Femme logo

Amsterdam CitySwim

Steeds meer mensen gaan zwemmen, een sport die bijna alle spieren traint en daarbij niet te belastend is voor je botten en gewrichten door de soepele bewegingen. Je maakt geen harde klappen op de grond zoals bij hardlopen, balsporten of fitness. Dit jaar vind op 3 september de Amsterdam CitySwim plaats. Hier een klein artikel over de CitySwim en waarom jij er aan mee moet doen of gaat aanmoedigen!

Ontstaan van CitySwim

In 2011 zwommen 14 vrienden de Hellespont, een rivier in Turkije, over. Dit deden ze voor een gemeenschappelijke vriend die aan ALS leed. Door de vele positieve reacties en aanmoedigingen die de vrienden ontvingen besloten ze de zwem actie uit te breiden. Dit is nu de Amsterdam CitySwim geworden, 2000 meter zwemmen in de Amsterdamse grachten voor ALS. Het doel is om aandacht te geven en geld op te brengen voor de ziekte ALS.

Deelnemers

Ben jij een goede zwemmer, of helemaal geen goede zwemmer maar wil je graag je steentje bijdragen. Schrijf je dan nog snel in voor deelname aan de ACS of kies er voor om direct te doneren voor onderzoek naar ALS. Als individuele deelnemer zijn de kosten 110 euro. Hiervoor krijg je een badjas, handdoek, slippers en badmuts. Verder een goodybag en de hele dag hapjes en drankjes wanner je afsluit op een spetterende afterparty. Als je geluk hebt kan je hier Koningin Maxima tegenkomen, zij is een groot fan van de ACS!

Bezoekers

De ACS is voor iedereen toegankelijk, langs het gehele 2000 meter lange parcours kan het publiek de zwemmers aanmoedigen. Alleen voor het startgebied zijn toegangskaarten vereist. Voor de finishlocatie zijn er specifieke arrangementen verkrijgbaar die een uniek zicht en volledig verzorgde catering bieden. Het gehele parcours van de Amsterdam City Swim wordt volledig afgesloten van vaarverkeer. Het is ook niet mogelijk om met een boot aan te leggen op het parcours. Dit is in verband met de veiligheid van de zwemmers

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_bye.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_good.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_negative.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_scratch.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wacko.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yahoo.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cool.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_heart.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_rose.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_smile.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_whistle3.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yes.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cry.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_mail.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_sad.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_unsure.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wink.gif