Femme logo

Het perfecte haarmasker: kokosolie!

Droog haar en gespleten haarpunten? Dat heb je vast wel eens gehad. De winkels liggen vol met conditioners en maskers uit potjes en zakjes. Niks lijkt te helpen, althans niet voor op langere termijn. Is er dan echt helemaal niks wat je haar weer een beetje levendig kan maken? Absoluut wel! Heb je wel eens kokosolie geprobeerd? Kokosolie is het enige bewezen (!) middel dat echt tot diep in je haarpunten doordringt en je haar dus ècht goed kan verzorgen.

Een natuurlijk product

Logisch dat je op een gegeven moment niet meer weet wat je in je haar moet smeren om het een beetje goed er uit te laten zien. Je portemonnee wordt er ook niet echt vrolijker van. Kokosolie is in verhouding met al die andere haarproducten een enorm goedkoop alternatief. Je betaalt voor een pot meestal minder dan tien euro en je kunt er ook nog eens hartstikke lang mee. Daarnaast is kokosolie een natuurlijk product waar niks chemisch aan toe is gevoegd.

kokosolie-haarmasker

Voordelen van kokosolie

Voordat je het wilt proberen wil je natuurlijk weten wat de voordelen van dit product zijn. Dat begint al goed bij het eerste punt: het maakt niet uit wat voor haar je hebt. Kroes, steil, droog, vet, kort, lang: kokosolie is voor elk kapsel te gebruiken. In een onderzoek hebben wetenschappers kokosolie vergeleken met minerale olie en zonnebloemolie. Kokosolie kon als enige olie echt doordringen tot in het haar en de haarwortels. Hierdoor voedt kokosolie intensief. Een ander voordeel is dat de olie je haar een geweldige glans geeft. Ook beschermt de olie tegen beschadiging bij borstelen en het geeft het haar meer volume. Kokosolie voorkomt ook uitdroging van het haar, waardoor je haar absoluut niet meer droog is.

Hoe te gebruiken

Het is belangrijk dat je kiest voor pure kokosolie, dus olie dat niet bewerkt is. Kokosolie werkt het best wanneer het een aantal uren heeft ingetrokken. Smeer je haar dus in voordat je gaat slapen en wikkel je haar in een handdoek om vlekken in je dekbed te voorkomen. Was het de volgende ochtend met water en je favoriete haarproduct uit. Kokosolie is het meest effectief wanneer het een uur of dertien heeft ingetrokken. Dat is natuurlijk wel heel erg lang, maar mocht je de tijd hebben: het is absoluut het proberen waard. Kokosolie koop je onder andere bij de toko of bij verschillende natuurwinkels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *