Femme logo

Speciaalbieren voor de koude dagen

Niets is er lekkerder dan je op te warmen aan een glas speciaal bier in de winter!Het kraakt dat het vriest, in de media spreekt iedereen over dé Elfstedentocht, zou hij dit jaar toch verreden worden? Al snel denk je dan aan winterse gerechten en dranken, zoals chocolademelk, snert, boerenkool met worst. Maar wat dacht je van een heerlijk glas speciaal bier? Welke moet ik dan kiezen? Hierbij een selectie van zes overheerlijke winter speciaal bieren.

Winterbieren

Was bier vroeger nog iets wat gedronken werd om de zomerhitte door te komen. Tegenwoordig wordt speciaal bier steeds meer in de winterperiode gedronken. Daarom zijn we op zoek gegaan naar acht heerlijke speciaal bieren om de winter door te komen. Alle acht bieren zijn verschillend qua smaak, maar een ding hebben alle speciaal bieren gemeen: ze laten een onuitwisbare indruk achter en zijn daarnaast erg geschikt voor vrouwen.

Eindeloos proberen

Duvel een bekende voor velen. Al jaren op de markt in de wereld van speciaal bieren. Dit bier kenmerkt zich door een krachtige smaak waarmee zeker een herfst of winterwandeling perfect kan worden afgesloten. Toch is Duvel niet de enige die heerlijk gedronken kan worden na een heerlijke dag uit met de hond en de kids. Ook Chimay doet z’n naam eer aan, hoewel Chimay iets onbekender is, moet dit merk zeker niet vergeten worden! Een krachtig bier die ook goed past bij een wintermaaltijd als boerenkool. Of wat dacht je van een heerlijk Trappist bier. Een eeuwenoude drank met een rijke historie. Trappist bier heeft een rijke geschiedenis en dat proef je ook. Krachtig maar toch niet te stevig. Maar ook Tripel Karmeliet is een goede keuze als je op zoek gaat naar een speciaal bier. Wellicht leuk om eens een stampotbuffet te organiseren als je in de winter jarig bent met daarbij verschillende speciaal biermerken. Naast een Duvel, Chimay, Trappist en Tripel Karmeliet bier kan er gekozen worden voor Westvleteren speciaal bier, een heerlijk glas La Chouffe, de minder bekende Maredsous of een glas Orval. Westvleteren speciaal bier is een minder bekende dan een La Chouffe, dit komt omdat het een trappisten bier is die eigenlijk alleen bij de abdij gekocht kan worden omdat de monniken anders niet aan de vraag kunnen voldoen. Maredsous is ook een trappisten bier van oorsprong maar wordt inmiddels op grote schaal gebrouwen waardoor het geen monnik meer aan te pas komt om dit heerlijke bier te brouwen. Sinds 1999 draagt Maredsous het label Erkend Belgisch abdijbier. Tot slot kan je het stamppot buffet goed afsluiten met een heerlijk glas Orval. Orval is relatief een licht bier waardoor het goed te drinken is bij een zware maaltijd. Kortom 8 heerlijke bieren om van te genieten na een heerlijke winterwandeling. Waar ga jij na van genieten na een heerlijke winterwandeling en de kachel aan?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_bye.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_good.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_negative.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_scratch.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wacko.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yahoo.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cool.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_heart.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_rose.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_smile.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_whistle3.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yes.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cry.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_mail.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_sad.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_unsure.gif  https://www.femme.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wink.gif