Femme logo

Home / Forums / Seks & zo / prestatiedruk orgasme

prestatiedruk orgasme

 • aangemaakt
  25 jul
 • laatste reactie
  2 aug
 • 1
  reactie
 • 2
  gebruikers
 • Origineel gepost door creasweet
  Meest gepost door Anonieme Hulp
  Laatste bericht van Anonieme Hulp
Seks & zo
 • creasweet
  Reageer

  Dit forum lijkt niet zo actief, maar ik ga het toch proberen.
  Ik heb in mijn jongere jaren een heel complex ontwikkeld rondom klaarkomen (door een man). Mijn eerste vriendje lukte het niet om mij te laten klaarkomen. We waren jong, ik wist het ook allemaal niet, hij was mijn eerste bedpartner en het maakte mij niet eens zo heel veel uit. Ik vond het vooral vervelend dat hij er zo’n ding van maakte en iedere keer als hij met z’n hand naar beneden ging voelde ik de prestatiedruk. Vier jaar lang bleef het een ding. Nu, denk ik dat hij er gewoon niet zo goed in was… en ik hem ook niet goed aangaf hoe ik het wilde. Daarna heb ik geen enkele man daar nog met zijn handen of mond laten zitten, want ik vond het maar ongemakkelijk en stressvol. Zelf lukt het me overigens wel, dus dat is het probleem niet. Ik heb op dit moment geen relatie, maar heb wel een mogelijk scharrel ontmoet. Ik ben scharrelen heel lang uit de weg gegaan vanwege dit orgasme complex, maar ik wil er nu wel eens overheen. Idealiter in een relatie, want dan kun je toch wat meer praten over die dingen. Alleen een leuke vent voor een relatie staat ook niet op iedere hoek klaar, dus tot die tijd toch maar scharrelen. Maar mijn vraag is nu, hoe zal ik dit aanpakken? Dus kan ik dit het beste communiceren (of niet) richting degene waar ik de eerst volgende keer seks mee heb. Op een manier die voor mij prettig is maar ook voor die ander.

  Ik ben dus een groentje in scharrelen en in klaarkomen door een man. En inmiddels al 30, OMG! Stel, ik zou tegen deze scharrel de eerste keer zeggen dat ik vingeren niet wil, zonder uitleg. Hoe komt dat over? Of zal ik wel het gesprek aangaan? Of niks zeggen en het hem gewoon laten proberen? Ik vrees dat als ik niks zeg en het hem de eerste keer gewoon laat doen, dat ik weer prestatiedruk voel en het dan weer alleen maar daardoor niet lukt. Waardoor het bij hem dan ook weer meteen zo’n ding wordt. Ik ga niet faken, dat is echt niet mijn ding. Ik wil graag van dit probleem af en daarvoor zal ik moeten stoppen met het te vermijden…

  Reageer

  Het belangrijkste is dat jij met iemand bent die je vertrouwd, dus als je aangeeft van ‘nu nog niet’ moet hij dat respecteren. Je kunt overgaan op iets anders en nadat je bent intiem geweest evt aangeven (als jij dat wil) waarom je er zo over denkt. Sta je er voor over om het te proberen dan moet je dat doen, je kunt tips geven, hem zelf aansturen en als je het niet fijn geeft het aangeven. Dus zorg dat je elkaar vertrouwd dan komt het vast goed!

Reageer

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.

25 jul
1 / 2
25 jul
2 aug