Femme logo

De lekkerste panini’s

Panini’s zijn die overheerlijke Italiaanse broodjes. Je kunt ze in allerlei uitvoeringen eten. Niet alleen het beleg, maar ook het type broodje kan verschillen. Hoewel je tegenwoordig steeds meer horecabedrijven ziet die panini’s verkopen, kun je ze natuurlijk ook zelf maken. We hebben wat recepten en tips voor je op een rij gezet:

1.
Wat dacht je van zo’n overheerlijke ciabatta uit de oven met een laagje groene pesto, wat buffelmozzerella, trostomaatjes en verse basilicum? Een beetje olijfolie en een snufje grof zeezout en peper eroverheen en dan loopt het water je toch al in de mond?

2.
Maar we hebben nog meer recepten, bijvoorbeeld die ene voor als je een gehaktballetje over hebt. Snij de gehaktbal in plakjes en plaats hem tussen twee stukken focaccia-brood met wat rode ui en tomaat.

3.
Ook lekker is een broodje met gebakken kip, zongedroogde tomaatjes en avocado. Even tussen de grillplaten en je hebt een heerlijke lekkernij.

4.
Bak eens wat spek of bacon uit en gooi er gelijk wat champignonnetjes bij. Besmeer dan de warme broodjes met wat pesto en leg er twee plakjes mozzarella op en de spek en champignons. Beetje peper en zout er overheen, wat rucola en dan maar smullen.

5.
We hebben ook een vegan-versie: neem een volkorenbrood hiervoor. Bak wat champignons, uienringen en wat artisjok hartjes. Smeer je broodje in met wat pesto. Plaats het broodje met de champignons, uien en artisjok en pesto even onder de gril en als het klaar is, doe dan nog een halve avocado in plakjes erop.

6.
Natuurlijk kunnen we allerlei variaties en tips geven, maar de gewone kaas-ham versie blijft ook altijd lekker. Gebruik eens rauwe ham in plaats van gekookte ham dan geef je toch wat meer een Italiaanse draai aan je panini.

7.
Bak eens wat spek of bacon uit en gooi er gelijk wat champignonnetjes bij. Besmeer dan de warme broodjes met wat pesto en leg er twee plakjes mozzarella op en de spek en champignons. Beetje peper en zout er overheen en dan maar smullen.

afbeelding: Unsplash.com door Lluís Domingo

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_bye.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_good.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_negative.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_scratch.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wacko.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yahoo.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cool.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_heart.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_rose.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_smile.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_whistle3.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yes.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cry.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_mail.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_sad.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_unsure.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wink.gif