Ik heb een voorliefde voor bakken stiekem, vandaag ben ik weer begonnen. Dit is een makkelijk en lekker recept van AH.nl echt om uit te proberen!
Snelcode: 469434
Ingrediënten
* 200 g pure chocolade, in stukjes
* 25 g zachte boter
* 100 g bruine basterdsuiker
* 3 grote eieren
* 25 g bloem
Materialen
* 6 muffinvormpjesvormpjes, ingevet
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200°C. Smelt de chocolade 30 seconden in de magnetron, roer om, en herhaal dit elke 10 seconden tot de chocolade is gesmolten. Of smelt de chocolade au bain-marie door een kom met de chocolade boven een pan met kokend water te hangen en te blijven roeren. Zorg ervoor dat de bodem van de kom het kokende water niet raakt. Klop de boter met de basterdsuiker. Klop een voor een de eieren door het boter-suikermengsel. Schep hier vervolgens de bloem en een mespunt zout door. Spatel als laatste de gesmolten chocolade erdoor. Schep het beslag in de vormpjes. Bak de cakejes in 10-15 minuten gaar, let op dat de binnenkant zacht en smeltend blijft. Serveer direct. Lekker met een bolletje vanilleijs en rood fruit.