel jaren jo-jo’en mijn eigen nieuwe stijl ontdekt en ik ben er geweldig blij mee. Desalniettemin blijft het oppassen dat ik niet terugval. Ben nu een half jaar onderweg en bijna op helft, dus ik ben er nog lang niet.


  @Grietje2
  : ik zie dat je ook op viva nog in de tabel mee deed/doet, ik heb je weinig gezien de laatste tijd! Leuk om ook op Femme weer van je te horen. Leuk dat je naar de film bent geweest met je dochter. Fijn dat dit weer kan he?! Hopelijk gaat het nu beter met je, vervelend!


  @RandomWriter
  : ook nog bedankt voor het opzetten van het topic op Femme! Ben benieuwd of ze nog meer aanpassingen gaan doen om het gebruiksvriendelijker te maken en meer toepassingen, zoals een tabel, toe te voegen. Hahaha, ja ik kan nu eindelijk alle hoe’s eraf halen of mijn nick nog aanpassen dat is dan wel weer leuk. Heb het maar ingekort om het niet helemaal onoverzichtelijk te maken. Misschien is er een site waar we een tabel kunnen invullen die aan te passen is en die plakken in een bericht ofzoiets? Dit zit ik net even te bedenken, ga zo wel even Googelen. De tabel werkt voor mij wel motiverend namelijk :) Hoe is het nu met je buik en je tenen? Het is ook weer wisselvallig weer, dat helpt vaak ook niet mee is mijn ervaring.

  @Persephone en @Villanueva: leuk dat jullie gaan meeschrijven, welkom!

  @Persephone: in principe weeg ik mij alleen op zaterdag of soms 1x per 2 weken. Op dit moment doe ik even een gezondheidskuur om mijn darmen weer ‘normaal’ te krijgen, waardoor ik mij nu elke dag moet wegen. Als ik de kuur klaar heb, ga ik weer over naar 1x per week want ik vind elke dag niet prettig. Ik wandel, tennis en daarnaast heb ik 1-2 keer per week een personal trainer waarmee ik sport. Dat laatste doe ik om fit te blijven en conditie op te bouwen. Een personal trainer is duur, maar als ik een sport abbo neem, dan ga ik gewoon niet en dat vind ik meer zonde van mijn geld dan een PT.


  @Theamuts
  : fijn dat je weer aan de slag gaat. Mijn ervaring is ook dat het vooral om de keuzes gaat die je maakt. ‘Vroeger’ als ik op dieet was ging ik op een cheat day helemaal los, want ja, het was een cheat day en dan mocht ik lekker van alles eten. Nu let ik inderdaad op wat ik eet en wanneer ik uit eten ga, dat ik overdag wat minder eet etc. Of bijv. na een weekend weg dat ik de dagen daarna mij even wat inhoudt en minder uitgebreid eet.


  @Villanueva
  : ook ik zet elke dag minimaal 5.000 stappen, vaak lukt dit. Soms ben ik erg enthousiast en kom ik aan de 10.000. Ik werk thuis of op kantoor dus het kost best wel wat moeite om boven de 5.000 stappen uit te komen helaas. Het wandelen heeft zeker in het begin erg geholpen bij het afvallen! Ook voor mijn mindset, ondertussen luisterde ik namelijk podcasts van Skinnyminds en Afvallen met Marjena Moll.

  @McFly: fijn dat je ook weer op Femme bent!


  @Jemmer
  : super knap van je zeg dat je zelfs dat je helemaal niet lekker in je vel zit, nog steeds de inspanningen hebt geleverd om je studie af te ronden! Ik ben sinds vorig jaar september klaar en voor mij was het een helse bevalling (ook met burn-out klachten vanwege studie 2 jaar daarvoor), maar godzijdank ben ik er vanaf! Nu komen de spannende dagen om je feedback terug te krijgen. Hoe gaat het nu verder met je? Ben je opgelucht?

  Dan even een update van mij voor iedereen (ook met een stukje nieuwe info over mijn hypnose ervaringen).

  Afgelopen dagen was ik flink ziek, geen overgeven gelukkig en heb ook gewoon gegeten zoals normaal gesproken, maar best flink beroerd geweest. Geen c. M’n conditie is wel meteen weg, het lukt om een rondje te lopen maar daarna ben ik wel kapot. Wel kan ik met trots zeggen dat ik op de magische 100 ben!!!! Ik kan het gewoon niet geloven. Ben er zo ontzettend blij mee. Inmiddels stromen de complimenten ook binnen van iedereen die ik tegen kom. Normaal gesproken vind ik dat echt wel een dingetje, maar nu fijn.

  Hierbij wat achtergrondinfo voor de nieuwe mensen en nieuwe info:
  In eerste instantie was ik in januari gestart met ketogeen eten. Geen koolhydraten, vooral veel (gezonde) vetten en eiwitten eten houdt dat kort gezegd in. Toen dacht ik bij mezelf: ik kan beter op zoek gaan naar iets wat niet voor even is, want heel eerlijk, ik wil en kan niet zonder koolhydraten. Daarnaast moet je elke dag opletten wat je eet want het kan je uit ketose halen en dan voel je je weer niet lekker en dan moet je er weer opnieuw inkomen. Kortom: ik zag dat niet meer zitten.
  Op dat moment kwam ik iets tegen wat me triggerde, namelijk een ‘virtuele maagverkleining’. Eerst heb ik mij heel goed ingelezen en daarna dacht ik, ik ga ermee aan de slag. Ingeschreven en netjes alles gevolgd zoals het programma voorgeschreven heeft. Het traject duurde ongeveer 5 maanden en naast de hypnose die ik elke avond afluisterde (lees: na 2 minuten in slaap vallen), let je op je portiegrootte, terug naar 3 eetmomenten, multi-vitamine slikken, 20 keer kauwen en stoppen met eten als je genoeg hebt. Dit stuk heb ik eerder niet met jullie gedeeld, misschien bang voor de reacties. Omdat er nu toch zoveel over schreven, durfde ik het wel met jullie te delen. Daarnaast ben ik ook echt aan de slag gegaan met mijn mindset, mijn doel specificeren etc.

  Dit stukje ga ik misschien nog verwijderen i.v.m. herkenbaarheid (alleen op viva te lezen)

  TheaMuts
  Reageer

  Hoi Yoehoe, wat ben je goed bezig!
  Wel balen dat je zo ziek was zeg :cry:

  Persephone
  Reageer

  @Yoehoehoe: klinkt juist heel interessant, zo’n viruele maagband, maar ik kan me voorstellen dat je zoiets ook niet rondbazuint. Het is toch makkelijker om te vertellen dat je op dieet bent, of aan Sonja Bakker doet (wat ik overigens ook heel vaak erbij pak voor een gezonde houvast, maar dan met gezonde producten. Anders eet ik zo 3 tosti’s op een dag) dan dat je aan je mindset werkt.
  En gefeliciteerd dat je de magische 100 hebt bereikt! Wat een mooie mijlpaal.

  Ik ben gisteravond toch een beetje doorgeslagen met roseetjes drinken. Had een erg leuke meevaller op mijn werk en was in zo’n opgetogen stemming dat ik een fles wijn had gekocht, maar goed, ik weet van mezelf dat ik er dan ook bij ga snacken, dus erg slim was dat niet. Nu weer even terug naar de basis dus.


  @anijsblokje
  : wat goed dat je elke ochtend zwemt! Dat lijkt me zo’n heerlijke start van de dag. Ik ben inderdaad ook nieuwsgierig naar het boek intuïtief eten, al moet ik me wel een beetje aan een plan houden, want ik ben nogal snel geneigd om anders de hele dag brood met kaas te eten,  maar dat is dus ook niet echt luisteren naar je lichaam.

  JEMMER
  Reageer

  Bedankt voor jullie warme welkom weer, leuk!


  @Femmeke87
  , ah wat grappig, ik gebruik diezelfde app (van het Voedingscentrum) ook. Ik houd namelijk mijn eten vaak bij, soms op papier, maar soms als ik even wat meer inzicht nodig heb in het aantal calorieën, ook via de app. En die app werkt fijn, vind ik. Mijn diëtiste raadde de app me ooit aan. Ik houd er alleen niet mn gewicht bij; dat doe ik in een andere app. Maar wel een fijn idee dat je afgelopen jaren al wel ooit op je streefgewicht hebt gezeten, dan weet je ook dat het goed mogelijk is.


  @RandomWriter
  , ja, leuk om hier ook weer het topic actiever te zien worden. Hoop dat we het zo actief weten te houden als op VIVA, want ook al werd er af en toe minder geschreven; het topic is nooit helemaal stilgevallen. Dat vind ik eigenlijk het leukste en meest motiverende aan dit alles denk ik (dat we het al zo lang uithouden met zijn allen en er ook steeds weer nieuwe mensen aanhaken, die vervolgens ook blijven steken). Daardoor hebben we elkaar ook gewoon een klein beetje leren kennen. Maar nu weer terug naar het bericht haha; ik las ergens dat berichten nu als het goed is gewijzigd kunnen worden, dus ben benieuwd! Wat spannend van de verbouwing, hoe gaat het daar inmiddels mee? Moet er erg veel gebeuren of zijn ze (bijna) klaar?


  @Persephone83
  , wat leuk dat je aan krachttraining doet; toen ik nog naar de sportschool ging deed ik dat ook veel (ik had er nog plezier in ook haha!). Houding is inderdaad ontzettend belangrijk. Ik wil er binnenkort ook weer mee beginnen, als het me lukt het sporten weer stapje voor stapje op te pakken. Balen dat je bent doorgeslagen in de wijn en hapjes, maar weet je: het belangrijkste is dat je nu beseft dat je het op dit moment gewoon weer goed kunt oppakken en dat zoiets dan best een keer kan gebeuren, zolang je het inderdaad maar weer oppakt daarna.


  @Grietje2
  , fijn dat het goed gaat met eten. Wat maakt voor jou dat het op je werk makkelijker vol te houden is dan thuis, denk je? Waarom ben je geneigd thuis meer te eten? En is meer ook direct ongezonder of valt dat nog wel mee?


  @anijsblokje
  , ja ik ben heel blij dat mijn scriptie lekker helemaal klaar is nu! Nog even spannend met het cijfer afwachten, maar ik heb er op zich wel een soort van vertrouwen in denk ik. Ja, dat minnetje voelde ook wel ergens fijn. Ik wilde er niet te blij mee zijn, omdat het dus denk ik vooral vocht is. Maar ik wil het ook weer niet helemaal wegschuiven, omdat het wel misschien gewoon een begin is om weer echt wat af te vallen. Dat hoop ik natuurlijk, dat zou mooi zijn. En ik heb ook veel bewondering voor je zwemmen in de ochtenden hoor, wauw. Maar bij mij was vroeger hardlopen het fijnste wat er was, en dan kon ik inderdaad ook echt om zeven uur ’s ochtends een eind hardlopen voor ik een drukke dag had. Dus ik kan het me ook voorstellen, dat het ook een hele prettige energie geeft.


  @Yoehoehoehoe
  , ik snap het hoor, vind het zelf ook onoverzichtelijk zo. Maar vind het aan de andere kant ook nog wel prettig om VIVA even aan te houden tot het niet meer kan, zodat we nog de tabel kunnen blijven gebruiken daar. Want de tabel werkt voor mij (denk ik, ik ben natuurlijk pas recent weer mee gaan doen daaraan) ook wel motiverend, voor mezelf gewoon. Maar wel met een soort stok achter de deur, want het helpt me ook om het met jullie te delen. En wat een ontzettend lieve woorden, dank je wel. Wat naar ook van jouw eigen ervaring met afstuderen, kan me voorstellen dat je er dan ook helemaal klaar mee was inderdaad zeg, pfff wat is het ook stressvol he, zoiets. Maar ik voel hem met je mee hoor, vond het ook wel een best zware tijd zo met alles bij elkaar. Inderdaad spannend om nu de feedback af te moeten wachten (en het cijfer); ik weet ook niet wanneer we iets horen. Tja, ik ben denk ik wel een beetje opgelucht. Maar voel me eerlijk gezegd ook nog steeds wel wat gespannen. En ben vooral heel, heel, heel erg moe. Maargoed, dat trekt vast vanzelf weer weg. Ik probeer me nu weer even volledig te focussen op hoe ik volgend jaar wil gaan plannen (qua master + werk), hoe ik kan zorgen dat ik mijn eetpatroon nu echt ga volhouden, hoe ik weer kan gaan beginnen met bewegen, maar ik heb intussen wel ook een behandeling die me enorm zwaar valt. Maar weet je, ik denk nu ook: misschien doet het me straks ook wel mentaal goed, als het wel wat beter lukt om af te vallen en lichamelijk wat gezonder te worden. Ik hoop het. Jeetje, wat rot dat je ziek was zeg. Maar YESSSSSSSS gewoon die 100 gehaald, wat top zeg! Ik heb er bewondering voor; hoop dat ik dat over een tijdje ook kan zeggen. Helemaal terecht dat je er blij mee bent, verdiend! En wat leuk van de complimenten, en dat ze je ook goed doen. Je bent nu ruim 20 kilo afgevallen volgens mij, merkte je echt dat dit een soort keerpunt had waarop iedereen dan ineens ziet dat je veel bent afgevallen? Ook mooi hoe je vertelt over de hypnose en het veranderen van je mindset hoor, ik vind het juist heel goed om te horen dat je iets hebt gevonden dat voor jou echt werkt. Dat is het belangrijkste toch? Want ik kan me voorstellen dat dit wel kan helpen om het vol te kunnen houden, als je ook je mindset er helemaal in verandert. Knap hoor!

   

  Grietje2
  Reageer

  @jemmer : Op het werk heb ik afleiding en slaat de verveling niet toe denk ik.

  Ben met mijn hoofd met andere dingen bezig.

  Ik grijp niet meteen naar slechte dingen maar eet dan bijvoorbeeld extra boterhammen of crackers. Al weet ik dat ik beter van de koolhydraten en gluten af kan blijven.

  Als ik ergens voor ga dan ben ik te fanatiek bezig wat dan zo weer afzwakt omdat het me te veel energie kost. Sinds ik een burn-out heb gehad heb ik nog steeds last van een laag energie level. Zodra ik gewerkt heb dan ben ik op en heb ik geen fut meer om te wandelen , hopelijk biedt straks mijn elektrische fiets wat meer dan. Op vrije dagen ben ik altijd in mijn hoofd bezig (heb al jaren last van geestelijke problematiek om het zo te noemen) dit kost ook veel energie. Vandaar dat ik ook niet zo uitgebreid op iedereen persoonlijk reageer.

  Vandaag aardig wat geregeld samen met mijn zoon omdat hij bijna 18 wordt :-) Dit schept ook weer wat rust in mijn hoofd anders blijft het maar knagen.

   

   

   

  Femmeke87
  Reageer

  Ha allemaal,
  Leuk dat dit een actief topic is, en dat jullie het al zo lang volhouden met elkaar. Naja, niet per se met elkaar, maar vooral dit topic dan! 😊 In van die lang lopende topics voel ik me juist wel eens bezwaard er tussen aan te sluiten omdat er dan echt al een groepje is gevormd, maar hier heb ik dit gevoel echt niet, en fijn om jullie ervaringen te lezen!
  Zou ik op Viva ook nog in de tabel mogen?


  @RandomWriter
  ; wat zijn jullie aan het verbouwen? En vordert het een beetje zoals gewenst?
  Gezond snaaien, haha, ja, als dat nou verleidelijker zou zijn dan ongezond snaaien! Nou, ik moet wel zeggen dat als er wortels liggen in de koelkast dat ik daar wel elke dag een paar van op knabbel. Wat vind je lekker om ‘goed’ te snaaien?
  Je hebt een heel systeem dan qua eten, maar dat zal ook niet in 1 dag bedacht zijn. Toch een uitdaging lijkt me om daar elke dag weer voor te gaan! Maar, het is wel heel helpend.

  @Persephone; mindset is de start inderdaad! Uiteindelijk wil je een gezonde leefstijl en eetpatroon omdat je je daar beter door voelt, juist ook in je hoofd. Ik merk dat als ik erg op eten gefocust ben, ik dan juist ook ‘veroordelend’ naar mezelf wordt, terwijl als ik me focus op de motivatie en de ‘ik ben het waard’-kant, ga ik ook anders om met ‘tegenslag’. Anders is te veel eten een manier om m’n negatieve gevoel weg te drukken, maar en strenge focus doet ook geen recht aan mezelf. Maarja, vind die balans maar eens! Misschien is dat nog de grootste uitdaging. Mooi om te lezen dat je voor jezelf een mindset manier gevonden hebt, en daar ook gewoon nog lerende in bent!


  @Yoehoehoehoe
  ; ‘hoe’ heb jij de stijl ontdekt die bij je past?
  En wat goed dat je op de magische 100 bent beland! Mooi om te lezen hoe je zo bewust aan de slag bent gegaan met jezelf, en je zo goed onderweg bent, inspirerend!


  @Grietje2
  ; ik hoop dat de meditaties je helpen! en je hoeft zeker niet uitgebreid op iedereen te reageren, als dat juist minder rust veroorzaakt toch.


  @anijsblokje
  ; leuk dat je ook een kat hebt! Die van mij ligt as we speak te snurken bij het raam in het avondzonnetje; allerliefste beestje op aarde 😊
  Ik hoor wel eens dat havermout naar behanglijm zou smaken; nou heb ik dat nog nooit geprobeerd, maar ik kan me best voorstellen dat mensen het niet heel culinair vinden nee, haha. Ik ben er echt mee opgegroeid; kreeg het elke ochtend. Daarna heb ik als tiener 2 jaar recalcitrant cornflakes gegeten voor n ontbijt, want havermout vond ik suf. Maar, al snel weer standaard havermout voor het ontbijt nu. En soms heb ik een periode dat ik griekse yoghurt met fruit en granen wil; met heel warm weer bijv. En op zaterdag of zondag broodjes uit de oven.
  Mbt goede gewoontes; ik weet wat wijs is; zoals fruit in de schaal op tafel, geen snaaierij in huis, ’s ochtends goede tussendoortjes klaarzetten, en lunch en avondeten alvast klaarzetten of voorbereiden, etc. Het ook doen, dat is een tweede; ik laat me dan nog t veel leiden door m’n gevoel (geen zin, negatief, etc etc).

  ik zal niet op iedereen gereageerd hebben, maar wel alles gelezen!

  Afgelopen week is mijn eetpatroon aardig bagger gegaan, te vaak gesnoept (en dan eet ik een hele zak m&m’s crunchy op, of maltezers, hmmm). En, aan de kapsalon geweest, pizza, ook hmmmm. Van de week had ik erg zin in een broodje knakworst, maar ik eet vegetarisch (af en toe zondig ik dus wel met een kapsalon), dus ik had de vega knaks, en wat zijn die vies zeg! Heb m’n lesje geleerd.. En, ik voel me gewoon niet top, futloos, hangerig, hoofdpijn. Ik heb natuurlijk ook wel gezonde momenten gekend (havermout:)), maargoed.
  Ik loop wel erg tegen m’n eigen wispelturigheid aan. Wel willen, maar niet doen. Goede keuzes maken vind ik dan zo lastig, als ik me een beetje ‘meh’ voel. Ik ben ook wel een emotie en verveling eter..

  Vandaag een goede dag! Net lekker gekookt; ovenrisotto met veel groente, heerlijk! En, alles bijgehouden in de app wat ik eet; goed als ik dat weer een paar weken elke dag doe om in dat goede ritme te komen.
  Morgen ga ik ook weer beginnen met m’n stappenteller te dragen; ik denk dat ik eerst maar eens 5000 stappen als doel houd om te behalen. Ik heb een hele simpele die niet aan mn telefoon vast hoeft, en echt alleen maar stappen kan tellen 😊

  En nu ga ik nog even wat fruit eten :-)

  Nanny Ogg
  Reageer

  Ik wil ook mee gaan schrijven, al weet ik nog even niet of ik in de tabel wil. Eerst maar eens het weegmoment morgen afwachten, eens kijken hoe erg het eigenlijk is nu er waarschijnlijk óók nog corona-kilo’s bij zijn gekomen. Want ik was daarvoor al veel en veel te zwaar. Maar ik heb het gedaan, ik heb me ingeschreven bij de sportschool, en morgen een intake met een personal trainer voor drie maanden. :yahoo: Ik vind het ergens doodeng, een van de redenen dat het bij mij zo ver gekomen is, is dat sporten gewoon echt echt echt niet mijn ding is. Door een motorische stoornis was ik altijd de laatste, langzaamste en slechtste bij gymlessen, en bij de sporten die in mijn omgeving werden aangeboden was dat niet anders. Dat is ook de reden dat ik voor een personal trainer ga, even die stok achter de deur en iemand die mee kijkt dat ik de apparaten goed gebruik en niet na een week al blessures heb, maar ik ben best bang om veroordeeld te worden of niet snel genoeg af te vallen. Komt bij dat we best gezonde eetgewoontes hadden, maar dat die de laatste tijd aardig het afvoerputje in gegaan zijn … dus dat gaat een flinke kluif worden om de boel weer op de rit te krijgen.

  RandomWriter
  Reageer

  Hoihoi!

  Vandaag de hele dag gesloopt dus ben nu zelf gesloopt, hahaha! Nee hoor, valt nog mee. Maar even niet zoveel puf om uitgebreid te schrijven.

  Meerderen vragen vanuit jullie over de verbouwing, en omdat ik daar al het hele weekend in zit, daar maar even antwoord op ;-) :
  Dit weekend zijn we begonnen met de sloop van de keuken, als het volgens plan verloopt hebben we over een maand een gloednieuwe keuken. Dus nu een container voor de deur en de meeste kastjes zijn al weg. Ook de vloer is er al uit. Echt een bouwputje in huis nu dus. Maar we zijn lekker opgeschoten. Komend weekend de laatste dingen, en dan begint het installatiebedrijf de week erna. Dus dan is het even kamperen in eigen huis. Maar wel fijn, leef hier al naartoe sinds ik dit huis heb. Het was geen overbodige luxe, zeg maar.

  Qua dieet was het afgelopen week weer even wat lastiger. De bekende week voor… zeg maar. Snaaidrang, gelukkig was er steeds niet al teveel in huis dus heb me niet helemaal te buiten kunnen gaan. Maar de diepvries moest eigenlijk leeg en daar lagen nog wat snacks in… Dus dat was ons eten van vrijdag. Maar wel hard gewerkt dit weekend en dus veel calorieën verbrandt hopelijk :-) .


  @Femmeke87
  , qua gezond snaaien ga ik toch meestal voor de ongezouten noten. Ik weet dat het calorie-bommetjes zijn, maar calorieën tel ik bewust niet. Koolhydraten beperken heeft bij mij meer voorrang. Dus daar richt ik mij op als ik wil snaaien. Onder gezond snaaien kan voor mij dus ook een plak worst of blokjes kaas vallen.

  @Nanny Ogg, welkom! Ennuh… tot nu toe is de tabel nog ver te zoeken, dus je kunt er nog even over nadenken. Succes morgen bij de intake van de PT! Hopelijk klikt het goed en kun je met deze persoon lekker aan de slag. Het lijkt mij heerlijk, een PT. Maar financieel gezien lukt dat helaas echt niet. Tijdje bij de sportschool gezeten, maar dat was ook behoorlijk prijzig (geen grote ‘tientje-per-maand’-sportschool maar meer een kleinschalige school met een hele fijne sfeer, maar helaas voor mij dus te duur…). Ik houd het dus maar bij hardlopen, al is er na de eerste keer nog geen tweede keer gekomen… Maar iedere dag is weer een nieuwe kans, en komende week ga ik er weer gewoon voor.

  Ik lees trouwens overal dat posts nu aan te passen moeten zijn…? Maar ik zie helemaal geen bewerk-knop bij mijn oude posts. Kijk ik daar overheen?

  Grietje2
  Reageer

  Vandaag even wezen wandelen was wel even lekker.

  Ook naar een verjaardag geweest en een klein puntje mokka taart op.

  Wat een weer opeens flinke onweer en stort buien. Zo meteen maar lekker mijn nachtjapon aan doen en lekker vroeg bedje in.

  owja

  bewerken staat rechts boven aan in je reactie die je getypt hebt in de oude post zie ik het ook niet staan.

   

   

  • Deze reactie is gewijzigd 3 maanden, 3 weken geleden door Grietje2.
  • Deze reactie is gewijzigd 3 maanden, 3 weken geleden door Grietje2.
  anijsblokje
  Reageer

  @Yoehoe: Hopelijk ben je weer helemaal hersteld. Ziek-zijn is rot. Mooi dat je op die 100 zit, je gaat er dus onder duiken – hoe fijn. Ende complimenten neem je dus met plezier in ontvangst. Kijk je wel uit met ‘je darmen herstellen’? Ik weet niet wat je concreet doet en wat je hoopt ermee te bereiken, maar oa je darmen kunnen uitstekend voor zichzelf zorgen en een detox oid is absoluut niet nodig. Zie oa hier: https://www.consumentenbond.nl/gezond-gewicht/is-detoxen-gezond-en-werk-het Onthoud dat de meeste mensen onvoldoende vezels eten en dat alles waardoor je meer vezels gaat eten, je gezondheid ten goede komt in principe. (medische uitzonderingen daargelaten) Ik wil je niet ontmoedigen verder, maar wel een realistisch tegengeluid laten horen. Het verbaast me overigens dat thuisarts.nl hier geen goede informatie over heeft, dat zou m.i. erg helpen.

  Verder: juist zo goed dat je je eigen manier hebt gevonden om veranderingen door te voeren En hoe mooi dat dat nu al een half jaar goed gaat, kijk wat het je heeft opgeleverd tot zover! Terugvallen kan altijd en hoort deels bij gedragsverandering, je daar niet door laten weerhouden om de draad weer op te pakken is denk ik de sleutel. Ook het accepteren van dat het op een gegeven moment stopt of lastiger gaat, helpt daarbij, denk ik.

   

  @Persephone: Haha, de hele dag brood met kaas. Ik heb eerder wel eens gezegd dat mijn nickname beter veranderd kon worden naar kaasblokje, wat dat betreft… Overigens is onderdeel van het proces van Intuïtief Eten dat je door een fase gaat waarin je gaat ontdekken wat het betekent dat je “alles mag eten” En jezelf daar onvoorwaardelijk toestemming  voor geven. Ik had wat dat betreft al niet een erg lange ‘verboden lijst’ maar toen ontdekte ik wel weer even wat de dingen zijn die ik echt heel lekker vind. En dat dat soms ook dingen zijn waar ik 99,9% van de tijd helemaal niet naar omkijk, zoals knakworstjes of donuts. Maar ik ben inmiddels alweer een stapje verder weer daarin. (Dus die 0,1% van de tijd dat ik daar wel ineens zin in heb, denk ik soms: waarom niet?) De hele dag boterhammen met kaas eten valt overigens niet onder ‘eer je gezondheid’ want dat is dus ook belangrijk. En in dat licht zou je dat dus ook niet doen.

  Alsje maar genoten hebt van de rosé en je je er achteraf gezien niet rot over voelde – of lees ik dat niet goed tussen de regels door? Stuur je een PB op Viva als je inderdaad in de tabel wil? Dan zet ik je erbij. (RW Yoehoe of Jemmer kunnen dat ook natuurlijk, maakt niet uit wie je PBt)

   


  @JEMMER
  : Mooi hè wat zo’n topic en het samen schrijven kan opleveren. We houden het inderdaad al een tijd met elkaar uit – zelf schrijf ik mee sinds ongeveer maart 2020. We hebben het inderdaad altijd volgehouden en zijn blijven schrijven, althans, uiteindelijk RW, grietje die steeds weer blijft aanhaken, natuurlijk, jij en ik dus.

  Hoe is het nu met je vermoeidheid? Kan me voorstellen hoor, dat je moe bent nu je scriptie is ingeleverd. Toch een echte mijlpaal en zeker gezien de situatie waar je in zit en de focus die je toch steeds weer moest vinden om aan de scriptie te gaan werken. Ben benieuwd in welke studierichting je zit, maar als je dat niet wil delen snap ik dat volkomen. Je schrijft ook over dat je bezig bent in je hoofd met hoe het verder moet/zal gaan: werk zoeken, leefstijlaanpassingen doorvoeren en volhouden, therapie volgen, beter zorgen voor jezelf… Echt, probeer dat ook  stap voor stap te zien – ik denk dat je behandelaren dat ook zullen zeggen. Het is nogal wat allemaal en je werkt zo hard! Wees lief voor jezelf. (…schreef zij weer eens eenvoudig)

  Overigens vind ik hardlopen ook fijner dan zwemmen en ik combineer beide. Het dagelijks zwemmen helpt me erg om beter te slapen. (ook al schrijf ik dit midden in de nacht, ik ben onrustig in mijn hoofd vanwege een drukke week en dat kost direct slaap – ik weet dat ik niet online zou moeten zijn maar ben inmiddels al echt te lang wakker weer en dan is die verleiding niet te weerstaan, ik weet het allemaal goed!)

   

  @Grietje: Oh, je zoon al bijna 18! Goed dat jullie gekeken hebben naar wat er dan voor hem verandert en wat hij daarmee moet. Kunnen ingewikkelde dingen zijn en mooi dat je hem helpt om inzicht te krijgen! Blijft hij wel thuis wonen voorlopig, of zijn daarin ook veranderingen op komst?

  Vervelend wat je schrijft over je lage energielevel, maar ik lees ook dat je daarin een balans probeert te zoeken voor jezelf- en ook dat je gaat kijken welke  veranderingen daarin wel haalbaar zijn, zoals fietsen gaan inbouwen in je dagen. Goed bezig dus! Met vallen en opstaan. Het kost alleen al veel energie om die balans te vinden, ook omdat jijzelf de enige bent die kan bewaken waar je grens ligt. En soms is dat stomvervelend. Ik weet er deels wat van omdat ik ook langere tijd ziek ben geweest en mijn herstel jaren heeft geduurd. Je hoeft absoluut niet op iedereen te reageren, zoals je weet!  Wat goed dat je dit weekend lekker hebt gewandeld. Mokkataart…heerlijk, hopelijk was hij ook lekker! Gek he om ineens weer naar verjaardagen te kunnen. (Overigens – over energievretende dingen gesproken…wat mij betreft!) Dat onweer zondagavond was niet normaal: het werd hier plotseling heel donker en een kwartier later ging het enorm tekeer.

   

  @Femmeke: Ik vind het zeker ook mooi hoe lang dit topic al loopt en ook wat het iedereen oplevert. De drempel om mee te gaan schrijven is inderdaad vaak hoog, dan helpt zo’n forumoverstap wel om de drempel te verlagen en blijkbaar gekdt dat voor dit topic ook. Ik vind het ook fijn dat er niet een gesloten sfeer is ontstaan onder ons als vaste langdurige meeschrijvers en dat er nu weer nieuwe mensen aanhaken die ook lekker meeschrijven, zoals jij dus oa.

  Mooi wat je schrijft over dat je soms jezelf erg veroordeelt en dat dat eigenlijk contraproductief werkt. Jezelf vergeven zonder te willen compenseren of straffen, ook al is dat alleen in je hoofd, is toch een hele kluif. Moet je ook kijken hoe dat in onze hele (westerse?) maatschappij is verweven…niet gek dat je dat zo lastig vindt, denk ik.

  Vegaknakworst…tja, heb ik ook nooit geprobeerd. Ik eet denk ik ongeveer 2x per week vlees gemiddeld, dus ben geen vegetariër. Volgens mij is het aandeel vlees in knakworst overigens te verwaarlozen. Een tijd geleden stond ik bijna op het punt om knakwortel te gaan proberen, tot ik zag wat het was? Dan eet ik wel gewoon wortel. Maar toch ben ik nog benieuwd of het de knakworst nadert qua gevoel/idee. Ooit heb ik de Beyond Meat burger geprobeerd en dat vond ik gruwelijk smerig, (terwijl die heel goed beoordeeld wordt) dus sindsdien ben ik niet meer zo experimenteerderig met vleesvervangers.

  Hoe gaat het met de 5000 stappen per dag? En lukt het om je eten te blijven bijhouden in de app, als stok achter de deur?

   

  @Nanny Ogg: Welkom hier! Leuk dat je wil gaan meeschrijven!

  Hoe was je PT-intake? Is er een klik? Dat is denk ik het belangrijkste…je gaat vrij veel tijd doorbrengen met degene, tenslotte. En stel dat je het gevoel hebt dat die PT je veroordeelt, dan is het direct exit voor degene, hoor! Of bedoel je de medesporters in de sportschool? Ik denk dat er heel veel verschillende ‘soorten’ sportscholen zijn en als je het gevoel hebt veroordeeld te worden om hoe je eruitziet…direct wegwezen! Maar ik neem aan dat je wel hebt gekeken of je je OK voelt daar voordat je PT afspreekt, zeker omdat dat meestal niet goedkoop is…

  Je schrijft dat het de laatste tijd lastiger was om gezonde gewoontes vol te houden/veranderingen door te voeren, heb je voor jezelf helder hoe dat komt? Dat helpt alsje het wil gaan aanpakken! En door Corona werd het dus nog lastiger, welk aspect zorgde daarvoor? Hele saaie vragen, maar ze helpen wel om inzicht te krijgen. Hoe vaak (per week) ga je de PT doen? Ik heb jaren geleden ook best veel in een sportschool gesport (vooral spinning vond ik leuk) en de beste beloning was de sauna. Vrijdagavond eerst spinning en daarna in de sauna, het was meestal lekker rustig…prima start van het weekend. En een goede beloning.

   


  @RandomWriter
  : Zo fijn dat de verbouwing begonnen is! Dat kamperen doen jullie hopelijk met liefde voor nu even. Hoe lossen jullie het eten op, maar even bezorgen/afhalen? Of kunnen jullie nu nog koken?

  Snaaidrang de week ervoor…herkenbaar, al is het bij mij meestal een paar dagen ervoor en denk ik elke maand: geeeeen idee waarom ik de laatste dagen onverzadigbaar ben. Totdat ik dan ineens ongesteld ben. Je zou denken dat ik erop bedacht ben als dit maandelijks gebeurt, maar ik ben elke keer weer verbaasd.

  Ik typ op mijn telefoon en zie ook geen wijzigknop, straks maar even kijken als ik dit bericht heb geplaatst.

   

  Wat denken jullie overigens, willen jullie hier blijven qua forum? Ik begrijp dat er wat problemen zijn dat bij sommige forummen hun echte namen worden getoond. Heb het hier nog niet gezien overigens, maar is natuurlijk niet oké.  (/edit: Inmiddels opgelost en/of op te lossen bij die mensen bij wie dat gebeurde) Ik houd ook nog met een schuin oog ouders.nl in de gaten, die een nieuw forum (met een andere naam) aan het bouwen zijn- even geduld maar. Maar zelfs in deze korte tijd na de overstap heeft dit topic wat mij betreft wel weer zijn waarde bewezen!

  :mail: Ah en ineens komen ook smileys naar voren…

  Deze week ben ik maar weinig thuis. Feestjes, borrels, etentjes, verplichtingen…ook ’s avonds ben ik dus veel van huis. Dat maakt me onrustig, lekker handig: bij voorbaat al. Stom dat dat zo werkt. :wacko: Ik kom niet echt tot rust, zit ook met opleiding/werk-deadlines. Het is een grote brij aan moetjes, in ieder geval deze week nog – en een deel van volgende week. Maar qua eten had ik dat voorzien en ik heb dus dit weekend vooruitgekookt. Daar kan ik dan ook echt blij mee zijn. Eén avond trek ik iets uit de vriezer: zo fijn dat ik de voorraad daarin op peil houd. Ben benieuwd wat ik eruit tover: in principe netjes het oudste eerst. De meeste dingen liggen er ongeveer 3 maanden in, dus dat zal iets uit maart/april zijn, vermoed ik. Gelukkig heb ik ze wel netjes gelabeld (pro-tip: gebruik schilderstape) dus ik weet wel wat er op het menu staat nog voor het is ontdooid. En als ik geen zin heb in het oudste, neem ik natuurlijk het een-na-oudste, dat dan weer wel.

  Nanny Ogg
  Reageer

  @Randomwriter succes met het bouwputje! Voor mij zat het er heel lang financiëel ook niet in, maar nu wel. En als ik dan toch ga beginnen, dan maar gelijk goed of zo.

  De klik was er gelukkig, daar ben ik wel blij mee. Ik heb de ervaring met een gymjuf als kind die best wel harde opmerkingen kon maken, en ik heb op streetdance gezeten (omdat iedereen dat deed in die tijd, en ik was 13 en wilde erbij horen ;-) ) en die docente … deed haar best, maar vond het duidelijk lastig dat ik niet goed mee kon komen met mijn dyspraxie. Daar vandaan zit er bij mij nog best wat angst om oordelen, die dus gelukkig helemaal niet nodig waren. We gaan er juist ook aan werken dat ik weer plezier in sporten krijg, en dat is denk ik voor mij nog belangrijker dan dat gezonde bmi – gewoon, weer blij worden met mijn lichaam en waarderen wat het allemaal wél goed kan, en doet, elke dag opnieuw, en het weer leuk gaan vinden om te bewegen. Ik van 6 vond het ook gewoon leuk om tikkertje te spelen en touwtje te springen en te fietsen, daar moet toch iets van terug te vinden zijn.

  Grietje2
  Reageer

  Hier gaat alles zijn gangetje. Mijn gewicht is stabiel op het werk gaan we de vakantie periode in dus het gaat een stuk drukker worden ivm minder collega’s.

  Hoe gaat het bij jullie?

  anijsblokje
  Reageer

  Jammer als heg hier ineens weer stil wordt! Hopelijk helpt het weekend. Bij mij is niet veel veranderd tov mijn vorige lange post. Ik kom het rommelige (eet)weekje goed door en daar ben ik blij om.

  @Nanny Ogg: Mooi dat er een klik was met de PT. Natuurlijk is er qua bewegen iets wat jij leuk vindt: dat ‘kinderlijke’ is er vast nog. Hopelijk is het ook een leuke zoektocht om dat te gaan ontdekken. Bewegen is fijn! Ik ben ook een rampet meekomen qua dansen: dat iemand die danst, zich lekket voelt, kan ik niet begrijpen. Laat mij maar rennen, bijvoorbeeld.

  @Grietje: Zie je er tegenop dat het drukker wordt op je werk in deze periode? Wat fijn dat je gewicht stabiel blijft!

  • Deze reactie is gewijzigd 3 maanden, 2 weken geleden door anijsblokje.
  Grietje2
  Reageer

  Gelukkig wordt de agenda wel aangepast dus dat scheel wel op het werk. Ik doe linedance heerlijk mijn hoofd leeg maken, maar zet me niet op een disco dansvloer dan wordt ik erg ongelukkig hahaha

  Femmeke87
  Reageer

  Ha iedereen,

  Tijd om weer even een post achter te laten. Zal eerst eens op jullie reageren:

  @NannyOgg: leuk dat je ook mee komt schrijven! En slim hoor, 3 maanden een personal trainer. Dat lijkt me echt heel motiverend, om lekker op gang te komen qua sporten, en het ook leuk te gaan vinden. Want inderdaad, sporten leuk vinden is het leukst! Vaak is de drempel om te gaan sporten, of het leuk te vinden en vol te houden vooral een mentale, en kom daar maar eens over heen. Goed dat je daar in investeert; lijkt me wel duur :wacko: haha..


  @RandomWriter
  : Goed dat je het harde werken als compensatie gebruikt voor het snacken ;), hoe staat het met de keuken so far? Loop alles een beetje op schema? Lijkt me heerlijk hoor, gloednieuwe keuken; ik zou er dan echt uren naar kunnen kijken hoe nieuw alles dan nog is :D. Hopelijk vordert het werk gestaag en sta je straks heerlijk te koken in de nieuwe setting.
  Ik ben weer vrij strak calorieen aan het tellen, juist omdat het me inzicht geeft en bewust maakt van de hoeveelheid ik op een dag moet eten en de verdeling daarvan. Uiteindelijk wil ik dat ook weer meer los laten, maar voorlopig nog even niet. En een handje noten ongebrand en ongezouten is hier ook standaard :)


  @Grietje2
  : lekker he, even wandelen, vind het vooral zo lekker ná een stortbui, ruikt heerlijk..
  En leuk trouwens Linedance, zou dat echt wel eens willen proberen!

  @Anijsnlokje: slim om vooruit te koken voor een drukke week, dat helpt echt om goed te blijven eten en daar rust over te hebben. Herkenbaar trouwens, dat je je van te voren al onrustig kan voelen over de drukte die er aan komt. Ik maak dan weer wat vaker gebruik van een paar van die mindfulness filmpjes op youtube. Niet het walhalla, maar het helpt dan wel even. Maar vooral een beetje vooruitdenken en wat structuur aanbrengen. Vooraf voelt dat saai, maar achteraf levert het veel op :)
  Wat t forum betreft: mij maakt het niet zoveel uit, dus ik zal de meute achter aan wandelen. Ik blijf vooral gewoon graag meeschrijven in dit clubje! En ik probeer minimaal een keer in de week te schrijven, om er dan ook even voor te kunnen gaan zitten.

  En verder, ik heb qua eten echt een hele goede week gehad! :yahoo:
  Vorige week zaterdag begonnen, en sindsdien niet uit de band gesprongen, elke dag mn eet app bij gehouden, gezond en gebalancerd gegeten. Gewoon echt fijn, asl een nieuwe start. Ik wil nog niet gaan juichen, maar ben er wel blij mee. Gisteravond was ik wel even uit de band gesprongen, want het was zatedagavond, en ik had een pizza verdiend vond ik, maar die viel opnieuw tegen haha, dus weer afgeleerd, wie weet duurt het deze keer langer dan een week. Gister een lading boodschappen gedaan, en mezelf een grote croissant gegund als 2e ontbijtje; en daar heb ik van genoten, dus dat was een bewuste keuze.

  Het 5000 stappen zetten is nog lastig; want maandag had ik 2x gefietst (moest eerst mn banden oppompen; dat verraad al hoe vaak ik fiets), en woensdag ben ik gaan zwemmen, ook weer voor het eerst in lange tijd, en 3 kwartier volgehouden. Ik voel me dan ook oprecht beter fysiek en mentaal. Niet meer steeds die hoofdpijntjes, last van m’n buik, e.d.

  Daarnaast heb ik afgelopen week een behandeling afgesloten na een enerverende periode. De balans opgemaakt met een jaar geleden, en ik voel me echt een ander mens. Ik hou het lekker vaag voor hier, maar wilde even delen dat ik er trots op ben :-)

  Ik ga nu even het handje noten eten voor vandaag. Groet!

   

  RandomWriter
  Reageer

  Als deze post dubbel is, mijn excuus. Maar ik wilde ‘m wijzigen en toen verdween de post volledig… Heb ‘m dus nogmaals geplaatst.

  Zo, ik neem ook maar weer eens de tijd om even bij te schrijven hier.


  @anijsblokje
  , inmiddels is de keuken helemaal weg, dat hebben we dit weekend verder gedaan. Dus geen fornuis meer, en wat nog veel lastiger is, ook geen gootsteen… We hebben nu beneden helemaal geen waterpunt meer binnen, want ook het toilet is aangepakt en moet nog gestukt worden voordat er een fonteintje terugkomt. We hebben een elektrische kookplaat gekocht met twee pitjes, hopelijk komen we daar deze twee weken mee door. We doen het vooral maar met eenpansgerechten, vanavond eten we wraps. Veel van het eten valt helaas buiten mijn dieet, maar dat is dan maar even zo. Over twee weken maar weer wat meer opletten. Gisteren de hele dag gesloopt en daarom helemaal geen zin meer om te koken, dus toen werd het thuisbezorgd.

  Wat goed dat je steeds een relatief volle diepvries hebt waar je uit kunt kiezen. Ik denk dat dat voor mij ook het beste zou werken als ik alleen zou wonen. Al moet ik zeggen dat ik eten uit de diepvries toch echt wel minder lekker vind dan vers gemaakt. Fijn dat je jouw ‘rommelige’ weekje goed bent doorgekomen!

  Qua forum… ik ben er nog niet helemaal blij mee. Ik merk dat ze hard hun best doen, maar ik mis nog twee belangrijke dingen die er voor mij wel echt bij moeten komen wil ik hier blijven. En dat is het wijzigen van berichten, ook na een tijdje nog (nu verdwijnt de bewerken-optie na een tijdje) en het kunnen plaatsen van een tabel in de OP.

  @Nanny_Ogg, fijn dat de klik er was! Soms kan iets uit je verleden ervoor zorgen dat je onbewust angst krijgt voor iets. Fijn dat ze die angst heeft weg kunnen nemen! Hoe vaak ga je met de PT trainen?
  Staat er bij jou nu ook een verbouwing op de planning dan?


  @Grietje2
  , bij jullie in de vakantie extra druk dus. Op mijn werk is dat gelukkig andersom. In de vakanties is het altijd rustiger, vooral rondom de bouwvak. Wel zijn er dan natuurlijk steeds mensen weg, maar omdat we allemaal ons eigen werkgebiedje hebben, wordt mijn werkdruk daar niet direct veel hoger van. Alleen taken die niet kunnen blijven liggen, worden dan opgepakt door de mensen die er wel zijn. Maar dat betekent puur dat ons andere werk wat meer blijft liggen. Qua deadlines is het in de zomervakantie ook vaak wat rustiger, dus dat scheelt dan wel. Fijn dat er bij jullie qua agenda wel aanpassingen worden gemaakt zodat het niet onwerkbaar wordt. Tenminste, dat lees ik zo uit jouw verhaal.


  @Femmeke87
  , de keuken loopt op schema. Aankomende twee weken zijn het vooral de werklui die aan de slag moeten, wij hebben gedaan wat wij moesten doen (slopen). De werklui zijn redelijk strak achter elkaar gepland, dus hoop dat er niemand ineens ziek is of niet kan, want dan wordt het wel spannend. Maar tot nu toe loopt het volgens plan.
  Ik kijk ook echt gigantisch uit naar de nieuwe keuken, de keuken is al jaren een grote frustratie (al sinds ik hier woon) en nu was er eindelijk ruimte om hem te laten vervangen. Ik ben ook heel benieuwd hoe het gaat bevallen, want we gaan van een hoekkeuken naar een rechte keuken. Minder aanrechtruimte dus, maar ik merk aan mezelf dat hoe meer ruimte ik heb, hoe meer rommel erop komt te staan. Als je minder ruimte hebt, moet je wel opruimen. Daarnaast heb je met een rechte keuken meer loopruimte langs de keuken zelf, omdat ie niet door de hoek gaat. Ik denk dat de keuken daar juist ruimer door gaat lijken. Verder is het een redelijke basic-keuken, geen financiële ruimte voor dure Bora-kookveldafzuigingen, stoomovens of Quookers. Maar ik vind het prima zo.

  Calorieën tellen kan een manier zijn om weer even bewust te worden van wat je doet inderdaad. Ik heb het wel een tijd gedaan omdat de app waarin ik mijn koolhydraten bijhield, ook nu eenmaal de calorieën bijhield. Ik had vanuit mijn diëtiste vooral een minimaal aantal calorieën doorgekregen. Ik moest minimaal 1500 kcal binnenkrijgen per dag. Maar ik had geen maximum. Als ik me aan de koolhydraten hield, kwam ik eigenlijk ook nooit boven de 1800 uit. En dat vond ik prima. Fijn dat je een goede week hebt gehad! Ga zo door! En juichen mag altijd, dat zegt vooral iets over wat je de dagen ervoor hebt gedaan. Als dat goed was, mag je best juichen. En bewust kiezen voor even iets extra’s is prima, anders is het ook niet vol te houden. Je merkt zelf wel na een tijdje of het teveel was of niet. En dan kun je jouw ‘dieet’ gewoon weer aanpassen. Blijft toch een trial and error.

  Fijn dat je iets hebt kunnen afsluiten en merkt dat je echt vooruit bent gegaan ‘als mens’! Klinkt raar, maar denk dat je me wel begrijpt :yes: . Aan jezelf werken en dan merken dat het zijn vruchten afwerpt, is altijd een complimentje waard. En daar mag je zeker trots op zijn :good: !

  Ik heb afgelopen week niet zoveel tijd gehad om me druk te maken om eten en dergelijke. Dat heeft er wel voor gezorgd dat het qua eten misschien niet de beste week was. Helaas kan ik daar weinig aan veranderen, soms loopt het zo en dan is er gewoon geen ruimte voor in mijn hoofd. Ik ga na alle drukte van de keuken en zo, eerst eens de balans op maken (letterlijk: op de weegschaal staan), in de hoop dat tegen die tijd ook een tabel maken hier mogelijk is. Dan ga ik verder met waar ik dan ben, en hoop ik de weg naar beneden weer te vinden. Dat wil ik gaan bereiken door weer te sporten op vaste dagen, en echt weer te focussen op mijn eten. In de tussentijd blijf ik hier lekker schrijven. Het motiveert gewoon wel op die manier, om zelf ook weer een plan te maken.

  Wel heb ik afgelopen week best wat stapjes gemaakt, gisteren door het slopen zelfs meer dan 11.ooo. Ik ben ook niet onder de 5.000 stappen gezakt afgelopen week, mijn gemiddelde per dag was ruim 8.000. Dus wat dat betreft gaat het niet verkeerd.

  Nou, ik ga me zo maar eens bezig houden met het avondeten. Fijne avond nog allemaal!

  JEMMER
  Reageer

  Zo, daar ben ik ook weer. Ik was even heel druk deze week, omdat het niet zo goed gaat met een vriendin en ik daar even een weekje heen was om te helpen in huis.


  @Femmeke87
  , Ik vind het inderdaad ook ontzettend leuk dat we dit topic al zo lang actief weten te houden, ik denk dat mede daardoor de sfeer ook zo fijn blijft. Wat leuk dat je je zo welkom voelt ook! Wat goed dat je weer op je eten focust met de app. Tellen kan soms inderdaad helpen om weer in het ritme te komen; dat ben ik momenteel ook weer even een aantal weken aan het doen (en deel het ook met mijn diëtiste, zodat zij mee kan kijken hoe het gaat). En ook goed dat je het bewegen weer aan het oppakken bent, en fijn dat je je nu al ietsje beter erdoor voelt zelfs! Oja, en ik vind het ook mooi om te lezen wat je schrijft over je behandeling en dat dat nu beter gaat. Fijn, lekker bezig!


  @Grietje2
  , Oja, ik snap het, begrijpelijk dat de afleiding van je werk ook helpt om gezonder te eten hoor. Wel goed dat je niet meteen naar slechte dingen grijpt, maar dat je op een relatief gezonde manier meer eet op thuis-dagen. Maar ik snap dat je dat eigenlijk ook wilt voorkomen. Ik hoop alleen wel dat je het jezelf niet teveel kwalijk neemt, want dat je niet naar echt ongezonde dingen grijpt is al hartstikke knap vind ik! Heb je al een idee hoe je het voor jezelf thuis makkelijker zou kunnen maken? Wat lastig zeg, dat je nog zo veel last hebt van de gevolgen van je burn-out. Wel goed dat je hierin naar je lichaam luistert; hopelijk biedt inderdaad de elektrische fiets meer mogelijkheden om dan toch laagdrempelig te kunnen bewegen op zulke dagen. Het geeft helemaal niet dat je niet op iedereen uitgebreid kunt reageren, daar heeft iedereen neem ik aan alle begrip voor.

  @Nanny Ogg, Welkom, leuk dat je ook mee wilt schrijven! Hoe is het gegaan met je weegmoment? En wat goed dat je een personal trainer voor drie maanden hebt geregeld, lijkt me een mooie stap om mee te beginnen. Heel fijn (en belangrijk) dat je een klik hebt met je trainer!


  @RandomWriter
  , Jij bent denk ik nog volop bezig met de verbouwing. Kamperen in eigen huis is even een uitdaging, maar wel te doen omdat je weet waar je het voor doet denk ik! Want die nieuwe keuken klinkt wel echt heel leuk zeg, top! En ach, af en toe een snack tijdens hard werken moet kunnen hoor! Ik weet nog dat ik met mijn verhuizingen enzo altijd echt wat ongezonder at dan normaal, dus ik vind het al knap als je dat een beeeeetje binnen de perken kunt houden in zo’n chaotische tijd. Je beweegt wel echt veel meer als je de hele dag met dingen loopt te sjouwen in je huis! En rot dat het niet allemaal even goed binnen je dieet past, maar vind het wel bewonderenswaardig dat je bijvoorbeeld wraps eet, want dat had ook pizza of patat kunnen zijn bij wijze van spreken. Hoop dat het verbouwen een beetje opschiet en dat je snel kunt genieten van de mooie nieuwe dingen in huis! Wel heel fijn dat het meeschrijven nog steeds zo motiveert, dus lekker blijven doen inderdaad.

  Ik merk dat ikzelf ook niet helemaal tevreden ben nog over Femme. Ik waardeer het heel erg dat ze met ons meedenken en dingen doen om het voor ons fijner te maken, maar net als jij mis ik het wel dat je niet oneindig je berichten kunt aanpassen en dat er geen tabel mogelijk is. Ik zal nog eens een berichtje achterlaten in het suggesties-topic, misschien kunnen jullie daar dan ook aangeven dat jullie dat ook missen. Als veel mensen dat aangeven, helpt het wellicht en passen ze het misschien nog aan.


  @anijsblokje
  , Hoe gaat het met jou? Ik blijf het inderdaad heel mooi vinden hoe we met zijn alleen dit topic bij elkaar hebben gehouden. Ik vind het echt waardevol dat dit blijft en heb er eigenlijk ook wel vertrouwen in dat we het vast kunnen houden, ondanks dat viva dus helaas niet meer mogelijk is uiteindelijk. Het gaat wel beter met mijn vermoeidheid, maar merk dat ik nog erg veel behoefte heb aan rustig aan doen. Ik probeer inmiddels wel weer wat meer lekker even de deur uit te gaan en ben ook de eerste stappen aan het maken om sporten weer een beetje op te pakken, maar merk wel dat ik het even stap voor stap moet doen allemaal. Het is inderdaad echt een mijlpaal dat mijn bachelor nu afgerond is, ben ook best wel opgelucht dat in ieder geval dit me is gelukt. Leuk dat je vraagt naar mijn studierichting. Ik wil dat zeker wel met je delen, maar doe dat eventjes in een pb op viva, omdat ik zoiets wel te eng vind om openbaar te delen. Dus die kun je straks vinden in een pb. Je schrijft ook over dat ik alles wat op dit moment moet doen, wat ik op dit moment allemaal moet regelen, wel in stappen moet doen. En zoals ik dus toevallig hiervoor al omschreef, kom ik er zelf nu ook wel achter dat ik het inderdaad even rustig aan moet regelen allemaal om mezelf niet helemaal voorbij te lopen en het haalbaar te houden. Maar blij dat ik daar nu achter kom. Ik denk dat ik wel redelijk goed bezig ben om overal een realistisch plan voor te maken. Ik vind het lief van je hoor juist. En ik merk ook dat mijn behandelaren me in de gaten houden, dus het komt goed. Wat fijn dat het zwemmen helpt om beter te slapen, dat wist ik niet! Ik had altijd überhaupt wel toen ik nog veel sportte dat ik beter sliep dan nu ik niet fit ben. Maar zwemmen is natuurlijk weer een andere tak, heb ik eigenlijk nooit actief gedaan, maar kan me voorstellen dat dat goed doet voor je slaap. En denk dat het ’s ochtends helpt om wakker te worden, tenminste: ik heb dat zelf altijd met douchen haha! Rot dat je het zo druk hebt en dat dit ook slaap kost, gaat dat nu beter of zit je nog middenin de drukte? Ik kan me er wel wat bij voorstellen hoor, dat het van tevoren al onrust geeft als je bijna niet thuis bent; ik herken dat wel van mezelf. Hoop dus des te meer dat je komende week weer wat rust kunt pakken voor jezelf. Knap trouwens dat je zo vooruit kookt en zo, ik zou dat zelf ook graag vaker doen, maar heb echt de kleinste vriezer die je kunt hebben, dus dat is balen (is vaak al gevuld met een halfje brood en wat fruit namelijk). Ik las in ieder geval al in je korte berichtje dat je de week redelijk goed doorkomt, dus dat is fijn!

  Nou, nog even kort iets over hoe het bij mij gaat. Ik ben inmiddels wel echt dagelijks mijn calorieën aan het bijhouden (in overleg met de diëtiste) en dat gaat oke. Ik merk dat ik op deze manier vaker iets durf te eten, want waar het eerst een beetje ‘zonde’ voelde om iets te eten als ik niet mega veel honger had, weet ik nu dat ik een bepaald minimum aan calorieën simpelweg nodig heb om mijn lichaam goed werkend te houden zeg maar. Althans, dat wist ik al wel, maar ik kan het nu ook relativeren. Genoeg calorieën eten blijft voor mij wel een uitdaging, omdat als ik over het minimum heen ga, ik ook snel kan doorslaan (in combinatie met me slecht voelen). Maar ik ben daar volgens mij wel stappen in aan het maken de laatste tijd. Ik wil nog niet zeggen dat het goed gaat, maar het gaat wel echt beter. Ik ben ook weer een klein beetje afgevallen. Het is niet veel, maar wel een mooi begin. Ik ben heel voorzichtig het sporten ook weer wat aan het oppakken, maar ook dit is best een grote uitdaging voor mij. Ondanks dat ik me nog elke dag rot voel over hoe ver ik het heb laten komen, voelt het wel echt als een soort opluchting dat het eindelijk wel lukt om (kleine) stappen te maken in de goede richting.

  JEMMER
  Reageer

  Ik heb inmiddels een suggestie voor het oneindig kunnen wijzigen van berichten en het kunnen maken van een tabel in het topic ‘Tips van (VIVA)leden’ gezet!

  anijsblokje
  Reageer

  Ik reageer vanavond of anders morgen weer uitgebreider, maar had een vraag!

  Wie eet er ook 100% notenpasta (op brood) en dan bedoel ik geen pindakaas? Pindakaas heb ik namelijk altijd in huis, maar daarnaast had ik ook 100% hazelnootpasta. Die is nu op. En nu vraag ik me af: ga ik weer hazelnootpasta kopen, of iets anders? En wat dan? Omdat het duur is en je heel lang doet met een pot, wil ik niet zomaar wat gaan uitproberen. Dus, welke 100% notenpasta eet jij en moet ik ook gaan eten?

  anijsblokje
  Reageer

  @Femmeke: Wat fijn dat je zo goed begonnen bent met het aanpassen van je eet- en beweeggewoontes! Maakt natuurlijk niks uit als je niet elke dag wandelt, maar soms zwemt of fietst: elke vorm van beweging is goed, vooral als je er plezier in hebt! Fijn ook dat je je daardoor beter voelt en allerlei klachten en klachtjes naar de achtergrond verdwijnen. En gefeliciteerd met het afronden van je behandeling, op welk vlak dan ook…fijn om na een enerverende tijd dat nu te kunnen afsluiten, denk ik.
  Grappig dat de pizza je tegenviel, zo zie je maar weer hoe dat kan werken Ik hoop dat je lekker mee blijft schrijven! Op Viva sta je in de tabel intussen!


  @RandomWriter
  : Heb je beneden weer water inmiddels? Of moet je naar boven lopen voor elk glas? Kan me voorstellen dat het qua eten lastiger is nu je geen keuken hebt. Inderdaad maar even flexibel mee omgaan. En als de keuken klaar is, kun je er weer vol tegenaan.
  Wat goed dat je wel lekker veel aan het wandelen bent. Het is daar ook perfect weer voor inmiddels.


  @Jemmer
  : Jazeker heb je een bepaald aantal kcal nodig per dag en moet jd daar niet onder gaan zitten. Goed dat je je daar nu bewust van bent en ook naar handelt. Als het voor jou een hulp en geen belasting is om kcal te tellen, lekker mee doorgaan! Hoe vaak zie je nu je dietist? En wat goed dat het lukt om wat meer de deur uit te gaan en af en toe zelfs te sporten. Dat is mooie vooruitgang, lijkt me, en iets waar je zeker tevreden over kunt zijn! En fijn dat je je vriendin tot steun kunt zijn – maar verlies jezelf niet uit het oog!

  Hier weinig te melden! Behalve de notenpasta-vraag. Het blijft hier goed gaan. Gewicht stabiel, denk ik, want weinig op de weegschaal. De verhoudingen van mijn lijf veranderen weer wat. (door het zwemmen, vermoed ik) Ik zou willen dat dat betekent dat ik minder buik heb, maar in plaats daarvan lijken mijn armen dunner te worden, vooral bij mijn polsen en zijn mijn sleutelbeenderen beter zichtbaar. Dat associeer ik met verder afvallen, maar dat gebeurt dus niet. (en wil ik ook niet/hoeft ook niet!) Ik hoor weer veel “je gaat toch niet nog meer afvallen” maar dat doe ik niet. Sommige mensen wennen blijkbaar niet aan anijsblokje 2.0, ook al ben ik al een jaar +/- stabiel. (ik geloof niet dat de 2-3 kg die ik schommel zichtbaar is geweest) Ik hoor om me heen ook weer veel eet-praat “nu heb ik al 4 biscuitjes op, maar die zijn best gezond, toch? Maar ja ik had beter gewoon 1 echt lekker koekje kunnen eten”…en mensen die willen afvallen: “jou is het ook gelukt”…eh, ja, maar ik doe nog steeds net zoveel als toen ik aan het afvallen was… Het lijkt toch zomer-stress ofzo om me heen.

  Verder…morgen gaat viafora.nl online. Het lijkt alsof zij daar ook niet gaan toestaan dat de openingspost onbeperkt te wijzigen is en tabellen horen ook niet tot de mogelijkheden voor zover ik begrijp. Ga wel kijken hoe het wordt, maar anders kunnen we net zo goed hier blijven.

  Nanny Ogg
  Reageer

  Vorige week is twee keer sporten gelukt, deze week ben ik al twee keer geweest en ga ik voor de drie keer :-)

  Ik ga qua posten wel een slag om de arm houden. Ik merk dat naar dit forum gaan echt (nog?) niet in mijn systeem zit, dus het kan zijn dat ik ineens stil val. Zeker omdat ik dus ineens druk ben met sporten, en het allemaal wel heel erg fijn doorloopt op mijn werk op moment.

  anijsblokje
  Reageer

  @Nanny Ogg: ….en dan schuiven we misschien ook door naar viafora en dan ben je helemaal het spoor bijster! ;) Fijn dat het zo lekker gaat met sporten.

  Verder zit ik bijna tegen mezelf te praten en dat vind ik jammer!
  Op Viafora begint het goed te leven en ook een tabel lijkt mogelijk, al kunnen posts volgens mij niet onbeperkt worden aangepast…
  We kunnen het eerste topic zijn op Lijf&lijn, daar, maar ik wacht juliie even af!

  Persephone
  Reageer

  Hoi allemaal, ik was ook even afwezig de afgelopen week. Bij mij zit het Femme forum ook nog niet echt in m’n systeem, daarnaast kreeg ik bij het inloggen een pop-up om een nieuw wachtwoord aan te maken, daardoor was ik al een paar keer weer afgehaakt.
  Mee verhuizen naar een ander forum vind ik geen probleem, momenteel open ik nog steeds als eerste Viva en ga dan soms nog even kijken of er op Femme nog wat gepost is. Nog steeds * dat het viva forum ermee stopt, al was dat wel de aanleiding om weer iets actiever mee te schrijven.

  Het eten en bewegen ging ook even wat minder, maar nu weer helemaal back on track. Ik heb vorig jaar een eetplan gekocht en dat volg ik sinds deze week, maar helemaal niks strengs, je mag alle opties wisselen. Het gaat me vooral om de hoeveelheden en ook een keer tussendoor voor fruit te kiezen ipv een boterham te smeren. Maar ik sta niet op de weegschaal, heb besloten om me vooral op de reis te focussen en niet alleen maar op het resultaat, anders verzand ik al snel in de ‘zie je wel, het werkt toch niet’ modus.


  @anijsblokje
  : Ik snap de zomerstress wel hoor, je hoopt toch op magische wijze strak in een bikini over het strand te kunnen lopen. Maar toch flauw dat mensen dan tegen jou zeggen, niet verder afvallen hoor. Mag je toch zeker zelf bepalen, ook als je nog wel wat eraf zou willen. Ik denk dat er toch een soort van afgunst in zit, van haar is het wel gelukt en mij lukt het niet. En dat ze dan niet zo zeer inzien, wat voor effort jij levert.

  Ik beloof dat ik ook weer wat vaker kom schrijven! :mail:

  anijsblokje
  Reageer

  https://www.viafora.nl/forum/lijf-en-lijn/op-een-gezond-tempo-naar-een-gezond-bmi

  Het topic, met tabel! Ik vind dat Viafora prettiger werkt dan femme en nodig jullie van harte uit om me daar gezelschap te komen houden.

  RandomWriter is al gespot. En de tabel kan aangepast worden, dus niets staat ons nog in de weg om op viafora.nl verder te gaan met dit fijne topic. Het voelt trouwens wel een beetje lullig om dat hier te posten, maar goed…

Reageer

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.

18 jun 2021
0 / 73
18 jun 2021
9 jul 2021