Femme logo

Drie symptomen van een vervelende baan

Je werkt al een tijdje voor hetzelfde bedrijf en hoewel je het in het begin prima naar je zin had, krijg je de laatste tijd steeds minder zin om naar je werk te gaan. Misschien zijn er bepaalde dingen gebeurd, zijn je collega’s niet heel leuk of kun je het niet vinden met je baas, er zijn altijd redenen aan te wijzen waarom je baan je wellicht niet bevalt. Toch blijven veel mensen hangen wanneer ze eenmaal een baan hebben, zelfs wanneer ze daar ongelukkig van worden. Hoe weet je wanneer het tijd is voor een nieuwe baan?

Geen energie

Het begin al wanneer de wekker gaat: het liefst draai je je nog een keer om om lekker uit te slapen. Dat kan niet, want er liggen stapels papier te wachten op kantoor waar je elke dag veel moeite voor moet doen om ze door te komen. Het kost je steeds meer energie om bezig te zijn op werk en zelfs dan lukken de meeste taken niet. Wanneer je thuis komt heb je absoluut geen energie meer om lekker te eten met je vriend en/of familie en wil je alleen maar in bed liggen. Herkenbaar? Bekijk dan even goed of dit wel de baan is waar jij gelukkig van wordt.

Neppe glimlach

Collega’s kunnen veel betekenen voor een leuke baan: heb je een paar gezellige mensen om je heen waar je ook naast werk nog een drankje mee kan drinken? Dat maakt werk al leuker. Zit je echter met een paar vervelende mensen op hetzelfde kantoor, dag in dag uit met een neppe glimlach en kan je hun verhalen niet meer aanhoren? Dit kan veel invloed hebben op jouw werkervaring, een baan kan hierdoor zelfs als vervelend worden beschouwd. Kijk of er andere functies zijn met andere mensen binnen het bedrijf of zoek naar wat anders.

Juist energie teveel

Kom je na een drukke werkdag thuis vol energie? Misschien is de baan die je hebt dan niet uitdagend genoeg voor je. In het begin van je carrière begin je meestal nooit direct met je droombaan waardoor je al gauw werk gaat doen wat wellicht wat onder je niveau ligt. Op den duur kan dit vervelend voor je werken, waardoor je je gauw gaat vervelen. Blijf hier niet te lang in hangen en blijf vooral op zoek naar een meer uitdagende functie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_bye.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_good.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_negative.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_scratch.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wacko.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yahoo.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cool.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_heart.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_rose.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_smile.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_whistle3.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yes.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cry.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_mail.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_sad.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_unsure.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wink.gif