Femme logo

Zonder make-up look: 5 tips om deze look eigen te maken!

Vrouwen komen het afgelopen jaar steeds meer ‘uit de kast’ wat hun zonder make-up look betreft. Lieten sterren zich voorheen het liefst niet fotograferen zonder make-up en werd het beeld gevormd dat ze er altijd perfect uitzagen. Nu laten ze zich massaal zien op Instagram & Twitter, met hun blote billen gezicht en bewijzen daarmee ook gewoon mensen te zijn. Ook zij hebben net als ons oneffenheden in hun gezicht en op hun lichaam. Photoshop word steeds meer gehekeld en het ‘gevaar’ van beautification (hopelijk verkleind).

Voor het zelfbeeld van kinderen en jongeren is het schadelijk gebleken, dat op Social media alles mooier gemaakt word. Ook voor volwassen vrouwen is het niet goed voor je zelfvertrouwen om je looks te vergelijken met die van de sterren in de bladen. De sterren zelf zijn er ook niet blij mee. Zo kwam Beyoncé vorig jaar in opstand tegen de modeketen H&M omdat haar rondingen waren bijgewerkt met Photoshop in een campagne. Ook bracht zij in 2013 het nummer ‘Pretty hurts’ uit, waarin wordt verwezen naar de negatieve effecten van schoonheidsidealen en de druk om hieraan te voldoen.

Bekende Nederlanders zonder make-up

Op 18 september, was het in Nederland ‘No Make-Up Day’. Bekende Nederlanders zoals Wendy van Dijk, Marit van Bohemen & Anna Drijver onder anderen gaven gehoor aan het verzoek van de Brandwondenstichting om een selfie te plaatsen zonder make-up. Wat begon met bewustwording en de effecten van ‘perfecte schoonheidsidealen’ lijkt zich nu voort te zetten in het herfstseizoen.

Zonder make-up mooi zijn

Er mooi uitzien zonder make-up, daarmee bedoelen we niet dat je nu je gehele beautycase leeg moet gooien en niks meer mag gebruiken. Je hoeft ook niet geheel zonder make-up de straat op, maar we gaan wel voor een natuurlijke look. Op een bepaalde leeftijd hebben we nou eenmaal een klein beetje ‘hulp’ nodig en het is wel de bedoeling dat we ons goed voelen bij een trend.

De acties en uitlatingen van de sterren zijn ook opgepikt door de mode-ontwerpers en make-up artiesten. Deze herfst is het namelijk in, om weer wat huid te laten zien. Je gezichtshuid wel te verstaan, nee we blijven niet onze luchtige zomerkleding dragen in de herfst! Maar we gaan het gebruik van foundation minimaliseren en je tips geven hoe je een ‘zonder make-up’ look kan creëren en er mooi uit blijft zien.

Zonder make-up look tips

1. Sproeten zijn in
Werkte je voorheen sproeten weg onder een dikke laag foundation, nu mag je ze laten zien. Gebruik een licht dekkende foundation en laat je sproeten er doorheen komen. Hierdoor lijkt het of je geen make-up op hebt en heb je een frisse, jeugdige uitstraling.

2. Breng onder je ogen iets minder foundation aan
Je kunt je huid mooi opmaken voor een uitgeruste look en door iets minder foundation onder je ogen aan te brengen, wek je de indruk dat je deze mooie huid van jezelf hebt. Dit word subtiel opgemerkt en daardoor lijkt het alsof je helemaal geen make-up op je huid hebt. Je wimpers zet je wel aan met mascara om je ogen te laten spreken.

3. Fake ‘schoonheidsfoutjes’
De perfect egale huid willen we deze herfst niet zien. We gaan zelfs schoonheidsfoutjes faken, heb je van nature geen sproeten, dan teken je er een paar. Hiervoor kun je een lichte wenkbrauwpotlood gebruiken, zorg er wel voor dat deze waterproof is. Je wilt geen slagveld van vlekken op je gezicht aan het einde van de dag. Een aantal sproeten faken werkt ook ideaal bij ouderdomsvlekken. Op deze manier kun je ze camoufleren en oog je een stuk jeugdiger.

4. Gebruik blusher
Als je van nature een mooie sproetjeshuid hebt, kun je ervoor kiezen om de foundation achterwege te laten met deze trend. Voor een gezonde, frisse zonder make-up ogende look, breng je dan een klein beetje blusher aan op crème basis.

5. Nude lippen
Ook voor je lippen kies je zachte ‘nude’ kleuren of slechts een beetje lipgloss voor de glans. We houden het zo natuurlijk mogelijk deze herfst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *