Femme logo

Thuiswerk is geen werk

Als zzp-er met twee kinderen die je dagelijks zelf naar school brengt krijg je heel wat te verduren. Zo ben je flexibel genoeg om je tijd te verdelen over je gezin en je werk, je bent dan ook altijd op school aanwezig als de kinderen een uitvoering, uitstapje of leuke activiteit hebben. Je kunt ze altijd naar school brengen en ook ophalen en naar hun speelafspraakjes of sportclub rijden is geen enkel probleem. Als je dan ook nog eens heel bewust geen auto hebt en op vijfentwintig minuten fietsen van school af woont is het beeld bij veel andere ouders compleet.

De Huisvrouw

Daar heb je weer zo’n huisvrouw die de hele dag maar leuke dingen doet met haar kinderen en niet werkt. Altijd overal koffiedrinken en shoppen natuurlijk, want dat is het beeld dat veel mensen van huisvrouwen hebben. Tijd genoeg voor leuke dingen, maar altijd klagen dat ze te druk is. Dat die drukte komt doordat je niet alleen huisvrouw, maar ook een werkende moeder bent kan er bij velen niet in. Ja, ook ik werk. Zij het dan achter mijn laptop aan de keukentafel direct naast de berg met speelgoed en de vuile was die nog gedaan moet worden! Dat andere ouders hun kinderen elke ochtend wegbrengen naar de voorschoolse opvang en deze ’s avonds bij de buitenschoolse opvang ophalen om vervolgens 8 uur op werk te zitten valt natuurlijk niet te vergelijken. Deze kinderen krijgen thuis een maaltijd, even wat aandacht en gaan vervolgens naar bed.

Bewust gekozen om zelfstandig te werken vanuit huis

Zelfstandige vrouw

Wat deze ouders vergeten is dat juist doordat ik zelfstandig ben en er bewust voor gekozen heb om vanuit huis te werken ik tussen het halen en brengen van de kinderen ook gewoon moet werken voor mijn geld. Teksten schrijven voor websites, websites ontwerpen, web winkels promoten door goede SEO teksten te bedenken en meer van dat soort activiteiten. Even enkele uurtjes er voor gaan zitten is moeilijk, omdat je elk moment je werk snel neer moet kunnen leggen om een kind te helpen, op te halen of schoon moet maken als er een ongelukje gebeurt is. Daarbij komt dat je gezin toch ook wel eten op tafel verwacht, het huishouden even tussendoor gedaan moet worden en overdag eigenlijk weinig van doorwerken terechtkomt. Je wordt immers steeds van je werk afgehaald, waardoor je soms urenlang op een tekst aan het ploeteren bent van slechts enkele honderden woorden. Hierdoor komt het vaak voor dat je ’s avonds als iedereen al in bed ligt nog urenlang aan het schrijven bent. Want de volgende dag wil je er toch weer zijn voor je gezin.

Ultiem geluk

Daar doe je het namelijk allemaal voor, net dat beetje extra verdienen om samen te kunnen zijn op de momenten die er echt toe doen. Samen ontbijten, lekker een spelletje spelen na het avondeten en de enthousiaste verhalen te horen als ze uit de klas gerend komen aan het einde van de schooldag. Vervelend is het dan wel als je kind dat beeld ook nog eens bevestigd op school of bij vriendinnetjes thuis. Mama zit altijd achter de computer. Hoe vaak ik wel niet de vraag krijg welke spelletjes ik achter dat ding de hele dag speel en of ik verslaafd ben aan mijn computer is bijna niet meer bij te houden. Inmiddels lach ik het maar een beetje weg, want ik weet wel beter en mijn kinderen… Die krijgen de aandacht van hun moeder die ze verdienen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_bye.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_good.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_negative.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_scratch.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wacko.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yahoo.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cool.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_heart.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_rose.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_smile.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_whistle3.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yes.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cry.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_mail.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_sad.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_unsure.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wink.gif