Femme logo

Meedoen aan de Olympische Spelen als je zwanger bent

Deze week staat nog volop in het teken van de Olympische Spelen in Rio, een editie waar vooraf veel over te doen was. Naast de vraag of alles wel op tijd af zou zijn dook het zika-virus op. Zeer gevaarlijk voor zwangere vrouwen zoals je weet, maar wist je dat er in de afgelopen jaren ook zwangere atleten meededen aan de Olympische Spelen? We hebben ze hier op een rijtje voor je gezet. 

Anita Spring | Australië

Alweer een tijdje terug maar niet minder spectacular, Anita Spring uit Australië kwam voor het beachvolleybal team uit tijdens de Olympische Spelen in 1996, ze was maar liefst 4 maanden zwanger!

Lisa Brown-Miller | Verenigde Staten

Deze Amerikaanse speelde in het ijshockey team uit de USA tijdens de Winterspelen in 1998. Tijdens haar deelname was ze in verwachting van een kindje, al kwam ze daar pas later achter. Hoe dan ook de kleine bracht geluk want de gouden medaille werd gewonnen.

Martina Valcepina | Italië

Deze Italiaanse short trackster was net een maand zwanger van een tweeling! toen ze meedeed aan de Olympische Winterspelen in 2010. WOW!

Cornelia Pfohl | Duitsland

Deze Duitse handboogschutster springt wel uit dit stel vrouwelijk atleten. Tijdens de Olympische Spelen 2000 in Sydney was ze maar net in verwachting toen ze gewoon meedeed. Waarschijnlijk gaf dit een extra boost want tijdens de spelen in 2004 was ze weer zwanger, maar nu maar liefst 7 maanden.

Kristie Moore | Canada

Tijdens de Olympische Winterspelen van 2010 was deze Canadese 5 maanden zwanger, ze won uiteindelijk met haar Curling team de zilveren plak.

Nur Suryani Taibi | Maleisië

Nog recentelijk tijdens de zomer spelen 2012 in Londen was de Maleisische schutter Nur Suryani Taibi maar liefst 8 maanden zwanger! Ze was tevens ook de eerste vrouw uit haar land die voor dit onderdeel uitkwam wat het nog bijzondere maakte. Op de vraag hoe dat voor haar was om mee te doen gaf ze aan dat de extra kilo’s haar extra stabiliteit gaven, iets wat belangrijk is met scherpschieten.

Anky van Grunsven | Nederland

Je zou het bijna vergeten maar onze eigen Anky was tijdens de Olympische Spelen 2004 in Athene al 5 maanden in verwachting, ook deze bracht veel geluk want ze won de gouden medaille.

Zo zie je maar weer, het vrouwelijk lichaam is tot heel veel in staat dus petje af dames! Oja ander leuk weetje is dat er tijdens deze Olympische Spelen in Rio een recordaantal condooms beschikbaar is in het Olympisch dorp, wel geteld 450.000! Dat komt neer op dat er zo 30 condooms beschikbaar zijn per persoon!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_bye.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_good.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_negative.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_scratch.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wacko.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yahoo.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cool.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_heart.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_rose.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_smile.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_whistle3.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yes.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cry.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_mail.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_sad.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_unsure.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wink.gif