Femme logo

Recept: boeuf bourguignon

Met de feestdagen in zicht is het ook weer tijd om wat lekkers op tafel te zetten. Een heerlijk recept dat er tevens duur uitziet maar dat echt niet hoeft te zijn, is boeuf bourguignon. In een restaurant betaal je daar behoorlijk wat voor, maar het zelf maken is ook heel goed mogelijk!

Wat heb je nodig voor 4 personen?

Allereerst heb je 750 gram rib-runderlappen nodig, want dit is het hoofdingrediënt. Wat je verder nodig hebt zijn 2 uien, drie teentjes knoflook, 250 gram winterpeen, 750 ml rode wijn, twee takjes tijm, 70 gram tomatenpuree, 30 gram peterselie, 320 gram zilveruitjes, twee laurierblaadjes, 180 gram ontbijtspek en ten slotte 250 gram champignons.

Aan de slag!

Begin met het snijden van de riblappen in kleine stukjes van ongeveer 2 bij 2 centimeter. Snijd vervolgens de uien. Dit kan het beste worden gedaan in ringen, gevolgd door de winterpeen en knoflook. Meng vervolgens het vlees met de uien, knoflook en wortel en doe de wijn erbij. Hierna moet het ongeveer twee uur in de koelkast staan. Op deze manier kan de wijn goed in de ingrediënten trekken. Na deze twee uur kun je het er weer uithalen en ongeveer een halfuurtje laten staan. Haal vervolgens het vlees eruit en dep het droog.Bak vervolgens de ontbijtspek zonder olie/boter en doe dit ongeveer tien minuten lang. Hierna kan het rundvlees in een andere pan en bak deze bruin. Je hebt dan nog de groente in de marinade zitten, en deze kun je nu bij het vlees in de pan doen. Voeg de tomatenpuree toe en laat dit allemaal met elkaar koken.Bind de tijm, de laurierblaadjes en ongeveer de helft van de peterselie aan elkaar en doe dit bij het vlees. Dit moet 2,5 uur stoven. Na deze 2,5 uur moeten de champignons nog worden toegevoegd en ook de zilveruitjes moeten er nog bij, vergeet niet dat deze even een beetje droog moeten worden, dus laat ze uitlekken. Doe dit bij het geheel en laat het nog een halfuurtje sudderen. Je kunt alvast proeven of het vlees mals genoeg is en je kunt eventueel nog wat peper en zout toevoegen. Als het goed is heb je nog wat peterselie over. Deze kun je aan het eind toevoegen voor wat extra smaak.Je bent dus wel een tijdje bezig met dit recept, maar het zal heerlijk smaken en is perfect voor de feestdagen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_bye.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_good.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_negative.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_scratch.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wacko.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yahoo.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cool.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_heart.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_rose.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_smile.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_whistle3.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yes.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cry.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_mail.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_sad.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_unsure.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wink.gif