Femme logo

Home / Forums / Relaties / Weekendje weg met vriendinnen, vriend boos

Weekendje weg met vriendinnen, vriend boos

 • aangemaakt
  15 jul
 • laatste reactie
  2 aug
 • 1
  reactie
 • 2
  gebruikers
 • Origineel gepost door Truusje
  Meest gepost door Anonieme Hulp
  Laatste bericht van Anonieme Hulp
Relaties
 • Truusje
  Reageer

  Hallo allemaal, ik heb een probleem en ben benieuwd wat jullie hiervan denken.

  Vroeger ging ik in de zomer altijd een weekje weg met mijn 2 beste vriendinnen. Het was altijd het hoogtepunt van mijn jaar en ik kijk er met veel plezier op terug. De laatste keer is inmiddels 2 jaar geleden.

  Ik heb nu sinds 1,5 jaar een vriend waar ik gek op ben. Vorig jaar ben ik samen met hem op vakantie geweest en dit jaar gaan we weer samen weg. Daarnaast ga ik vaak weekendjes met hem weg.

  Vandaag ontstond het idee om weer een keer weg te gaan met mijn vriendinnen. Omdat twee van de drie meiden nu een vriend hebben leek het ons niet handig om een hele week weg te gaan. Daarom willen we graag een weekendje weg. We weten nog niet wat we willen gaan doen. Misschien een weekendje met de tent op een camping of in een hotelletje in een Nederlandse stad.

  Toen ik het mijn vriend vertelde ontplofte hij. Hij vindt het niet normaal om nog weekendjes weg te gaan met vriendinnen als je een relatie hebt. Hij vindt dat partners ook mee moeten en dat het weekendje ook zo ingedeeld moet zijn dat hij het ook leuk zou vinden. Toen ik probeerde uit te leggen dat ik juist graag alleen met de meiden weg zou willen, riep hij dat ik mijn vriendinnen boven hem verkoos.

  Ik verkies mijn vriendinnen niet boven mijn vriend, ik ga immers veel vaker weekendjes weg met mijn vriend. Ik wil gewoon zo graag weer wat quality time met mijn vriendinnen zonder me druk te hoeven maken of hij het ook leuk vindt. Ik zie ze al zo weinig op het moment (en als ik ze zie, is hij er meestal bij, want zo hoort het volgens hem in een relatie).

  Wat moet ik hier nu mee? Ik ben echt gek op hem, maar dit zorgt nu regelmatig voor problemen in onze relatie. We wonen inmiddels samen dus hij kan niet echt klagen dat ik te weinig tijd met hem doorbreng.

  Hoe maak ik hem duidelijk dat ik nog steeds heel veel van hem hou, en tegelijk liever een weekendje zonder hem weg zou willen?

  Reageer

  Hee, wat vervelend dat je vriend zo boos reageert. Is hij met meerdere dingen jaloers? Mag je wel uit van hem of dat ook niet, doet hij leuke dingen met vrienden? En kent hij jou vriendinnen?

  Probeer rustig met hem te praten, laat hem proberen in jouw situatie te denken. Als hij met vrienden wat wil doen zou jij hem vertrouwen, vraag waarom hij niet achter jouw idee staat. Als jij geen aanleiding hebt gegeven om hem jaloers te maken, heeft hij ook geen recht om jaloers te zijn. Als hij je vriendinnen niet goed kent, kun je misschien samen met hun en evt de aanhang afspreken om te laten zien dat jullie ook samen een leuke tijd kunnen hebben en dat je vriendinnen geen verkeerde intenties hebben. Spreek bijvoorbeeld af dat je contactmomenten hebt met hem.

  Ik snap dat je hem niet kwijt wil, maar als hij al na 1.5 jaar jaloers is om een weekendje weg kun je ervan uitgaan dat het doorgaat als er niks verandert.

Reageer

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.

15 jul
1 / 2
15 jul
2 aug