Femme logo

De haartrend van het moment: choppy bob!

Ieder jaar zien we weer verschillende haartrends voorbij komen. De haartrend van 2015 is overduidelijk: de choppy bob of ook wel de wavy lob genoemd! Choppy? Wat is dat? Denk aan een boblijn maar dan niet zo strak, juist lekker rommelig. Dit creëer je door je haar ongelijk te laten knippen. “Hè?”, horen we je denken. Ja, echt! Deze wilde bob krijg je alleen door eens flink de schaar in je manen te laten zetten. De voorste plukken worden hierbij vaak langer gelaten dan de achterste plukken.

Go Alexa Chung

Zoals op veel andere gebieden is Alexa Chung ook op haargebied een waar mode-icoon. Zo is zij al een hele tijd de trotse drager van een choppy bob. Het is het perfecte kapsel voor verschillende dingen: het staat prima boven een nette jurk bij een bruiloft, maar het is ook ideaal voor het komende festivalseizoen. De choppy bob kan dus altijd. Dit pittige kapsel kan in allerlei kleuren, hoewel we het donkerblonde kapsel het meest zien terug komen. Ook leuk om een paar highlights door je donkere choppy bob te laten verven.

Check ook eens de blob

Een andere trend die we sinds begin dit jaar terug zien is de blob. De blob klinkt niet echt aantrekkelijk, maar zodra je weet wat het is wil je bijna niet anders. We kenden al de lob, een kapsel met langere lagen aan de voorkant. De blob is een blonde lob, zoals we die eerder dit jaar zagen bij fashionicoon Kim Kardashian. Verf je haar platinablond of zelfs helemaal wit en laat het knippen in een wavy lob-model. Deze trend loopt een beetje in dezelfde lijn als de choppy bob, maar dan met een extreem blonde kleur. Bekende sterren zoals Lauren Conrad, Julianna Hough en Kate Bosworth gingen je al voor. Durf jij het aan om een stuk van je haar te knippen dit seizoen?

Een goed doel

Nu we dan toch bezig zijn met het afknippen van onze prachtige lokken, kunnen we hier net zo goed iets mee doen. Er zijn diverse goede doelen waar jij je afgeknipt haar aan kunt schenken. Dit soort organisaties gebruiken jouw gezonde haar om pruiken van te maken voor bijvoorbeeld kankerpatiënten. Zo heeft iemand anders straks net zo’n hip kapsel als jij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *