Femme logo

Home / Forums / Overig / Postcrossing

Postcrossing

 • aangemaakt
  19 jun 2021
 • laatste reactie
  25 jun 2021
 • 6
  reacties
 • 2
  gebruikers
 • Origineel gepost door Zijdehoentje
  Meest gepost door Zijdehoentje
  Laatste bericht van Zijdehoentje
Overig
 • Maker
  Onderwerp

 • Zijdehoentje
  Bijdrager

  Praat hier mee over postcrossing!

  Let op: het kan zijn dat je op basis van kaartjes gevonden kan worden. Wij geven dit hier op het forum aan, zodat je ons terug kunt vinden.

  Hoe werkt het?
  – Registreer je op de website http://www.postcrossing.com en vul je profiel in
  – Vraag op de website een adres aan van iemand ergens over de hele wereld
  – Stuur een ansichtkaart naar dat adres
  – Als de kaart ontvangen is krijg je een ‘hurray!’ in je mail en dan wordt jouw adres aan een willekeurige ander gegeven
  – Wacht tot je een kaart ontvangt
  – Registreer de ontvangen ansichtkaart in het systeem

  Dus regelmatig al dan niet tropisch verrassingen op je deurmat , leuke contacten met onbekenden over de hele wereld, mooie verhalen en mooie plaatjes!

  Om te weten welke avonturen wij op postgebied al beleefd hebben (stelt niets voor, maar zo klinkt het misschien beter).

  Kaartje registreren en je postcardwall
  Als je op je postcardwall afbeeldingen van je kaartjes wilt hebben, dan kun je de verzonden kaartjes uploaden totdat ze geregistreerd worden. Voor het uploaden moet je ze scannen of fotograferen. Wanneer je in je lijst ‘travelling postcards’ kijkt, zie je achter elk adres een groen rondje met een plusje. Als je daarop klikt kun je het bestand (PNG of JPG) uploaden. Wanneer het kaartje geregistreerd wordt, is er ook nog een kans dat de ontvanger het kaartje upload.

  Bij registeren vul je eerst het ID in, daaronder zie je een leeg vak. Daarin schrijf je je hurray tekst. (wel zo leuk) wanneer je dan klikt op ‘registreren’ krijg je nog de mogelijkheid om de afbeelding te uploaden. Dit kun je in principe ook later nog doen, op dezelfde manier als bij travelling postcards.

 • Zijdehoentje
  Reageer

  De afgelopen dagen was ik ziek / grieperig. Gister en vandaag mijn hoofd leeg kunnen maken met kaartjes schrijven. Drie keer over 4 à 5 adressen opgevraagd, waardoor ik nu weer 15 reizende kaartjes zit (mijn maximum). Ook een Japans profiel wat net begonnen is en vooralsnog geen kaartjes heeft geregistreerd. Daar gaat een kaartje met oer-Nederlandse klompen heen. Verder vrij gevarieerd qua landen, maar voornamelijk ver weg, op 2 x Duitsland en 1 x GB na.

  Voor 2 profielen had ik geen passend kaartje in huis, dus die samen met nog wat kaartjes besteld. Die komen hopelijk morgen binnen. Had vandaag bij de plaatselijke boekhandel wat kaartjes gehaald, waaronder twee met een uil erop. Laat ik nou net een profiel trekken die uilen heel interessant vindt… Heel toevallig.

  Zijdehoentje
  Reageer

  Volgens de PostNL-app zou ik donderdag nog twee kaarten krijgen, maar die waren die dag niet bezorgd. Vandaag zaten ze alsnog bij de post, gelukkig maar: twee leuke kaartjes uit Duitsland.

  Zijdehoentje
  Reageer

  Ik zag – toen ik het topic eenmaal geplaatst had – ook nog wat schoonheidsfoutjes. Jammer dat het niet mogelijk is om een bericht te wijzigen…

  Zijdehoentje
  Reageer

  Kan gebeuren hoor, ik moet ook nog wennen aan dit forum.

  Fishie44
  Reageer

  Oeps dat ging fout. Volgens mij kan ik mijn reactie niet weghalen.

  Fishie44
  Reageer

  @Zijdehoentje wrote:

  Praat hier mee over postcrossing!Let op: het kan zijn dat je op basis van kaartjes gevonden kan worden. Wij geven dit hier op het forum aan, zodat je ons terug kunt vinden.Hoe werkt het?
  – Registreer je op de website http://www.postcrossing.com en vul je profiel in
  – Vraag op de website een adres aan van iemand ergens over de hele wereld
  – Stuur een ansichtkaart naar dat adres
  – Als de kaart ontvangen is krijg je een ‘hurray!’ in je mail en dan wordt jouw adres aan een willekeurige ander gegeven
  – Wacht tot je een kaart ontvangt
  – Registreer de ontvangen ansichtkaart in het systeemDus regelmatig al dan niet tropisch verrassingen op je deurmat , leuke contacten met onbekenden over de hele wereld, mooie verhalen en mooie plaatjes!Om te weten welke avonturen wij op postgebied al beleefd hebben (stelt niets voor, maar zo klinkt het misschien beter).Kaartje registreren en je postcardwall
  Als je op je postcardwall afbeeldingen van je kaartjes wilt hebben, dan kun je de verzonden kaartjes uploaden totdat ze geregistreerd worden. Voor het uploaden moet je ze scannen of fotograferen. Wanneer je in je lijst ‘travelling postcards’ kijkt, zie je achter elk adres een groen rondje met een plusje. Als je daarop klikt kun je het bestand (PNG of JPG) uploaden. Wanneer het kaartje geregistreerd wordt, is er ook nog een kans dat de ontvanger het kaartje upload.Bij registeren vul je eerst het ID in, daaronder zie je een leeg vak. Daarin schrijf je je hurray tekst. (wel zo leuk) wanneer je dan klikt op ‘registreren’ krijg je nog de mogelijkheid om de afbeelding te uploaden. Dit kun je in principe ook later nog doen, op dezelfde manier als bij travelling postcards.

Reageer

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.

25 jun 2021
0 / 6
19 jun 2021
19 jun 2021