Femme logo

Drie manieren om vollere wenkbrauwen te krijgen

Het is helemaal hot: volle, donkere wenkbrauwen. Sinds een paar maanden zien we het overal terug: op de catwalk, in de magazines en in het dagelijks leven. Waarom zijn volle wenkbrauwen nou precies in? Volgens diverse beautybloggers maken ze je gezicht jeugdiger en zie je er dus jonger uit. Helaas is niet iedereen gezegend met een volle dos boven de ogen, dus wat kun je er zelf aan doen om er ook jonger uit te zien? We hebben een aantal tips voor je op een rij gezet, want ook jij verdient deze beautytrend!

1. Teken bij met een potlood

De meest logische en gemakkelijke oplossing om wenkbrauwen voller te laten lijken is door ze bij te tekenen met een potlood of met wenkbrauwpoeder. Ja, er bestaat echt zoiets als poeder om je wenkbrauwen mooier en voller te laten lijken. Kies voor een kwastje dat schuin afloopt zodat je wenkbrauwen er uiteindelijk zo natuurlijk mogelijk uit zullen zien. Ga altijd voor een kleur dat het dichtstbij je eigen wenkbrauwkleur ligt. Je wenkbrauwen hebben altijd een iets andere kleur dan je eigen haarkleur. Kies nooit voor een te donkere kleur, omdat je er dan al gauw boos uit kunt zien.

2. Kokosolie doet wonderen

Het is niet onbekend dat kokosolie voor verschillende doeleinden gebruikt kan worden. Je kunt er mee koken, je kunt het gebruiken als haarmasker en je kunt het ook gebruiken voor je wenkbrauwen. Smeer elke avond voor het slapen gaan een beetje kokosolie op je wenkbrauwen. Deze olie zorgt er voor dat je haartjes minder snel afbreken dan normaal. Er bestaat ook een soort haargroeimiddel, genaamd wonderolie. Deze kun je al voor een paar euro krijgen bij de drogist. Deze olie zorgt er voor dat je wenkbrauwhaartjes sneller groeien. Hierdoor lijkt het al gauw dat je wenkbrauwen voller zijn.

3. Stop met epileren!

Last but zeker not least: stop met epileren! Het is heel verslavend om aan je wenkbrauwen te plukken maar voordat je het weet heb je alweer een halve wenkbrauw weggeplukt. Dit is absoluut niet de bedoeling wanneer je vollere wenkbrauwen wilt hebben. Je kunt heus wel af en toe wat wilde haartjes weghalen, maar laat de pincet voor de rest liggen. Dit geldt ook voor eventuele waxafspraken die je normaal voor je wenkbrauwen afgesproken hebt. Extra leuke bijkomstigheid: dit scheelt weer geld!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *