Femme logo

Oer-Hollands superfood

Superfoods, je kan er niet meer om heen, maar wist je ook dat het niet nodig is deze van de andere kant van de wereld te halen? In ons eigen koude kikkerlandje vind je een breed scala aan verschillende superfoods! Het gebruiken van lokaal voedsel sluit ook weer aan bij een huidige trend, veel beter voor het milieu en je ondersteund de lokale ondernemer.

Wat is superfood?

Op de site van het voedingscentrum staat beschreven dat superfoods een hoog gehalte goede voedingstoffen, antioxidanten en bijbehorende positieve gezondheidseffecten bevatten. Echter zijn de gezondheidseffecten die worden voorspeld tot op heden nog niet voldoende wetenschappelijk bewezen. Maar wat moet je dan wel eten om zo gezond mogelijk te leven? Zo veel mogelijk verschillende groenten en fruit! Hieronder een lijstje met alledaagse superfoods die ook voorkomen in de ‘schijf van vijf’.

Hollandse superfoods

Superfoods hoeven niet perse te bestaan uit exotische producten zoals gojibessen, cacaobonen, chiazaad, hennepzaad, bijenpollen, tarwegras, kokosvet, zeewier en algenextracten. Denk de volgende keer als je in de supermarkt of winkel staat aan producten zoals bessen, rode druiven, knoflook, uien, koolsoorten, tomaten, broccoli, vette vis, olijfolie, bepaalde noten, donkere chocolade en groen thee. Check op de site van het voedingscentrum wat wel of niet in de schijf van vijf past en stel zo een dieet samen welke rijk is aan vitamines, mineralen en antioxidanten. Deze producten staan altijd vermeldt in de schijf van vijf: groenten, fruit, noten, vette vis, olijfolie, groene thee.

Groenten & fruit

De meeste mensen komen niet aan hun dagelijkse hoeveelheid groenten en fruit. Even een snelle hap tussen bedrijven door bevat niet altijd de juiste producten. Om je dag een kickstart te geven en direct een deel van je vitaminen binnen te krijgen kan je de dag beginnen met een smoothie van gezonde producten. En ja ook groenten kunnen hierin, de smaak zal je verbazen!

Boerenkool smoothie

Boerenkool is een echt Holland product die je zelf in je achtertuin kan laten groeien. Je kan uiteraard ook gewoon een zak boerenkool of een hele krop uit de winkel halen. Doe de boerenkool (100 gram) met 2 bananen en 200 ml yoghurt in een blender en mix tot je een mooie gladde smoothie hebt! Smullen maar en je hebt meteen groenten en fruit binnen.

Wat is jouw mening over dit artikel?

  1. 31 juli 2017 om 13:57
    Ik weet nu eigenlijk nog steeds niet heel goed wat superfoods zijn... Is het niet gewoon het belangrijkst dat je gezond, vers en afwisselend eet?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye: 
:good: 
:negative: 
:scratch: 
:wacko: 
:yahoo: 
B-) 
:heart: 
:rose: 
:-) 
:whistle: 
:yes: 
:cry: 
:mail: 
:-( 
:unsure: 
;-)