Femme logo

RECEPT | De beste kerstdesserts!

Bijna kerst maar je hebt nog geen flauw idee wat voor heerlijk dessert je moet maken voor je gasten? Geen stress! We hebben namelijk een paar hele lekkere recepten voor je op een rij gezet zodat jij met kerst de beste desserts op tafel kunt toveren! Wat dacht je van een kerstrol met Griekse yoghurt? Of ga je toch liever voor de bosvruchtenparfait?

Kerstrol met Griekse yoghurt

Na een flinke sessie gourmetten of een aantal gangen diner heb je meestal niet meer heel veel ruimte over voor het toetje. Toch zeggen we absoluut geen nee tegen een goed kerstdessert. Misschien is dit frisse, luchtige toetje iets voor na het kerstdiner? Wat heb je nodig?

  • Vier eieren
  • 100 gram rietsuiker
  • 2 tl speculaaskruiden
  • 100 gram zelfrijzend bakmeel
  • 20 gram kristalsuiker
  • 500 gram Griekse yoghurt
  • Vier zakjes vanillesuiker

Om de kerststol met Griekse yoghurt te maken heb je een oven nodig, die je op 200 graden moet voorverwarmen. Klop vervolgens de vier eieren met de 100 gram rietsuiker toch een luchtige massa. Lepel vervolgens het bakmeel en de speculaaskruiden er door. Pak een bakslede waar je de gehele massa in giet. Zet de slede voor ongeveer tien minuten in de oven. Bestrooi bakpapier met de kristalsuiker, waarover je de inhoud van de bakslede legt. Rol het deeg strak op als een soort snoepje in het bakpapier. Laat het één uur afkoelen. Meng 300 gram Griekse yoghurt met de vanillesuiker. Rol de cake uit en smeer de yoghurt in het deeg. Rol het vervolgens weer op zonder bakpapier. Gebruik de overige yoghurt om uiteindelijk de buitenkant mee in te smeren.

Bosvruchtenparfait

Een andere heerlijk frisse optie is de bosvruchtenparfait. Wat heb je nodig?

  • 300 gram diepvries bosvruchten
  • vier x eigeel
  • 150 gram basterdsuiker
  • 250 ml slagroom

Pureer driekwart van de bosvruchten. Klop het eigeel samen met de suiker au bain-marie in een pan tot een luchtige massa. Laat dit mengsel afkoelen, terwijl je de slagroom bijna stijf klopt. Mix driekwart van de gepureerde bosvruchten door het eigeelmengsel en spatel de slagroom er door. Vul vervolgens vier bekertjes met het mengsel en laat de parfaits minimaal vier uur in de vriezer staan. Serveer uiteindelijk met de overgebleven bosvruchtensaus en de resterende bosvruchtjes als decoratie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_bye.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_good.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_negative.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_scratch.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wacko.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yahoo.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cool.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_heart.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_rose.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_smile.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_whistle3.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yes.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cry.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_mail.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_sad.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_unsure.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wink.gif