Femme logo

De lekkerste vegan snacks

Ben je onlangs vegan geworden en zoek je wat inspiratie? Als beginner is het niet altijd even evident om zelf over voldoende inspiratie te beschikken om vegan gerechten klaar te maken, je zal dus zeker wat tips kunnen gebruiken. Gelukkig kan je op deze site enkele leuke vegan gerechten terugvinden! Op deze blog vind je namelijk tips om jezelf eens te verwennen met heerlijke vegan snacks.
 

 

Humus

Bij snacks mag humus zeker niet ontbreken. Humus is een heerlijke lekkernij die je kunt combineren met crackers, rijstwafels, brood of wat groentjes. Humus wordt gemaakt van gemalen kikkererwten en knoflook. Je kunt er ook nog allerlei lekkere kruiden aan toevoegen als je wilt! Je kunt je humus zelf maken, maar je kunt het jezelf ook makkelijk maken en kiezen voor een klant en klaar exemplaar!

Loempia

Loempia’s zijn de ideale snack voor s ‘avonds van te genieten. Ze zitten boordevol vitamines en mineralen door de aanwezigheid van heel wat groentjes en ze zijn ideaal om in een zoetzuur sausje te dippen. Zorg ervoor dat je er genoeg van maakt, want voor je het weet zijn deze lekkernijen opgesmuld! Vergeet niet dat frituurvet soms van dierlijk materiaal wordt gemaakt. Kies dus de zonnebloem variant, voor een echte vegan maaltijd!

Guacamole

Voor de liefhebbers van avocado is er ook guacamole. Guacamole is ideaal om te serveren samen met heerlijke tortilla chips, maar je kunt het natuurlijk ook op een cracker, wat brood of een toastje smeren.

Groentereepjes met vegan dip

Heb je thuis nog wat groenten in huis? Dan kan je ze in repen snijden en samen leggen op een bord, met een lekker vegan dipsausje in het midden. Groenten die goed werken in combinatie met een dipsausje zijn: komkommer, wortel, bloemkoolroosjes.

Groentefrietjes

Wat dacht je van lekkere courgettefrietjes of frietjes van zoete aardappel? Ze zijn de gezondere variant van gewone aardappelfrietjes en hebben een unieke smaak, daarmee zijn ze ideaal om van te smullen tijdens een avondje genieten. Deze groentefrietjes kan je eten in combinatie met (zelfgemaakte) veganaise. Denk er wel aan dat je deze frietjes in zonnebloem olie bakt.

afbeelding: Unsplash.com door Rustic Vegan

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_bye.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_good.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_negative.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_scratch.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wacko.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yahoo.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cool.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_heart.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_rose.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_smile.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_whistle3.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yes.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cry.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_mail.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_sad.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_unsure.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wink.gif