Femme logo

Isadee Jansen wint eerste editie Curvy Supermodel

De eerste winnares van het programma Curvy Supermodel is bekedend. Maandagavond werd in een spannende finale de Nijmeegse Isadee gekozen tot het beste model door zowel de jury als de kiezers thuis. Het programma Curvey Supermodels is een unieke modellencompetitie omdat het gericht is op vrouwen die een maatje groter zijn dan de gemiddelde reguliere modellen zoals wij ze kennen.

Curvy models

Het programma was een primeur omdat voor een eerste keer een taboe doorbroken is dat modellen het perfect maatje 34/36 moeten hebben. Voor dit programma mochten alleen curvy models zich inschrijven, dat houdt in dat de deelnemende dames maat 40/42 moeten hebben. Hiermee wordt een beeld geschetst van modellen dan dat wij kennen.

Trotse winnares

Isadee had eerder gezegd dat ze trots is dat er eindelijk een modellenwedstrijd is voor meiden met rondingen: “Eigenlijk zijn we geen plus-size modellen, want de meeste van ons hebben maatje 40-21, en dat is gemiddeld. Maar als je online shopt bij bijvoorbeeld de H&M en je ziet een leuk shirt dan weet je dat het model op de foto maat 34 heeft. Dan denk ik: hoe zou het staan als je maat 40 of 42 hebt? Daarom vind ik het goed dat er nu ook aandacht is voor deze groep”.

Moeder Isadee

De grote vraag is natuurlijk, wat is de reden dat Isadee zicht heeft opgegeven voor het programm? Haar moeder hoor van de wedstrijd en stimuleerde haar dochter om zich in te schrijven en mee te doen aan de casting voor het programma. Ze zei: “als ze jou niet kiezen, dan vreet ik een boom op”. Dat heeft ze gelukkig niet hoeven doen, en gelijk had ze, want haar dochter wint ook nog eens. Naast de titel Curvy Supermodel 2018 wint Isadee ook een professioneel modellencontract.

Bekijk hier het Instagram-account van de prachtige Isadee Jansen.

Vind jij dat er meer aandacht moet komen voor plus-size modellen? Laat het weten in een reactie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_bye.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_good.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_negative.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_scratch.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wacko.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yahoo.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cool.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_heart.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_rose.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_smile.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_whistle3.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yes.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cry.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_mail.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_sad.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_unsure.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wink.gif