Femme logo

Experimenteren met lippenstift

Lippenstift is hot! Eigenlijk is lippenstift nooit uit de mode geweest. Soms zien we het in een ander jasje terug, zoals meer als een gloss. Dit jaar mag een goede matte lippenstift echt niet ontbreken in je make-uptas. Eigenlijk kunnen we ook niet zonder andere soorten lippenstift. Glossjes, stiften, potloden, het kan niet gek genoeg.

Gedurfde lippen

Veel vrouwen die normaal gesproken nooit lippenstift op hebben vinden het nogal wat om bijvoorbeeld ineens een felrode lippenstift te dragen. Wanneer je nooit lippenstift draagt maar er toch mee wilt gaan experimenteren, dan is het verstandig om rustig te beginnen. Kies in eerste instantie voor een lichtrode of lichtroze kleur die goed aansluit bij de kleur van je huid. Let ook op de rest van je make-up en natuurlijk op de kleding die je draagt.

Felle kleuren zijn hot deze zomer!

Dit seizoen zien we veel matte lippenstiften terug in de winkels. Dit soort lippenstift blijft vaak langer zitten en zorgt voor een verzorgd effect. We zien deze matte stiften terug in allerlei kleuren. Hoewel nude bijna bij iedereen mooi staat, zien we ook veel felle kleuren terug dit seizoen. Denk hierbij aan felroze en felrood maar ook aan feloranje en paars. Deze kleuren spatten van je gezicht af wanneer je een beetje gebruind bent door de zon. Daarnaast staan ze ontzettend mooi wanneer je de rest van je make-up rustig houdt.

Donkere lippenstiften

We zien het steeds vaker terug op de catwalk: donkere lippen! Van bruin, tot donkerpaars tot zelfs zwart. Sommige dames kunnen het zo ontzettend goed hebben! Vrouwen met een donkere huidskleur kunnen veel tinten lippenstift hebben, zowel de felle kleuren als de donkere kleuren. Dit zie je bijvoorbeeld goed terug bij zangeres Rihanna. Wanneer je een wat lichtere huidskleur hebt, moet je even goed experimenteren of je het kunt hebben. Krijg je er geen vampiereneffect van? Dan kan het. Wanneer je er bleker van wordt dan je bent, blijf dan gaan voor een vrolijkere kleur.

Lippenpoeder

Wanneer je een lange dag voor de boeg hebt waarbij je lippenstift de hele dag goed op moet blijven zitten, is het verstandig om lippenpoeder te gebruiken. Deze poeder zorgt er voor dat je lippenstift op de juiste plek blijft zitten en dat het wat langer blijft zitten dan normaal. Ideaal wanneer je geen tijd hebt om tussendoor je lippenstift bij te werken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *