Femme logo

Rvs fles – milieuvriendelijk, herbruikbaar en duurzaam, heb jij m’ al?

De RVS fles van KRNWTR is milieuvriendelijk, herbruikbaar en duurzaam. Waarom heeft niet iedereen deze natuurvriendelijke drinkfles dan? Al een flink aantal jaren worden we ons steeds bewuster van dier- en milieuvriendelijke producten en oplossingen. Op het gebied van make-up en mode doen velen van ons ons uiterste best om vooral geen producten aan te schaffen waar onschuldige dieren voor worden gebruikt, of die schadelijk zijn voor het milieu.

Missers op dit gebied worden hedendaags publiekelijk ‘afgestraft’ met de oneervolle titel ‘Dom bontje’, of er wordt vol afkeer over gesproken op Twitter en Facebook. Een vakantiekiekje met een tijger of een ritje op een olifant komt je als celebrity al snel duur te staan. De volgers keren zich in een handomdraai tegen hun idool bij dergelijke missers. Het kan allemaal niet, het is dieronvriendelijk, respectloos en iedereen dient rekening te houden met de schepsels van moeder natuur en de aarde, toch? Maar hoe zit het eigenlijk met de milieuonvriendelijke Nederlandse plastic flesjes hype die we met z’n allen in stand houden en welk verschil kan een rvs fles maken?

Welke verandering brengt een rvs fles?

Je bent niet de enige die nog geen rvs fles gebruikt en totaal niet heeft stil gestaan bij de effecten van de plastic waterflesjes die we regelmatig kopen en deponeren bij het vuil. De meeste van ons gaan er vanuit dat al het plastic gerecycled wordt, helaas is uit onderzoeken naar voren gekomen dat 80% van het plastic in Nederland verbrandt wordt en dat we ons allen flink schuldig maken aan de alsmaar groter wordende plastic afvalhoop. We gooien dagelijks ruim 500,000 plastic waterflesjes weg en nog geen 20% hiervan wordt gerecycled. Cijfers waar je behoorlijk van kunt schrikken en die aanzetten tot een milieuvriendelijke, herbruikbare en duurzame verandering in de vorm van een rvs fles.

Rvs fles beter voor de gezondheid?

Het kan zijn dat jij de wegwerpcultuur die in Nederland heerst al langer zat was en dat je daarom je plastic waterflesjes veelvuldig hergebruikte en dat was een mooi initiatief, alleen niet erg gezond. Bacteriën blijven gemakkelijk achter in de fles en reinigen gaat minder goed dan gehoopt. Al na een aantal keer hervullen hopen bacteriën zich gemakkelijk op in plastic flesjes en dit is dan ook direct het fijne van een rvs fles. Deze kun je beter en vooral grondiger reinigen op hoge temperaturen. De rvs fles kan prima afgewassen worden, is bestendigt tegen hoge temperaturen en is ook geschikt voor de vaatwasser, al is dat misschien iets minder milieuvriendelijk.

Geld besparen met een rvs fles

Door voortaan kraanwater te drinken uit een rvs fles, kun je een hoop geld overhouden. Je geeft niet langer onnodig geld uit aan bronwater die met dure marketingscampagnes onder de aandacht is gebracht en die kwalitatief gezien niet op kan tegen het Nederlandse kraanwater. Daarnaast hoef je de rvs fles na een aantal keren gebruiken niet te vervangen en kun je m’ vrijwel altijd en overal bijvullen. Is jouw goede voornemen voor dit jaar bezuinigen? Dan is de rvs fles een musthave die je zeker zou moeten aanschaffen!

KRNWTR beter dan bronwater?

Is kraanwater echt beter dan bronwater? Ja, niet alleen de prijs van kraanwater bevalt ons beter, ook de kwaliteit is vele malen beter. Ons drinkwater dient te voldoen aan 57 eisen in tegenstelling tot bronwater die slechts aan 15 kwaliteitseisen zou moeten voldoen. Waarom betalen we dan zo gek veel voor bronwater? Nou dat is een mooi staaltje marketing waarmee we de natuur onnodig veel schade toebrengen in de vorm van schadelijke verpakkingen, onnodig transport en uiteindelijk het afvalverwerkingsproces. Door kraanwater en het gebruik van een rvs fles bespaar je dus geld, help je het milieu én voorzie je jezelf van beter water.

Geef het goede voorbeeld met een rvs fles

Vrijwel iedereen kent de groene slogan “Een beter milieu begint bij jezelf” nog. Begin vandaag nog bij jezelf en kies voor het gebruik van een rvs fles. Daarmee stimuleer je anderen ook om kwalitatief beter water te drinken. Maak niet langer reclame voor dure, milieuonvriendelijke bronwateren en maak een statement met een KRNWTR rvs fles. Hiermee laat je zien dat je niet langer een bijdrage levert aan de wegwerpcultuur en zorgen we er samen voor dat kraanwater uit een rvs fles, het it-drankje van 2015 gaat worden!

De rvs fles is beschikbaar in 5 stijlvolle kleuren en is ook tijdens het sporten te gebruiken als makkelijke dorstlesser, met een kleurrijke sportdop. De KRNWTR rvs fles is meer dan een hip gekleurde rvs fles, deze fles onderscheid zich doordat je ook direct het goede doel steunt. Er wordt namelijk 5% van de opbrengst van een rvs fles gedoneerd aan de Plastic Soup Foundation , die zich op hun beurt weer inzetten om plastic uit de zee te weren en te verwijderen van stranden en eilanden met opruimacties.

Het is misschien een flinke domper dat je er nu achter komt dat je niet zo bewust bezig bent geweest als gehoopt en dat je onbewust hebt meegewerkt aan vervuiling van de aarde. Het is echter nooit te laat voor verandering en de rvs fles is een milieuvriendelijke en bewuste verandering die we allemaal zouden moeten doorvoeren.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_bye.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_good.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_negative.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_scratch.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wacko.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yahoo.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cool.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_heart.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_rose.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_smile.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_whistle3.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yes.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cry.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_mail.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_sad.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_unsure.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wink.gif