Zal ik dan maar het geheime recept van Hannah’s lasagna verklappen :P?
Benodigdheden:
– 7/8 tomaten
– Olijfolie
– 500g gehakt
– 2 uien
– 2 teentjes knoflook
– een fles rode, italiaanse wijn
– Peper
– Zout
– basilicum
– 2 eieren
– parmesaanse kaas
– geraspte kaas
– Peterselie
– Boter
– Lasagnevellen
– Mozarella (bolletje)
1. Laat water koken in een pan. Wanneer dit kookt, doe de tomaten erin met in allemaal een kruisje aan de bovenkant, zodat de velletjes makkelijk loslaten (ongeveer 7/8 tomaten). Wanneer er scheurtjes in het velletje komen de tomaten uit de pan halen en deze vervolgens ontvellen.
2. Doe een beetje olijfolie in een andere pan, en doe hier vervolgens de gehakt in (500g), wacht tot dit een bruine kleur heeft en vergeet niet af en toe in de pan te roeren met een spatel of iets dergelijks.
3. Terwijl je met de gehakt bezig bent kun je alvast de tomaten snijden. Snij deze in 4 stukken (2 keer door de helft) en haal de smurrie eruit (de pitjes enz.) En snij vervolgens deze tomaten in kleine stukjes.
4. Pak 2 uien en snij ook deze in kleine stukjes. Gooi de uien en tomaten vervolgens bij de gehakt in de pan, samen met 2 fijngesneden teentjes knoflook. Voeg verder wat peper en zout toe, en een flinke scheut rode italiaanse wijn. Het eerste sausje is nu klaar en kun je zachtjes op het vuur laten staan. Vergeet niet regelmatig te roeren.
5. Pak vervolgens een nieuwe pak of pan, en sla hierin 2 eieren stuk.
6. Doe hier vervolgens 2/3 bakje kwark in (gewoon kwark formaat).
7. Snij de peterselie fijn, en doe deze bij de eieren en de kwark. Wel alleen de groene blaadjes van de peterselie! De stokjes kun je weeggooien.
8. Voeg 2 eetlepels parmesaanse kaas toe, en een half zakje gewone geraspte kaas.
9. Voeg ook bij deze saus peper en zout toe, en een beetje basillicum.
10. Roer dit allemaal door elkaar (ja het komt het heel heel heel vies uit te zien).
11. Pak de lasagnavellen, kijk even of deze gekookt moeten worden op de verpakking, of dat je ze gewoon hard kunt gebruiken. Wanneer je de lasagnavellen gaat koken vergeet dan niet wat olijfolie toe te voegen anders gaat het aan elkaar plakken!
12. Pak een grote ovenschotel, en vet deze in met boter.
13. Leg een laag lasagnavellen op de bodem, gevolgd door een laag rode saus (die je als eerste hebt gemaakt) ongeveer 1/3 van de pan. Leg hier vervolgens weer een laag lasagnavellen op.
14. Doe vervolgens een laag witte saus (ongeveer 1/3 van de bak) in de schaal. Pak de mozarella en snij deze in 3 ongeveer gelijk verdeelde stukken. Pak 1 stuk en snij hier plakjes van, leg deze plakjes op de laag met witte saus, en leg er vervolgens weer lasagnavellen op.
15. Herhaal stap 13 en 14 nogmaals.
16. De laatste laag bestaat uit een combinatie van beide. Leeg de pan met rode saus en de witte saus boven de schaal, smeer dit uit, en leg de laatste plakjes mozarella erop.
17. 40 min in de oven zetten, en smullen maar =]!