Femme logo

Bye Bye Facebook oproep van Arjen Lubach gaat internationaal

Het is Arjen Lubach wederom gelukt om de internationale media te bereiken met een ludieke actie. Afgelopen zondag, in de laatste seizoensaflevering van zijn wekelijkse programma Zondag met Lubach, zoomt hij in op het privacyschandaal van Facebook en roept iedereen op om samen met hem je Facebook-profiel te verwijderen.

Facebookschandaal

Na het lekken van persoonlijke gegevens van zo’n 87 miljoen gebruikers aan Cambridge Analytica. Deze gegevens zouden onterecht verkregen zijn en zo is aan het licht gekomen hoe en wat voor gegevens Facebook van ons internetgedrag verzameld. En nu dit zo op straat is komen te liggen, hebben we een goede reden om te twijfelen aan hoe Facebook met onze privegegevens omgaat.

Bye Bye Facebook

In zijn uitzending van Zondag met Lubach legt presentator Arjen Lubach haarfijn uit welke gegevens Facebook van ons verzamelt, hoe ze dat doen en waarom het schadelijk kan zijn als deze gegevens op straat komen te liggen. Omdat zo’n 90.000 Nederlanders de dupe zijn geworden vindt Arjen het genoeg: hij vind dat we met zijn alle van Facebook af moeten. Hij denkt dat dit alleen lukt als we met zoveel mogelijk dit doen, zodat niemand iets hoeft te missen op het veelgebruikte sociale medium. Daarom neemt hij het voortouw en belooft zijn eigen profiel, maar ook de pagina van het programma Zondag met Lubach, woensdagavond om 20.00 te verwijderen. Hij heeft daarvoor, ironisch genoeg, wel een Facebook-event voor aangemaakt. Ben jij erbij?

“America first, The Netherlands second”

Het is niet de eerste keer dat onze Arjen wereldwijd viraal ging. Na de presidentsverkiezingen in Amerika lieten kersverse President Trump met een duidelijk statement aan de wereld weten dat the USA op zijn plek 1 staat: America First. Arjen Lubach reageerde met een grappig filmpje waarin hij vriendelijk vraagt of The Netherlands second mogen komen. De video werd later de meeste bekeken video op Youtube in 2017 en andere landen maakten ook hun eigen versie erop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *