Femme logo

Sporten volhouden: maak het een gewoonte

Je ziet ze overal voorbij komen: supersportieve meiden die je dagelijks via social media kanalen proberen te inspireren en te motiveren om te gaan sporten. Het lijkt ze allemaal zo gemakkelijk af te gaan, maar niks is minder waar: ook zij hebben hier voor geknokt. Ze hebben het volgehouden en waarschijnlijk al meerdere malen hun doel bereikt. Maar waarom lukt het jou dan niet? Er zijn een aantal voorwaarden verbonden aan het volhouden van sporten. De eerste stap is beginnen, maar de belangrijkste stap is volhouden.

Gewoon gáán!

Het klinkt veel gemakkelijker dan het is, maar het is wel het motto wat je vast moet houden: gewoon gaan! Wist je dat het kan helpen om samen met iemand anders te gaan sporten? Wanneer je met elkaar een avond of een dag in de week afspreekt om te gaan sporten, blijf je minder snel thuis dan wanneer je in je eentje zou sporten. Daarnaast kennen we zelf allemaal smoezen om vooral niet te hoeven sporten. Geen tijd is echter echt geen smoes! Ook al werk je fulltime, je hebt altijd wel een uurtje ergens vrij om te bewegen. Neem bijvoorbeeld je sportkleding alvast mee naar werk zodat je na werk direct door kunt naar de sportschool. Wanneer je tussendoor naar huis gaat, is de verleiding groot om lekker thuis te blijven.

Stel een persoonlijk plan

Bedenk waarom je wilt gaan sporten. Is het omdat je wat wilt afvallen of is het omdat je gezonder wilt leven? Maak een plan voor jezelf. Wanneer je bijvoorbeeld af wilt vallen kun je een doel stellen die je wilt behalen binnen een paar maanden. Om dit soort doelen te bereiken is het aan te raden om via social media verschillende blogs te volgen van sportieve meiden. Het helpt altijd wanneer mensen om je heen ook bezig zijn met een sportieve leefwijze. Zo kun je elkaar motiveren om door te gaan. Denk er ook aan om wat vaker de auto thuis te laten. Is je werk op fietsafstand? Ga dan vooral met de fiets naar werk. Heb je een zittende baan? Maak in de pauze even een wandelingetje. Neem de trap in plaats van de lift. Er zijn verschillende manieren om fit te zijn en te blijven zonder dat je daarbij dagelijks urenlang in de sportschool hoeft te staan. Het is de mindset die je zelf moet veranderen tot een gezonde leefwijze.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_bye.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_good.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_negative.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_scratch.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wacko.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yahoo.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cool.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_heart.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_rose.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_smile.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_whistle3.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yes.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cry.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_mail.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_sad.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_unsure.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wink.gif