Femme logo

Ontbijt de belangrijkste maaltijd, feit of fabel?

Over het belang van het ontbijt is er altijd al een discussie geweest. Is een ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag, of toch niet?

Uit een recente studie uit Amerika is gebleken dat een ontbijt eigenlijk helemaal niet zo heel belangrijk is. Natuurlijk is het wel belangrijk om wat te eten in de ochtend, maar om echt uitgebreid te eten, dat is zeker niet waar. Het behouden van een gezond gewicht kan ook veel beter door een heel stevige ontbijt maaltijd over te slaan. Door een gezond ontbijt te eten kun je namelijk gewichtstoename voorkomen. Het ontbijt overslaan heeft geen effect, en dus kun je net zo goed een gezond en gevarieerd ontbijtje eten.

Ontbijt belangrijk om af te vallen

Om af te kunnen vallen is het belangrijk om natuurlijk niet te veel te eten. Ook is het erg belangrijk dat je veel fruit, groente, en andere producten van de schijf van vijf eet. Wanneer je dit namelijk niet doet, ben je niet gezond bezig. Veel mensen die dik worden, worden dik doordat ze simpelweg te veel eten en/of te veel vetten en suikers binnen krijgen. Door een gevarieerd eetpatroon te hebben, gedurende de hele dag, kun je veel beter op gewicht blijven en dan ook een gezondere levensstijl behouden. Uit het onderzoek uit Amerika is gebleken dat er geen verschil in gewicht was tussen een groep volwassenen die ontbijt voor twee weken lang, en een groep van volwassenen die 2 weken lang niet een ontbijt heeft gegeten. Daarnaast is er ook onderzoek gedaan naar de verschillende gezondheidsvlakken. Was er bijvoorbeeld een grotere kans op ziektes en/of aandoeningen door het ontbijt over te slaan? Het geruststellende antwoord hierop is dat dit niet het geval was. Mensen die het ontbijt overslaan zijn ook nog steeds gezond bezig.

De belangrijkste maaltijd

Ontbijt belangrijkste maaltijd van de dag, deze stelling klopt dus niet helemaal zoals je nu weet. Wel is het belangrijk om dus gedurende de hele dag voldoende binnen te krijgen van alles van de schijf van vijf. Wanneer je bijvoorbeeld normaal gesproken voor ontbijt een appel eet, maar het ontbijt nu overslaat, is het belangrijk dat je de appel later op de dag alsnog eet. Wanneer je dit niet zou doen, en later in de dag normaal geen appel eet, dan ben je dus wel degelijk ongezond bezig. Ontbijt belangrijk of niet, het antwoord hierop is dus eigenlijk nee. Het belang verschilt per persoon. Sommige personen vinden het erg fijn om uitgebreid te ontbijten en kunnen hierdoor ook beter presteren doordat ze gewoon meer energie hebben, en/of lekkerder in hun vel zitten door de stevige ontbijt maaltijd. Wanneer jij zo’n persoon bent dan kunnen we je aanraden om hier lekker mee door te gaan. En wanneer je niet zo’n ontbijter bent dan maakt dat natuurlijk helemaal niet uit. Ga gewoon lekker je eigen gang, en neem voldoende met een lekkere bak koffie of thee.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_bye.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_good.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_negative.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_scratch.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wacko.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yahoo.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cool.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_heart.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_rose.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_smile.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_whistle3.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yes.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cry.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_mail.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_sad.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_unsure.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wink.gif