Femme logo

10 beauty missers die je beter kunt voorkomen!

Een beetje make-up kan een hoop doen voor ons uiterlijk, we accentueren onze natuurlijke schoonheid en camoufleren de mindere punten. Je doet hard je best om iedere dag weer verzorgd voor de dag te komen. We willen allemaal wel een jeugdig en vooral fris uiterlijk. Met de juiste technieken en toepassingen kunnen we daar voor zorgen. Met sommige beauty missers bereiken we echter het tegenovergestelde en ondanks dat we er vrijwel allemaal vroeg bij waren, met make-up gebruik. Maken velen van ons er echt een potje van en zijn er beauty missers die absoluut vermeden moeten worden.

Wij hebben de 10 belangrijkste beauty missers voor je op een rij gezet en de tips om je make-up skills & kennis te verbeteren. Zodat jij er voortaan fantastisch uitziet en de plank niet langer misslaat met make-up!

10 beauty missers op een rij

1. Teveel foundation of een te donkere kleur
Met foundation valt en staat jouw look. Daarom is het heel erg belangrijk om de juiste tint te vinden, bij jouw huidskleur en het vooral niet te dik aan te brengen. Een pancake effect oftewel een masker effect is duidelijk te zien en dit wil je ECHT voorkomen. Hetgeen waar je niet de nadruk op wilt leggen; rimpels, mee-eters en puistjes, worden hierdoor juist extra geaccentueerd.
Tip: test voor de juiste kleur, de foundation op je kaaklijn of laat je adviseren bij een beauty specialist. De Douglas of ICI Paris bij jou in de buurt kunnen je voorzien van goede adviezen om deze beauty misser ver achter je te laten.

2. Klonterige wimpers
Mascara is onmisbaar bij mooie make-up, het laat je ogen spreken. Het is dan ook hét product, waarvan veel vrouwen zeggen, dat ze zonder, echt de deur niet uit gaan. Toch is de deur uit gaan met dikke, klonterige wimpers net zo not done als helemaal geen mascara gebruiken. Een 3D effect vinden we mooi, aan elkaar geplakte wimpers totaal niet en ze kunnen dan ook niet langer! Tip: vervang je mascara regelmatig, ze drogen razendsnel uit en voorkom dat je met het borsteltje in het flesje pompt.

3. Rustig aan met je pincet
Tja in de jaren 90, was de wenkbrauw trend dun, dunner, dunst en velen van ons zitten nog met de gevolgen. Wenkbrauw haartjes zijn kwetsbaar en groeien langzaam of helemaal niet meer mooi terug. Mocht je nog wel volle wenkbrauwen hebben, epileer dan haartje voor haartje en vermijd te veel epileren. Mocht je twijfelen over je eigen epileer vaardigheden. Dan kun je er ook voor kiezen om naar een schoonheidsspecialiste te gaan of eerst een tutorial te bekijken voordat je aan de slag gaat. Hieronder een duidelijke tutorial van MissLipglos, waarbij ze het epileren uitlegt en ook het bijteken of bij poederen van je wenkbrauwen.Tip: ben jij ook te fanatiek geweest met epileren in de jaren 90? Dan kun je eventueel ook door de vernieuwde technieken je wenkbrauwen laten herstellen/bijwerken.

4. Een gebrek aan gezichtsverzorging
Naast het dragen van make-up om er verzorgd uit te zien is het ook belangrijk om daadwerkelijk verzorgd te zijn. Iedereen heeft weleens last van pukkels, mee-eters, acne of een droge, schilferige huid. Door een goede verzorging kun je dit verminderen of zelfs verhelpen. Bij aanhoudende huidproblemen kun je raad vragen aan de huisarts, de apotheker of een goede drogist. Je gezichtshuid vertelt een hoop over de verzorging zowel van binnen, als van buiten. Gezonde voeding en voldoende vocht zijn ook erg belangrijk voor je huid. Tip: Zorg er in ieder geval voor dat je regelmatig scrubt, iedere dag twee maal daags je huid reinigt en gebruik een geschikte crème voor jouw huid.

5. Ongezond en onverzorgd haar
Je wilt dat je haar verzorgd oogt, zowel van ver af, als dichtbij. Je hoeft echt niet perse je haar volgens de laatste haartrend te knippen, het is wel enorm belangrijk om je haar gezond te houden. Gespleten haarpunten en afgebroken haar wil je absoluut zien te voorkomen. Dit kun je doen door de juiste verzorgingsproducten te gebruiken maar ook door regelmatig een bezoekje te brengen aan de kapper. Tip: gebruik regelmatig een haarmasker en gebruik goede beschermingsproducten bij het stijlen van je haar.

6. Droge, onverzorgde handen en afbladderende nagellak
Je wilt dat je totale look, verzorgd oogt en je handen horen hier ook bij. Al heb je het nog zo druk, oude nagellak verwijderen is zo gedaan en de remover is vast ergens in huis aanwezig. Doen dus! We willen ook geen droge, schilferige handen zien, smeren maar. Vooral nu de winter langzaam maar zeker zijn opkomst maakt, is handcrème onmisbaar. Tip: koop een handcrème die zowel de huid als de nagels verzorgen en ook hydrateren.

7. Te donkere wenkbrauwen bij licht haar
Ben je van nature erg licht, en heb je blond of rood haar. Dan zijn je wenkbrauwen vaak ook licht en daardoor minder zichtbaar. Het is begrijpelijk dat je je wenkbrauwen iets meer wilt aanzetten, overdrijf het alleen niet. Voor meer expressie in je gezicht, zijn er andere oplossingen dan zwarte of donkerbruine wenkbrauwen. Kies de juiste kleur, het liefst een subtiele kleur die sterk overeenkomt met jouw eigen haarkleur. Tip: vraag om advies en houd zoveel mogelijk je eigen kleur aan. Deze past immers het beste bij je!

8. Dezelfde look, jaar in jaar uit
Je haar verander je eens in de zoveel tijd van kleur en model, je garderobe wordt regelmatig aangepast. Maar je make-up is al jaren hetzelfde. Terwijl jij al tig keren bent verandert, is je make-up look hetzelfde gebleven. Dit is nogal saai en zodra je je foto’s van de afgelopen jaren erbij haalt, kun je dit zelf ook bevestigen. Tip: Make a change! Varieer verschillende kleuren en stap eens een keer over op een nieuwe make-up lijn. Ja, we weten het! Deze is vertrouwd en werkt voor je. Maar er is méér op de markt en wie weet tref je wel een beter product. Daarnaast kan je eens denken aan een nieuwe look.

9. Donkere opvallende lipliner, is zo not done!
Lipliner heeft een nuttige functie, het voorkomt het uitlopen van de lipstick op je lippen en deze blijft daardoor ook beter zitten. De donkere lipliner trend waar vooral Pamela Anderson graag mee rond liep. Willen we echt vergeten en voorgoed verbannen uit ons geheugen. Tip: kies voor een kleurloze lipliner of een kleur die vrijwel gelijk is aan je lipstick.

10.Vermijd de ‘te’ van teveel of te drastisch
Alles wat je met overmaat doet pakt niet goed uit en oogt vaak erg nep. Tanden te wit laten bleken, teveel botoxinjecties, teveel make-up, teveel hairextensions. Blijf zo dicht mogelijk bij jezelf, en mocht je toch het één en anderen willen veranderen doe dit dan subtiel. Je uiterlijk is belangrijk voor je en je wilt goed voor de dag komen. Overdrijf het alleen niet. Tip: probeer je look natuurlijk te houden en sla niet door in cosmetische veranderingen of aanpassingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *