Femme logo

Voorkom deze foutjes bij het scheren

Scheren is ons niet echt aangeleerd waardoor we vaak eigenlijk maar wat doen. Hierdoor maken we dus ook een heleboel foutjes, maar gelukkig sta jij op het punt om te leren hoe je je het beste kunt scheren zonder last te krijgen van vervelende plekjes!

Ochtend

Wil je je benen zo glad mogelijk hebben? Kies er dan voor om je in de avond te scheren. Vaak scheren we ons in de ochtend nog even snel voor we ergens heen moeten, maar in de avond blijkt beter te zijn. Je benen zwellen namelijk een beetje op in de nacht en hierdoor trekken haarfollikels zich terug waarna ze in de ochtend moeilijk te bereiken zijn. Scheer dus voortaan in de avond!

Douchen

De kans is groot dat je je scheert als je onder de douche staat. Niets mis mee, maar doe het wel als je er al een tijdje onder staat. Dit heeft te maken met het warme water dat ervoor zorgt dat haartjes zachter worden. Hierdoor is het gemakkelijker om het haar weg te scheren. Even geduldig zijn en je scheren als het einde van je douchebeurt nadert dus.Of te lang douchen?
Het is echter ook niet ideaal om je pas te scheren als je ongeveer een halfuur onder de douche staat. Na een tijdje begint de huid te rimpelen. Als je langer dan een kwartier doucht, zorg er dan voor dat je je wel voor die tijd nog even scheert. Zodra de huid begint te rimpelen, is het namelijk lastiger om te scheren. Hierdoor zal het minder glad worden.Gebruik een nieuw mesje
Waarschijnlijk heb je hier inmiddels wel eens van gehoord: je scheermesje vervangen. Doe dit regelmatig, want hiermee kan je ongemakken zoals wondjes voorkomen. De groeven van een gebruikt scheermesje kunnen zorgen voor beschadiging van de huid. Het is heel simpel om je mesje te vervangen waarmee je binnen korte tijd weer glad bent!

Niet duwen

Sommige mensen zijn geneigd om al snel behoorlijk hard te drukken omdat ze denken dat dit meer effect heeft. Dat is echter een fabel. Door te hard te drukken kun je er zelfs voor zorgen dat je uitslag krijgt. Laat het mesje glijden en wees nog eens extra voorzichtig wanneer je net een nieuw mesje gebruikt. Deze kan namelijk heel erg scherp zijn.

Droog scheren

Droog scheren is lekker makkelijk, maar niet bepaald goed voor de huid. Zorg er dus altijd voor dat je een product gebruikt dat ervoor zorgt dat het mesje gemakkelijk kan glijden. Dit kun je doen met een goede olie of scheerschuim. Dit zorgt er niet alleen voor dat het scheren makkelijker wordt, maar ook dat de huid gladder is.

Tegen de haren in

Heb je snel last van huidirritatie? Scheer dan niet tegen de richting in. Hoewel het makkelijker is om dit te doen omdat haartjes dan sneller weg zijn, is het ook slecht voor de huid. Je voorkomt op deze manier ingegroeide haartjes en bent misschien iets langer bezig, maar dat is wel voor een mooiere huid!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *