Femme logo

Healthy office lunch

Je kent het vast wel, je werkt op kantoor en als het dan eindelijk tijd is om te gaan lunchen dan rammelt je maag. Je vraagt al aan jouw collega’s “wat eten we vandaag?”. Je komt in het bedrijfsrestaurant binnen en daar ruik je gelijk allerlei lekkere dingen. Als je op de geur afgaat, kom je bij de vette happen. Dit is erg lekker en zo ontzettend verleidelijk. Maar het is verstandiger om deze hoek toch over te slaan. Het is beter voor je lijn, het is nou eenmaal bewezen dat slanke mensen er beter uitzien en dat mensen met een goed uiterlijk meer verdienen. En voor ons geld zijn we toch hier op kantoor aan het werk? Dus sla de vette hoek over en ga naar de gezonde hoek.

Gezonde recepten

In de hoek met gezonde recepten staan overheerlijke broodjes of salades. Hier zitten weinig koolhydraten is en dat is erg fijn als je wat wilt afvallen. En een fijne bijkomstigheid: het is niet alleen gezond, maar ook nog eens erg lekker. Gezond eten kan dus ook zeker lekker zijn en niet alleen een frietje of andere vette happen zijn lekker. Zo heb je dus twee vliegen in een klap: het is lekker en gezond, wat wil je nog meer?

Prijzen

Veel bedrijven stimuleren de gezonde producten. Deze bieden ze goedkoper aan dan de ongezonde producten. Vaak is een bedrijfsrestaurant niet duur, dat komt omdat veel bedrijven een deel van de kosten op zich neemt. Bij ongezonde producten doen ze dat minder, daardoor zijn die duurder als de gezonde producten waar zij dat dus wel doen. Op deze manier hopen ze dat hun personeel sneller geneigd is om voor het gezonde eten te kiezen. Dit is natuurlijk niet alleen in het belang van hun personeel, maar er zit ook een stukje eigen belang in: mensen die gezond eten worden nou eenmaal minder snel ziek, dus op deze simpele manier hebben zij toch een beetje invloed op het ziekteverzuim binnen hun bedrijf.

Gezonde tussendoortjes

Het is belangrijk om ’s morgens en ook ’s middags wat gezonde tussendoortjes voorbeeldberichten n te eten. Als je tussendoor iets gezonds eet, zal je als het lunchtijd is niet zo’n rammelende maag hebben en zal je ook niet gelijk naar de vette hoek getrokken worden. Je kunt dan rustig rondkijken wat er vandaag allemaal op het menu staat en een verstandige keuze maken voor iets wat weinig koolhydraten bevat. Je zult merken dat het je makkelijker afgaat, om de vette happen te weerstaan, als je geen rommelende maag hebt. Gezond eten is belangrijk voor iedereen en zeker voor mensen die wat willen afvallen. En zoals al eerder gezegd: slanke mensen zien er beter uit en mensen met een goed uiterlijk verdienen meer, dus… wat eten we vandaag?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *