Femme logo

4x uiteten in Amsterdam!

Woon je in Amsterdam, of ga je geregeld een dagje uit in Amsterdam dan heb je met deze lijst in je zak altijd een goede plek om te lunchen of dineren. Het aanbod van restaurants in Amsterdam is nogal overweldigend en er blijven nieuwe tenten bijkomen en oude verdwijnen, survival of the fittest. Om je een wegwijs te maken in deze jungle van toeristententen waar de goede tussen verstopt zitten hebben we hier een paar leuke tips.

Van ’t Spit

Dit is een geliefde tent in Amsterdam en telt dan ook reeds 2 vestigingen, een in West en een in de Pijp. Het concept is erg simpel, je bestelt een halve of een hele kip van ’t Spit en kiest daar een paar bijgerechten bij die samen deelt. Een lekker biertje of een glas wijn erbij en klaar, daarna sluit je af met een makkelijk maar lekker dessert en je diner is compleet. Je loopt hier samen weg voor rond de €50,-! Houd wel rekening met een half uurtje wachten op donderdag t/m zaterdag avond als je na 18:00 komt.

Cafe In de Buurt

Net naast het Leidseplein vind je cafe restaurant In de Buurt. Een restaurant net buiten de drukte en gerund door een paar ervaren Amsterdamse horeca jongens en Hotelschool studenten in de bediening. Een ideale plek voor een lekker hapje voorafgaand aan een concert in Paradiso, een film in Pathe city of een avond stappen op het Leidseplein. De klassiekers hier zijn de hamburger, kip saté en vooral de spareribs moet je proberen. Je kan hier gemakkelijk reserveren! Met mooi weer kan je in de boot die voor het terras in de gracht ligt een borrel drinken!

Rijsel

Voor echte klassieke Franse keuken met een Vlaamse twist ben je hier aan het goede adres. Voor een redelijke prijs krijg je hier een fantastisch 3 gangen diner geserveerd in een voormalig schoolgebouw in Amsterdam Oost. Ook hier is de gebraden kip een groot succes, net zoals de huisgemaakte huzarensalade, waar kan je dat nou nog krijgen tegenwoordig. Rijsel staat ook bekend om de zeer uitgebreide wijnkaart waar voor ieder budget en smaak wat tussenzit. Het is aan te raden hier minimaal 2 weken van te voren te reserveren.

Nam Kee

Met twee vestigingen in het centrum van Amsterdam vind je sinds jaar en dag het Cantonese restaurant Nam Kee. Je gaat hier niet naartoe voor een avond uitgebreid gezellig tafelen maar wel voor het beste Cantonese eten van de stad. Bestel klassiekers als Peking eend met pannenkoekjes of oesters Nam Kee met een lekker lokaal koud biertje!

Heb jij zelf nog een goede ervaring met restaurants of eetcafés in Amsterdam? Plaats deze dan hieronder een reactie, zo maken we samen de lijst nog langer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *