Femme logo

De lekkerste Pokebowl recepten

De poke bowl is een traditioneel Hawaïaans gerecht dat steeds populairder wordt, ook bij ons. Dat is niet moeilijk om te geloven, want zo’n poke bowl is hééérlijk en bovendien ook vrij eenvoudig om te bereiden. Heb je al eerder gehoord van de poké bowl gerechten en wil je het zelf ook eens uitproberen? Dan kan je in deze blog enkele tips terugvinden voor het maken van lekkerste recepten!

De essentie

Als je van plan bent om zo’n bowl te maken, dan is het belangrijk om te weten waaruit zo’n bowl meestal gemaakt wordt. Vaak is er een basis van rijst en wordt er daarnaast gebruik gemaakt van sushi en/of salades. Natuurlijk bestaan de bowls tegenwoordig al in veel verschillende varianten, maar over het algemeen geldt dat zo’n bowl heerlijk én gezond is! Hieronder vind je enkele tips.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Sweetfin (@sweetfin) op

De classic poké bowl maak je zo:

Stap 1: kies de basis
De basis voor een poké bowl is vaak rijst, dat kan witte of bruine zijn. Maar je kan het ook gereed maken met quinoa of bulgur. Kook de rijst, laat het afkoelen en plaats het in de bowl(kommetje).

Stap 2: de vis
Na de rijst is het tijd voor de vis, dat kan zalm zijn of tonijn. Tegenwoordig kunnen bowls ook met vlees of vegetarische varianten zoals tofu of tempeh. Laat de vis of andere variant marineren in een mengsel van 1 el sojasaus, wat rijstazijn en sesamolie. Voor de smaak is het ook lekker als je wat ajuintjes toevoegt, bosuitjes passen hier bijvoorbeeld goed bij. Als dit klaar is doe je het in stukken en leg je het gewoon bij de rijst in je kommetje.

Stap 3: Groentjes
Denk ook aan groentjes om er bij te leggen. Groenten die goed passen zijn: komkommer, avocado en je kan ook zeewiersalade gebruiken. Snijd deze en leg ze erbij.

Stap 4: de afwerking
Werk je lekkere recept af met een dressing. Voor poké bowls wordt er vaak gebruik gemaakt van sriracha- of wasabimayonaise. Strooi er daarna nog wat sesamzaadjes of fijngehakte uitjes over.

De vegetarische variant

Altijd al eens zo’n recept willen uitproberen, maar eet je geen vis? Dan kan je een poké bowl ook vegetarisch maken. Voor een vegetarische poké bowl gebruik je gewoon tofu in plaats van vis en maak je gebruik van veel verschillende groentjes.

De feestelijke variant

Gebruik een avocado als kommetje! Hol een avocado uit en snijd de avocado in stukken. Snijd ook de tonijn in stukjes en voeg deze beide toe aan de avocado. Voeg daar nog wat rijst bij en overgiet het geheel met een lekker sausje. Zo heb je een heerlijk en fancy poké bowl gerechtje voor de feestdagen!

De fruitige variant

Deze poké bowl is heerlijk voor de warme dagen. Hiervoor gebruik je tonijn in combinatie met ananas. Snijd de tonijn in stukken en marineer het in sesamolie, snijd er stukken avocado, ananas en zeewiersalade bij op het laatste en werk het af met sesamzaadjes. Makkelijk en heerlijk!

afbeelding: Unsplash.com door Jonathan Borba

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_bye.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_good.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_negative.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_scratch.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wacko.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yahoo.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cool.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_heart.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_rose.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_smile.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_whistle3.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yes.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cry.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_mail.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_sad.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_unsure.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wink.gif