Femme logo

Heerlijk smikkelen in deze tenten met een Bib Gourmand

Als je van lekker eten houd, zoals de meeste Nederlanders, dan ga je waarschijnlijk wel regelmatig uit eten. Uit eten gaan is dan ook erg gezellig, maar kan wel wat kosten. Daarom zijn er ook de speciale bib gourmand restaurant die elk jaar door Michelin word uitgebracht. Rond november van elk jaar breng Michelin deze gids uit met restaurants die allemaal Bib Gourmand zijn. Bib gourmand betekenis, is dat het een restaurant is met een goede keuken, en wat een volledig menu aanbied voor onder de 37 euro.

Bij een volledig menu moet je dus denken aan een voorgerecht, een hoofdgerecht en een nagerecht. Verder maakt de kookstijl en het type keuken niet uit, de bib gourmand gids richt zich dus echt volledig op restaurants die minder dan 37 euro kosten.

In het nieuwe boekje dat recentelijk is uitgebracht staan er maar liefst 135 restaurant in die door de Michelin zijn bezocht en dus als beoordeling een bib gourmand krijgen. Elk jaar komen er weer wat nieuwe restaurants bij, en dit jaar zijn er maar liefst 20 restaurants bijgekomen t.o.v. vorig jaar. Tijdens de beoordeling word er altijd goed gekeken naar de prijs en naar de kwaliteit van het eten. Het eten kan namelijk heel goedkoop zijn, maar als het niet lekker is word het niet vermeld in de bib gourmand gids. Alleen restaurants met lekker eten, voor een goede prijs, worden dus vermeld in deze gids.

Michelin bib gourmand restaurant

Op dit moment staan er dan ook maar liefst 168 restaurants in het lijstje van de beste bib gourmand Benelux zaken. Nederland heeft natuurlijk de meeste, maar liefst 135 van de 168 restaurants staan in Nederland. In Luxemburg zijn er 14, en de andere restaurants zijn verder spreid over heel de Benelux.

Een goed Michelin bib gourmand restaurant is bijvoorbeeld Scheepskameel in Amsterdam, LEV Foodbar in Doetinchem en de Oogt in Den Haag. Uiteraard gaan wij niet het hele lijstje opnoemen, maar geven wij je een paar toppers mee van het lijstje. Zo weet jij nog beter bij welk restaurant je de volgende keer uit eten kunt gaan.

Goede restaurants volgens de Michelin bib

Wij geven je een paar goede aanraders mee. De eerste aanrader van de bib gourmand lijst is het restaurant witlof. Dit restaurant is zeer romantisch en dan ook erg smaakvol ingericht. Het restaurant heeft een mooi zicht op de Waal, en daarnaast is er een grote keus aan gerechten. Op de website van Iens.nl krijgt dit restaurant een beoordeling van een 8,5, wat natuurlijk ontzettend goed is.

Wanneer je op zoek bent naar een goed bistro restaurant met veel natuurlijke en gezonde gerechten, dan kun je het beste terecht bij FG Bistro. Dit restaurant ligt in Rotterdam. Wel is het redelijk nieuw en dus krijgt het slechts een beoordeling van een 7.2 op Iens, wat natuurlijk nog steeds vrij goed is. Het restaurant schenkt ook erg goede wijnen bij elk gerecht, en ze adviseren je hier graag hierover.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_bye.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_good.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_negative.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_scratch.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wacko.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yahoo.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cool.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_heart.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_rose.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_smile.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_whistle3.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yes.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cry.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_mail.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_sad.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_unsure.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wink.gif