Femme logo

Houd je keuken schoon om deze reden

Hygiëne in de keuken is erg belangrijk. De kans op een voedselinfectie is dan ook vrij groot. Elk jaar lopen dan ook wel een paar honderd duizend Nederlanders een voedselinfectie op die te danken is aan een slechte hygiëne in de keuken. ER word dan ook veel aandacht besteed aan hoe je de keuken goed schoon kunt houden en kunt zorgen voor een goede persoonlijke algemene hygiëne in de keuken en een goede algemene hygiëne in de keuken. Wij geven je wat tips mee zodat de keuken van jou goed schoon word en ook goed schoon blijft.

Zo is het erg belangrijk om elke dag dat vaatdoekje te vervangen. Een vaatdoekje is namelijk een plek waar elke bacterie zich graag vestigt en dan ook graag verspreid. Na een lange dag van schoonmaken zit zo’n doek al vol met verschillende soorten bacteriën. Door elke dag het doekje te vervangen blijft het likker fris ruiken in jouw huis en daarnaast is het ook veel beter voor de gezondheid van jou. Het vaatdoekje kun je het beste elke dag vervangen. Je kunt dan ook gewoon een nieuw vaatdoekje gebruiken, maar ook kun je er natuurlijk voor kiezen om een al bestaand vaatdoekje regelmatig in de vaatwasser te doen en te wassen. Hierdoor gaan alle bacteriën dood.

Tips

Een tweede tip die we graag aan jou willen mee geven heeft te maken met het bewaren van kliekjes. De kans is immers groot dat jij nog wat eten over hebt. Dit kan van bijvoorbeeld de dag ervoor zijn, of van een andere keer. Door deze in een afgesloten bakje goed te bewaren kun jij deze later weer eten. Wel is het belangrijk dat de koelkast van jou de juiste temperatuur heeft voor het bewaren van deze eten kliekjes. Het is dan ook aan te raden om de koelkast op 4 graden te hebben staan. Ook kun je de kliekjes beter niet langer dan twee dagen bewaren.

Nog een paar laatste tips

Door rauw en gaar voedsel goed te gescheiden houden komt dit voedsel niet in aanraking met elkaar. Bij het bereiden van je maaltijden is het dan ook belangrijk dat je apart spatels gebruikt voor het rauwe en gaar voedsel. Zeker bij vlees en ei moet je heel erg uitkijken en is het ook zeker aan te raden om je handen te wassen, na afloop dat je dit met je handen hebt aangeraakt. Rauw voedsel is immers zeer slecht voor de gezondheid. Je persoonlijke hygiëne in de keuken is dan ook erg belangrijk.

Ook moet je altijd de koelkast goed inrichten. Zo is het belangrijk om de groenten bijvoorbeeld echt bij elkaar te leggen in de groenten la, en ze niet te verspreiden door de hel koelkast. Vlees en vis kun je het beste ook op een bepaalde plek bewaren, bijvoorbeeld de onderste of de bovenste plank. Wanneer je namelijk verschillende soorten door elkaar gaat leggen is dit niet goed voor je persoonlijke hygiëne in de keuken. En ook is het natuurlijk moeilijker om een bepaald ingrediënt snel terug te vinden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_bye.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_good.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_negative.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_scratch.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wacko.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yahoo.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cool.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_heart.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_rose.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_smile.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_whistle3.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yes.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cry.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_mail.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_sad.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_unsure.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wink.gif