Femme logo

Slaap je gezond!

De wekker gaat maar het liefst blijf je nog even uurtje liggen. Dat gevoel kennen we allemaal wel. Dat is helemaal niet zo heel raar, want naast dat ons een fijn gevoel geeft is genoeg slaap ook nog eens heel goed voor ons lichaam. Je slaapt jezelf letterlijk gezond, hoe gek dat ook klinkt. We geven je vijf redenen waarom je meer zou moeten slapen (als je dit nog niet genoeg doet).

Essentieel

Genoeg slaap per nacht is nodig voor je de gezondheid van je lichaam. Zoals je zelf wel merkt als je weinig geslapen hebt, is voldoende slaap ook essentieel voor concentratie en zo ook voor je productiviteit. Wanneer je slaaptekort hebt kun je soms dingen gemakkelijker vergeten, ligt je productiviteit lager dan normaal en kun je je niet goed concentreren.

Schoonheid

Een schoonheidsslaapje is niet voor niets in het leven geroepen. Van slapen ga je er namelijk mooier uit zien. In de nacht vernieuwen huidcellen zich. Wanneer je minder slaapt, kan je dit hele proces in de weg zitten waardoor oude huidcellen blijven zitten. Ook zie je er met weinig slaap in het algemeen een stuk grauwer uit. Voor een gezonde blos is voldoende slaap dus belangrijk.

Stress

Door uitgeslapen te zijn voorkom je veel stress, angst en andere nare gevoelens. Van altijd moe zijn wordt niemand blij en vooral niet relaxed. Stress kan ook juist weer zorgen voor slaaptekort. Zorg dus dat dit goed in balans is door voldoende te slapen.

Emotioneel

Door slaaptekort kun je soms veel emotioneler reageren dan je normaal zou doen. Stel, je bent op werk na een nacht weinig slaap en je collega vraagt je iets persoonlijks. Hoewel je hier normaal gesproken meteen een snel antwoord op weet te geven, lukt het je nu niet om daar zonder emotie op in te gaan. In sommige situaties kan dit erg vervelend zijn.

Zwaarder worden

Er is een link tussen weinig slaap hebben gehad en zin hebben in junkfood. Hoe lekker dat soms ook is, het is niet heel erg handig om elke keer wanneer je weinig geslapen hebt flink aan de junkfood te gaan zitten. Daarnaast werkt de spijsvertering ook langzamer wanneer je minder slaapt. Heb je dus vaak last van slaaptekort en wat extra kilo’s? Grote kans dat die kilo’s daar komen door het weinig slapen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *