Femme logo

Vijf fouten welke je niet op je werk moet maken

Het zijn handelingen die voor jou misschien heel gewoon lijken, welke je dag in dag uit doet. Echter kunnen ze je benadelen in je productiviteit en concentratie. Lees hieronder verder en pak jouw werkhouding aan!

1. Te laat komen

Eigenlijk een heel simpel, maar o zo vaak voorkomend voorval wat je eigenlijk echt niet kan maken tegenover je baas en collega’s. Te laat komen is uit den boze. Denk jezelf in hoe jij het ervaart als collega’s te laat arriveren, uiterst irritant, niet waar? Daarnaast beoordeelt je baas werknemers die vroeg starten automatisch hoger dan wanneer men laat begint, blijkt uit onderzoek.

2. Multitasken is niet altijd goed

Wij vrouwen zijn er een kei in; multitasken. Maar op het werk is het misschien verstandig dit wat te minderen. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat zodra je telefoneert, je thee zakje op en neer haalt én ook nog je mail aan het checken bent je je taken niet goed genoeg kunt afronden. Focus op een onderdeel tegelijk is een echte aanrader!

3. Geen pauze nemen, oei!

Soms ben je zo druk dat je vergeet pauze te nemen. Het komt de meeste vast bekend voor, maar door niet tijdig te lunchen en steevast achter je bureau of werkplaats te blijven zitten zorgt je lichaam voor een mindere concentratie en creativiteit. Sta op en haal een frisse neus en klets wat met collega’s, wel zo gezellig toch?

4. Het direct checken van je mail

Begin jij de werkdag altijd direct met het bekijken van de mailbox? Dit kun je voortaan beter laten. Het leidt namelijk tot stress en zorgt er voor dat je concentratie wordt opgeslokt omdat je je direct in een berg werk stort. Begin met een taak die de meeste concentratie vereist en vervolg daarna je werkdag met de mail, aldus time management expert Julie Morgens.

5. Geen vakantie nemen

In jouw ogen lijkt het misschien een loyaal gebaar richting je baas, maar het niet opnemen van vakantiedagen leidt uiteindelijk tot wrijving en minder inzit. Iedereen, dus ook jij, heeft vakantie nodig om even helemaal tot rust te komen en weer fris en fruitig op het werk te kunnen verschijnen. Niet alleen beter voor jezelf, maar wellicht ook voor je naast collega’s.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_bye.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_good.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_negative.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_scratch.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wacko.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yahoo.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cool.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_heart.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_rose.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_smile.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_whistle3.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yes.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cry.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_mail.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_sad.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_unsure.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wink.gif