Femme logo

Home / Forums / Relaties / Relatie combineren met studie

Relatie combineren met studie

 • aangemaakt
  31 jan 2022
 • laatste reactie
  3 okt 2022
 • 2
  reacties
 • 3
  gebruikers
 • Origineel gepost door LS
  Meest gepost door Kavin Luis
  Laatste bericht van Kavin Luis
Relaties
 • Aanmaker
  Onderwerp

 • LS
  Bijdrager
  LS
  Reageer

  Hallo allemaal,

  ik zit in een geweldige relatie met een geweldig jongen. We zijn echt helemaal dol op elkaar en gelukkig als we bij elkaar zijn.

  Nu hebben we allebei redelijk zware studies en voelen we zeer veel druk om te slagen. Voor de eerste keer hadden we samen tentamens. Dit heeft echt een slecht effect gehad op onze relatie. We hadden afgesproken om elkaar zo weinig mogelijk te horen en te zien en geen “drama” te hebben. Omdat we allebei heel gevoelige mensen zijn, kropten we zeer veel gevoelens op waardoor we echt zeer veel ruzie hebben gehad.

  Als we elkaar zagen, zaten we nadien op een roos wolkje. Maar hij kon zich dan een hele week niet meer focussen omdat hij zo verliefd was. Daarom sloot hij zich helemaal af en begon hij zich aan alles en iedereen te ergeren, inclusief mij.

  Ik werd dan heel emotioneel, wat het hem nog moeilijker maakten en zo hadden we veel zeer dramatische telefoongesprekken.

  Nu, als we elkaar zien, zit het nog steeds super goed.

  Maar ik heb mij echt heel vaak slecht gevoeld deze examens en hij ook. Hij is heel gemeen tegen mij geweest en ik heel dramatisch. We zien het niet goed komen als we elke keer in een stresserende periode, zo een zwaar effect op elkaar hebben. Maar er lijkt geen tussenweg te zijn: of we zitten op een roze wolk, of we mogen elkaar helemaal niet horen. Dat is toch jammer?

  Hoe kunnen wij hier door komen?

  Liefs en alvast bedankt

   

 • Flowers123
  Reageer

  Heey!

  Het advies dat ik je vooral wil geven, is om het niet te zien als een relatie probleem maar als iets waar jullie allebei, apart van elkaar, tegenaan lopen. De relatie zorgt er alleen voor dat het zichtbaar wordt. Het lijkt erop dat je moeite hebt met stress en heftige emoties. Je kan gaan kijken hoe je beter kan omgaan met je eigen empties. Bijvoorbeeld therapie of G schemas maken.

  Kavin Luis
  Reageer

  Veaul.com is de wereldwijde online retailer met een betaalbaar item voor bruiloftsspullen. Zoals trouwjurk, bruidsaccessoires, formele kleding en schoenen. We zijn opgericht in 2014, hoewel we jong zijn, maar we zijn levendig en professioneel.

Reageer

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.

31 jan 2022
0 / 2
31 jan 2022
3 okt 2022