Femme logo

Blik, pot of bevroren?

Wat zullen we vanavond eens eten? Het is elke dag weer een uitdaging om iets nieuws te bedenken. Af en toe maak je natuurlijk wel hetzelfde klaar, maar wat afwisseling vindt iedereen lekker. Voor kinderen is het belangrijk om veel smaken te leren kennen. Ze zullen niet alles gelijk lekker vinden, maar als zij een bepaalde groente meerdere keren gegeten hebben, zal je zien dat ze het toch lusten. Ze moeten wennen aan nieuwe smaken. Afwisseling is dus goed!

Conserven

Veel mensen denken dat groente uit blik of pot niet gezond is. Dit is echter niet het geval. Dit zijn ook verse groenten. Na het oogsten gaat de groente direct naar de fabriek, daar maken ze de groente schoon en dergelijke. Nadat ze schoon gemaakt zijn, worden ze even kort geblancheerd en daarna gaan ze in het blik of de pot. Omdat blikken goedkoper zijn als potten, denken mensen vaak dat deze minder gezond zijn. Dit is echter niet het geval. Het zijn dezelfde groenten die daar in zitten, het is enkel de verpakking die goedkoper is.

Diepvries

Het proces van de boer tot het blancheren is gelijk aan het proces van conserven. Daarna worden ze in een heel snel vriesproces ingevroren. Hierdoor worden voedingsstoffen bewaard en zijn bevroren groenten dus erg gezond. Als je een keuze moet maken tussen diepvries groente of conserven, dan is bevroren groente het gezondst. Hier zitten de meeste voedingstoffen in.

Groentetuintje

Als jij de ruimte in jouw tuin hebt, dan kan je wellicht zelf groente gaan verbouwen. Groente die je zelf verbouwt en uit je tuin haalt zodra je het wilt gaan bereiden, zijn het gezondst. Dit komt, omdat je op deze manier de minste tijd verliest tussen het oogsten en bereiden.

Vis

Groenten zijn erg belangrijk voor iedereen. Hiermee krijg je voedingsstoffen binnen die jouw lichaam nodig heeft. Veel mensen eten veel vlees, maar je moet zeker ook niet vergeten om een keer per week vis te eten. Hier zitten vetten in die een mens ook nodig heeft. Vis kan je natuurlijk vers bij de visboer kopen, maar in de supermarkt verkopen ze deze ook regelmatig vers of het ligt in de vriezer. Erg lekker.

Fruit

Veel kinderen krijgen fruit op school, dit is natuurlijk hartstikke goed. Als ze thuis komen uit school krijgen ze vaak een snoepje of koekje, maar als je jouw kindje een lekker bakje met aardbeien geeft, zal je zien dat hij of zij dat net zo lekker vindt. Aardbeien zijn lekker zoet en daardoor een echte traktatie en het is nog gezond ook! Zo heb je twee vliegen in een klap. In de zomermaanden zijn deze vers te koop, maar in de wintermaanden is dit wat lastiger. Je kunt ze dan vaak wel in blikken kopen, deze zijn ook erg lekker.

Een gezonde maaltijd op tafel zetten kan dus op veel verschillende manier. Of je nou verse groente koopt of niet, dat maakt niets uit. Uiteraard zit er wel wat verschil in het aantal voedingsstoffen, maar het verschil is minimaal. Je kunt dus met een gerust hart kiezen voor iets wat jij het fijnste vindt! Eet smakelijk.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_bye.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_good.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_negative.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_scratch.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wacko.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yahoo.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cool.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_heart.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_rose.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_smile.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_whistle3.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yes.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cry.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_mail.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_sad.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_unsure.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wink.gif